obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym słonecznikiem i orzechami soi. Doprawiłem solą i pieprzem. Całość polałem sosem
R'n'G Kitchenoknem ze słodkim miodowym sosem. Z dodatkiem orzechów włoskich których mamy najwięcej jesienią. Sałatka z kozim serem i orzechami włoskimi składniki: 1/2 opakowania rukoli (50 g) 1 opakowanie roszponki (100 g) 100 g sera koziego 1 jabłko 1/2 słodkiej papryki (tej podłużnej) 1 garść orzechów włoskich Sos miodowo musztardowy: sok z jednej cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka
Delusional TrineOczywiście dodatki można zmieniać według własnych upodobań :) Składniki na 4 burgery: 4 bułki do burgerów np. z TEGO przepisu 500 g mięsa wołowego np. antrykotu, rostbefu sól, pieprz sałata, roszponka lub rukola pomidor cebula czerwona ketchup majonez Mięso zmielić, krótko pougniatać i uformować 4 płaskie burgery. Powinny być trochę większe niż średnica bułki, ponieważ w trakcie grillowania skurczą się
wyzwania kuchenneuznania) 1 łyżka oliwy extra virgin lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 – 3 łyżki delikatnie podprażonych pestek dyni 2 garście młodego szpinaku (lub rukoli, roszponki, rukwi wodnej) szczypiorek, dymka lub natka pietruszki do podania nierafinowana sól i czarny pieprz do smaku, 1/3 łyżeczki kurkumy, świeżo mielona gałka muszkatołowa (lub inne, ulubione przyprawy) 2 ugotowane jajka
Even Better Foodkrewetek dodając sok z cytryny i natkę pietruszki. Smaż przez około 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku solą i pieprzem. Możesz przyozdobić garścią kiełków z buraka, roszponką lub rukolą. Szybki i zdrowy pomysł na obiad czy kolację. Post Czas na krewetki kilka pomysłów pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 50 g roszponki kawałek wędzonego sera 4 jajka 100 g pieczarek 1 szalotka sos: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu 4 łyżki oliwy 1 … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym serem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 filet z kurczaka 2 krążki ananasa z puszki roszponka lub inna sałata sos gyros Fanex przyprawa do kurczaka kilka pieczarek sól i pieprz … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i ananasem
czarrna od kuchniwkładamy do piekarnika. Warzywa pieczemy w 180°C do miękkości. Upieczone i wystudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Na suchej patelce podprażamy pestki i zostawiamy je do przestudzenia. Roszponkę/rukolę myjemy i wrzucamy do miski. Na niej układamy pieczoną dynię i buraki. Całość obsypujemy pokrojonym w kostkę serem favita i pestkami. Na koniec sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek
PatiGotujeSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (200g) 10 dkg szynki 1 krążek ananasa z puszki garść roszponki Przygotowanie: Na tortilli rozsmarować serek chrzanowy, rozłożyć sałatę, … Czytaj dalej Tortille z szynką i ananasem
czarrna od kuchnijeszcze chwilę smażymy. 5. Zawartość patelni łączymy z makaronem i delikatnie mieszamy. 6. Układamy makaron na talerzu, posypujemy ziarnami słonecznika i pokrojoną w kostkę fetą. 7. Dekorujemy listami roszponki, bądz rukoli. Smacznego
FITBUuKJako, że w sklepach roi się od fig, które są w dodatku w bardzo dobrych cenach, to aż szkoda ich nie wykorzystać. Ostatnio przygotowałam sałatkę z figą na roszponce z szynką dojrzewającą, mozzarellą i pomidorkami , a tym razem wykorzystałam je do jako dodatek do pizzy. Podane składniki pozwolą Wam przygotować dwie pizze na cienkim cieście lub jedną na grubym
PatiGotujepół oliwki. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Papryki napełniamy przygotowanym farszem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Serwujemy z dodatkiem rukoli lub roszponki
Pyry na Gazzrobiony na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem soku z cytryny i miodu. To jest pyszne.... Składniki: 1 wędzona makrela miseczka mix sałaty (sałata fryzyjska, cykoria sałatowa radiccho, roszponka) 8 – 10 pomidorków koktajlowych 1 średni świeży ogórek pieprz kolorowy świeżo zmielony Składniki na sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Wymieszałam składniki
Kuchnia u Krysikalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb): 2 garści mixu sałat (sałatka doskonale będzie smakować z roszponką),1/2 kulki sera mozzarella,1/3 czerwonej cebuli, duża garść malin, pestki słonecznika, (opcjonalnie możemy dodać garść pomidorków koktajlowych) Dressing: 1 łyżka miodu,1 łyżeczka soku z cytryny, odrobina oregano, bazylii
Kuchnia Pełna Pasjismaku mieszanką pasty miso, sosu sojowego z orzeźwiającym i słodkim sokiem z pomarańczy. Mój absolutnie ulubiony sos do wszelkiego rodzaju sałaty: nie tylko lodowej czy rzymskiej, ale również szpinaku, roszponki, rukoli. Wystarczy dodać pomidora, ogórka, paprykę lub inne ulubione warzywko, obficie skropić dressingiem i przystawka do obiadu gotowa. A jeśli do tego dołożycie jeszcze smażone tofu to macie pożywny lunch
Lamarida.pl