łyżki oliwy 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 1 łyżeczka kremu balsamicznego kilka kropel soku z cytryny/limonki sól pieprz suszona bazylia suszone oregano IV. Całość: 100 g sałaty roszponki 100 g sałaty batawia 200 g pomidorków koktajlowych 50 g czarnych, drylowanych oliwek 50 g suszonych pomidorów (pokrojonych w cienkie paseczki) kilka dużych, zielonych oliwek 1 limonka świeża bazylia Sposób przygotowania
DominikaDolciimprezowym stole. Dzięki uprzejmości Firmy Ole , Helio oraz Stovit po raz kolejny dostałam przesyłkę z pysznymi produktami, które pozwoliły przygotować tą wiosenną sałatkę. Składniki: 1 mix sałat z roszponką 1 kulka sera mozzarella 5 pomidorków koktajlowych czerwonych 5 pomidorków koktajlowych żółtych 1 papryka czerwona 1 ogórek surowy 4 kolby kukurydzy- mini marynowana w occie winnym Ole! 1 mix sałatkowy Italia
Podróż w kulinariamiałam sił na wymyślanie obiadów. Skorzystałam z kilku przepisów koleżanek. Te pyszne podudzia po marokańsku znalazłam tutaj . Wyszły pyszne, do tego u mnie kasza orkiszowa i sałatka z roszponki i pomidorków koktajlowych. Polecam, bo danie pyszne. Życzę Wam miłego poniedziałku :-) Składniki: 1 kg pałek (podudzi) z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki świeża
kruche babeczkitalerzu. Składniki: 500g fileta z łososia 1 pęczek kopru sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy 350g zielonego mrożonego groszku 1 duży ogórek zielony 1 opakowanie mix sałat z roszponką Sos: 150ml śmietany 12% 4 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki miodu świeżo zmielony pieprz sól Wykonanie: 1. Filety z łososia pozbawić skóry i pokroić w grubszą
Szalona Kuchnia EwelinyLekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej
wyzwania kuchennepomidorami , którą się niemalże każdy zachwyca! Zobacz przepisy na tarty: Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z roszponką, szynką i cebulą Tarta porowa z boczkiem Przepis na tartę z boczkiem i cebulą Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 2 godziny Składniki CIASTO: 1-1,5 szklanki mąki jajko
Kuchnia Bazyliiprzepis tutaj. Ciasto smarujemy na wierzchu roztrzepanym jajkiem . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40-50 minut na złoty kolor. Podawać z ulubioną surówką lub zieloną sałatą, rukolą, roszponką i świeżymi pomidorkami. Artykuł Kurczak w cieście francuski pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEryby ale 20 minut powinno wystarczyć, a cieńszy nawet krócej. 2 kawałki łososia 2 gałązki rozmarynu 1 garść listków bazylii sól, pieprz 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 1 garść roszponki 1 kawałek papryczki chili 4 pomidory koktajlowe olej 200 g śmietany 18 % ukwaszonej Łososia solę, posypuję pieprzem, majerankiem i odstawiam na 30 minut. Przekładam na folię aluminiową dodaję gałązki rozmarynu
wesoła kuchniadrobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Białka napełnij farszem żółtkowym, forując kopczyki na wierzchu jajka. Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą. Podaj zaraz po przygotowaniu, możesz udekorować rzodkiewkami. Wartość odżywcza: Smacznego
The Slow Life WifeDawno u mnie nie było mojej ulubionej zieleniny, więc nadrabiam zaległości. Sałatkę zrobiłam w pierwszej opcji z sałatą rzymską, wyszła pyszna. Tego samego dnia zrobiłam identyczną, ale już z roszponką. Wiecie co? Była lepsza. W przepisie pozostawiam sałatę, a Wy róbcie z czym macie ochotę. Składniki: 1 sałata rzymska mini 10 winogron 10 małych kulek mozzarelli pół małej cebuli
Kardamonovypietruszki ● ½ pęczka natki kolendry ● 10 listków mięty ● 100 g mąki z ciecierzycy ● 1 duże jajko ● 2 łyżeczki mielonego kuminu ● 20-30 g jagód goji ● 4 garście sałaty (np. rukoli, roszponki lub miks sałat ) ● 1 pęczek rzodkiewek ● 100 ml serka twarogowego mielonego lub kremowego ● 1 łyżka soku z cytryny ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 2 łyżki octu jabłkowego ● sól, pieprz Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaminuty. Takie jajka świetnie się nadają jako dodatek białkowo-tłuszczowy do obiadu (zamiast tradycyjnie sadzonych jajek). Sprawdzą się także na kanapce. Ja podaję je z grillowaną cukinią, kiełkami, garścią roszponki i pokrojoną w paski papryką. Kolorowo, zdrowo i oryginalnie. 1 jajko o wadze 70g to ok. 100kcal , białko: 9g, tłuszcz: 7g Informacje dla diabetyków: jedno jajko zawiera 1WBT, nie zawiera
Dietologtuta j) Kawałek chorizo Garść małych pieczarek Kulka mozzarelli (125 g) Garaść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek sosu pomidorowego ( przepis znajdziecie tutaj ) Suszone oregano Rukola, roszponka, lub inna miękka sałata Przygotowanie: Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia na środkową półkę i nagrzewaj przez godzinę. Krok 2 Ciasto chwilę zagniataj
Niedzielny kucharzidealnie sprawdzi się jako posiłek do pracy lub lekka kolacja. Próbowaliście kiedyś dodawać grejpfruta do sałatki? Jeśli tak, podzielcie się swoimi pomysłami! 🙂 Składniki/1 porcja: – garść ulubionej sałaty (roszponka, sałata lodowa lub inna) – 100g Czytaj więcej → Artykuł SAŁATKA Z BIAŁYM SEREM I GREJPFRUTEM pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesSzynka włoska Hańderek 0,5 op serka sałatkowego Falvita 1 łyżka śmietany lub jogurtu 2 łyżki siekanego szczypiorku pomidory suszone z oliwy kapary oliwki rzodkiewki sałata roszponka kuleczki mozzarelli inny ser żółty Szynkę kroimy na cienkie plastry, układamy na foli spożywczej. Serek ucieramy z jogurtem i szczypiorkiem, smarujemy szynkę. Z jednej strony układamy pomidory i układamy trochę kaparów. Następnie zwijamy
Gotowanie jest łatwe