pieprz do smaku ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 ogórek 250 g koktajlowych pomidorów 1 mała czerwona cebula 2 awokado 6 rzodkiewek 100 g mieszanej sałaty, u mnie szpinak, jarmuż i roszponka Dressing 50 g feta 100 ml oliwy z oliwek 2 łyżki winnego octu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka suszonych prowansalskich ziół sól i pieprz
codojedzenialipcowe owoce, zatem nie pozostaje nic innego, jak tylko działać! Składniki (dla dwóch osób): ulubiona mieszanka sałat (u mnie gotowa mieszanka o pięknej nazwie „Romantica” oraz dodatkowo roszponka) 2 brzoskwinie borówki kilka nerkowców 1 opakowanie szynki Serrano kilka mini kulek mozarelli świeża bazylia pieprz kolorowy, sól morska do smaku Na dressing: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
Garniec Magaliegałązek dymki lub 2 szalotki, ewentualnie mała czerwona cebula 200g sera feta garść świeżej mięty 2 łyżki posiekanego koperku 4 garście ulubionej mieszanki sałat (opakowanie) u mnie mieszanka szpinaku, roszponki i rukoli sok z 1 cytryny Przygotowanie: Bób ugotować al dente, wylać na durszlak i przelać zimną wodą. Gdy ostygnie obrać ze skórki i przełożyć do dużej miski
Codzienne Gotowaniekrewetek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano, może być suszone 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Garść pomidorków koktajlowych Garść świeżej bazylii lub rukoli, albo roszponki Ser feta Przygotowanie: Krok 1 Rozetrzyj ząbek czosnku z odrobiną soli na pastę – używając płaskiej strony noża rozcieraj posiekany ząbek o deskę do krojenia. Wymieszaj z łyżką oliwy i oregano. Natrzyj
Niedzielny kucharzpomidorków koktajlowych 150 g prosciutto lub innej suszonej szynki (szwarcwaldzkiej, serano) 1/2 szklanki komosy, albo innej dorodnej kaszy Garść nasion słonecznika lub dyni lub orzechów laskowych Garść rukoli lub roszponki lub bazylii Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz kaszę pod zimną wodą, przełóż do rondelka, zalej wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Krok 2 Pokrój arbuza i fetę w kostkę, pomidorki przekrój
Niedzielny kucharztrzeba umyć i osuszyć Składniki sałatki ułożyć na talerzu, polać sosem. Składniki na sos: miód sok z cytryny olej Składniki zmieszać w małym słoiczku. Mix sałat można zamienić na roszponkę czy rukolę. Inspiracja z bloga kuchennymidrzwiami.pl
Proste Potrawypomidorków koktajlowych 150 g prosciutto lub innej suszonej szynki (szwarcwaldzkiej, serano) 1/2 szklanki komosy, albo innej dorodnej kaszy Garść nasion słonecznika lub dyni lub orzechów laskowych Garść rukoli lub roszponki lub bazylii Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz kaszę pod zimną wodą, przełóż do rondelka, zalej wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Krok 2 Pokrój arbuza i fetę w kostkę, pomidorki przekrój
Niedzielny kucharzjogurt wymieszać z posiekaną miętą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanie – tortillę podgrzać w mikrofali, kilka sekund. Na tortillę nałożyć ciepłe mięsko, sałatkę z awokado, roszponkę lub inną sałatę i polać sosem. Zawinąć i podawać. Pychotka smacznego
Kuchnia PokoleńWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 100 g roszponki, 180 g fety lub sera sałatkowego, 10 większych suszonych pomidorów + 1,5 łyżki oleju z nich, duża garść płatków migdałów. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam. Fetę kroję w kostkę, pomidory siekam. Płatki migdałów prażę na suchej patelni. Wszystkie składniki sałatki przekładam
JejKuchniapół i owoce morza. Gotować aż krewetki nabiorą lekko czerwonego koloru. Trwa to około 3-4 minut. Awokado wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Dodać roszponkę, delikatnie zamieszać. Podawać z pieczywem lub indyjskim chlebkiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńobawiajcie się więc nowych smaków i koniecznie dajcie znać, czy sałatka przypadła Wam do gustu. Składniki na 2 porcje: główka sałaty masłowej/ pół sałaty główki sałaty lodowej/ 100 g roszponki 300 g polędwicy wieprzowej 2-4 garście kaszy jaglanej/gryczanej duży pomidor malinowy średni (80g) ugotowany burak kilka plastrów sera pleśniowego typu „brie”/ ok. 100g sera typu feta kiełki
Pyszny Duetdwóch kawałkach, więc piekło się 4,5 godziny. Wyjmij mięso na deskę do krojenia i podziel widelcem wzdłuż włókien. Sos zmiksuj. Mięso polane sosem można podać w bułce z roszponką, czerwoną cebulą, coleslaw i pomidorem. Ja dodałam również natkę pietruszki. Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pulled pork z bułce z coleslaw
codojedzeniajajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść sałat typu rukola, musztardowiec, roszponka lub inne podobne – 50 g sera gorgonzola – pół gruszki – garść orzechów włoskich lub orzechów pekan – 1,5 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka syropu klonowego Przygotowanie
nietylkopasta.plindyka podany ze świeżymi truskawkami tworzy idealne danie na upalne dni. Składniki: 300g świeżych truskawek 250g fileta z indyka 120g sera pleśniowego camembert 1 opakowanie mix sałat z roszponką zioła prowansalskie papryka ostra sól świeżo zmielony pieprz oliwa Sos: 30 ml oliwy 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny Wykonanie: 1. Indyka pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinyziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa . Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji letniego menu, podano nam rzodkiewki nadziane serkiem, z jajkiem przepiórczym, roszponką i obsypane ziemią z pumpernikla. Tu rzodkiewki nadziałam pastą jajeczną z anchois, ale można nadziać je na przykład masą serową . pęczek rzodkiewek, 3 jajka ugotowane na twardo, 6 – 8 filecików anchois
królestwo garów