roszponka - 1923 przepisów (strona:84/129)

Galette z pieczarkami i porem 213

cytryny. Na środku układamy paseczki pora. Zamykamy brzegi tarty do środka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut. Podajemy z prostą sałatką np.: z rukoli, szpinaku lub roszponki. Uwaga: Tarta nie jest duża. Starcza dla 2-3 głodnych osób. Zobacz także: Wielkanocne roladki Wielkanocne roladki to urocze paczuszki z szynki w galarecie... Wegański twarożek z nerkowców i awokado

Poezja smaku
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 169

deskę i dajemy mu 3-5 minut odpoczynku – soki powinny rozejść się po mięsie. Kroimy w poprzek na plastry i podajemy.   Co na dodatek? Ja podałam guacamole , roszponkę, sałatkę z kukurydzy zrobioną jak meksykańskie elote i pokruszone chipsy (dosłownie po kilka) jako chrupki element. Talerz był boski – sycący ale nie ciężki, pysznie ożywczy. Koniecznie do spróbowania! A jeśli brak

Karo in the Kitchen
Sałatka z pomidorami i mozzarellą 191

chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja na zdrowe jedzenie. Do jej przygotowania możecie użyć rukoli, roszponki, szpinaku, miksu sałat, sałaty lodowej … po prostu to co lubicie. Sałatka jest bardzo szybka do przygotowania i będzie świetnie pasować jako przystawka na każde przyjęcie, ale także jako zdrowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIKANTNE BUŁECZKI Z ROSTBEFEM, GRILLOWANYM CAMEMBERTEM, KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I CHIMICHURRI 146

Olej Wielkopolski Rzepakowy z Czosnkiem – 4-5 łyżek * musztarda Dijon – 2 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * sól, pieprz DODATKOWO: * ser camembert * sałata karbowana + roszponka * czerwona cebula + szczypta cukru * pomidory koktajlowe * domowy majonez z dodatkiem świeżego tartego chrzanu i skórki z limonki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ: Drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim

Ostra na Słodko
Tortille na imprezę! 387

jeden kęs. ROLOWANE TORTILLE WEGETARIAŃSKIE: - 1-2 tortille szpinakowe - po 3 łyżki serka łososiowego na tortille - starty parmezan lub ser żółty - posiekane oliwki - listki bazylii - ulubiona sałata (rukola, roszponka) opcjonalnie: można serek posypać czerwoną słodką papryką lub chilli dla zaostrzenia smaku Tortille posmaruj serkiem, ułóż pozostałe składniki, mocno zroluj. ROLOWANE TORTILLE z HUMMUSEM z SUSZONYCH POMIDORÓW: - 1-2 tortille szpinakowe

SMYKWKUCHNI
Duszona cebula na kanapki 149

musicie je zrobić, a nie pożałujecie Jak wiecie, przeważnie te proste przepisy są najlepsze! Zobacz też: Zupa krem cebulowa Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą Tarta z roszponką, szynką i cebulą Przepis na duszoną cebulę Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 5 średnich cebul kilka plasterków szynki lub innego mięsa łyżka smalcu/oleju sól i pieprz

Kuchnia Bazylii
Sylwester 2017 250

kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane

Moja smaczna kuchnia
Gotowane roladki drobiowe z suszonymi śliwkami 132

zimno roladki doskonale będą się prezentować na półmisku z wędlinami. składniki: 2 średnie piersi z kurczaka sól pieprz suszone śliwki kalifornijskie 3-4 garście sałaty, u mnie rukola i roszponka 1 pomarańcza sos 4 łyżki oleju rydzowego Semco 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Każdą pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić

Monia miesza i gotuje
Świąteczne sałatki 533

pomidorem w jogurcie Sałatka z kaszy gryczanej z mozzarellą i oliwkami Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami i kokosem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka

Moja smaczna kuchnia
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 152

jajeczną, podsmażone talarki pigwy i ułóż na wierzchu małe kawałki serka brie. Posól i popieprz. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Podawaj na ciepło, np. z roszponką doprawioną wingeretem, polewając tart ę odrobiną miodu tuż przed podaniem. Na wszystkich moich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ   czeka 10% zniżki na produkty marki AMBITION w sklepie Dajar . (rabat

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KACZKA CONFIT 182

DODATKOWO :  sok z 1 pomarańczy 100 ml wywaru z pieczenia udek odrobina zasmażki wiśnie w sosie 1 pietruszka 2 fioletowe ziemniaki roszponka pomidorki koktajlowe                                                            PRZYGOTOWANIE :  Udka kacze nacieramy

Kulinarne Fantazje Marioli
SAŁATKA OBIADOWA Z PAPRYKĄ I FETĄ 121

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 100 g roszponki, mała papryka czerwona, 1/3 zielonego ogórka, 100 g sera sałatkowego lub fety, łyżka oleju smakowego lub oliwy. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam, przekładam do miski. Fetę kroję w kostkę, paprykę i ogórka w małe paseczki. Wszystkie warzywa łączę z olejem

JejKuchnia
Sałatka z pomelo 110

obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym słonecznikiem i orzechami soi. Doprawiłem solą i pieprzem. Całość polałem sosem

R'n'G Kitchen
Sałatka z kozim serem i orzechami włoskimi 142

oknem ze słodkim miodowym sosem. Z dodatkiem orzechów włoskich których mamy najwięcej jesienią.  Sałatka z kozim serem i orzechami włoskimi składniki: 1/2 opakowania rukoli (50 g) 1 opakowanie roszponki (100 g) 100 g sera koziego 1 jabłko 1/2 słodkiej papryki (tej podłużnej) 1 garść orzechów włoskich Sos miodowo musztardowy: sok z jednej cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka

Delusional Trine
Klasyczny burger 117

Oczywiście dodatki można zmieniać według własnych upodobań :) Składniki na 4 burgery: 4 bułki do burgerów np. z TEGO przepisu 500 g mięsa wołowego np. antrykotu, rostbefu sól, pieprz sałata, roszponka lub rukola pomidor cebula czerwona ketchup majonez Mięso zmielić, krótko pougniatać i uformować 4 płaskie burgery. Powinny być trochę większe niż średnica bułki, ponieważ w trakcie grillowania skurczą się

wyzwania kuchenne