Sałatka z buraków na roszponce to jedna z tych sałatek, którą mogę jeść na okrągło. Przypomina trochę carpaccio z buraka i właściwie w taki sam sposób można je przygotować. Tylko wtedy buraka należy pokroić bardzo cieniutko. Wracając do sałatki... Jest naprawdę smaczna i prezentuje się dość efektownie. Czytaj więcej
Di gotujesera. Jeśli macie duże plastry sera to polecam użyć połowy. Wzdłuż prostego boku układamy parówkę, i kładziemy na wierzch liście szpinaku. Można szpinak zastąpić dowolnymi innymi dodatkami, takimi jak roszponko, rukola, czy zwykłym miksem sałat. Tortille zawijamy. Tak przygotowane tortille układamy na patelni i na wolnym ogniu podsmażamy, tortilla powinna nam się delikatnie zarumienić, a ser w środku rozpuścić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!być klasyczna feta, albo ser kozi, który ma specyficzny, słony smak. Oczywiście nierozłącznym składnikiem tej błyskawicznej przystawki jest odrobina czegoś zielonego. Najczęściej jest to rukola, ale można użyć także roszponki. Danie to można przygotować zarówno z buraków pieczonych, jak i gotowanych. Z obu będzie smakowało wybornie. Jeśli nie macie zbyt dużo czasu, możecie kupić w sklepie już gotowe ugotowane buraki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!długo dojrzewającej 3) 150 g mozzarelli mini 4) 1 duży pomidor 5) 2 garście roszponki 6) 5 łyżek borówek 7) k ilka listków mięty (opcjonalnie) Sos borówkowy: 1) 4 łyżki octu balsamicznego
Na kulinarnym poligoniePysznych sałatek w naszym domu nigdy dość. Tym razem roszponka króluje z jajem i łososiem. Efekt końcowy? rewelacja, brzuchy najedzone i cieszą się i niech Wasze też się cieszą. Polecam gorąco. Sałatka z jajem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieliście szpinaku 1/2 pomidora malinowego czerwonego 1/2 pomidora pomarańczowego 2 młode marchewki 1/2 czerwonej papryki 1/2 awokado 1/4 młodej czerwonej kapusty botwinka 1 ogórek zielony świeża dowolna sałata odrobina roszponki Składniki na dressing 4 łyżki oliwy szczypta soli szczypta pieprzu odrobina suszonej bazylii odrobina suszonego oregano Tutaj wiele osób będzie się zastanawiało, dlaczego w sałatce z młodych warzyw pojawia się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 6 jajek 50 g świeżej roszponki 10 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy 1 mała czerwona cebula 1/4 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę szatkujemy w małą
Qchnia po prostuSałatka jest prosta i szybka do zrobienia, a co najważniejsze bardzo smaczna. Polecam:) Składniki: 250 g świeżego łososia 200 g pomidorków koktajlowych 2 garście rukoli 2 garście roszponki garść kiełek lucerny/brokułu 1/2 cytryny kilka ziaren kolendry kilka ziaren kolorowego pieprz sól sos 4-5 łyżek oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżka cytryny 1 łyżka miodu sól
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 100 g kaszy bulgur 12 sztuk pomidorków suszonych z oleju 1/2 czerwonej cebuli garść rukoli garść roszponki 2 łyżki orzechów nerkowca 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni około2 łyżek oliwy z pomidorów suszonych 2 łyżki przyprawy do kurczaka (np. Staropolskiej KAMIS) 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki posypujemy przyprawą
Qchnia po prostuKolorowa sałatka z pomidorkiem, mozzarellą i chrupiącym dodatkiem w postaci ogórka i papryki. To moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: mix sałat (140G) 1 garść roszponki 150 g mozzarelli 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 dużej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1/2 malej cebuli sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz Wykonanie: Pomidorki
magiczna kuchnia Kasikolorowo i zdrowo Omlet a’la kanapka – składniki: 2 jajka, 2 łyżki otrębów owsianych, łyżka mleka, szczypta ziół prowansalskich, kilka pomidorków koktajlowych, ser mozzarella, około 100g, garść roszponki, kilka zielonych oliwek, około 1/2 łyżki masła klarowanego. Omlet a’la kanapka – sposób przygotowania Najpierw wbijam do miski jajka i rozbełtuję je. Dodaję do nich otręby oraz zioła
Natka Pietruszki