Jajka na tydzień należy zamarynować w zakwasie do barszczu czerwonego. Takim jak robimy na wigilię. Sery wędzone sałata, pomidorki koktajlowe roszponka szczypiorek Jajka przekroić ułożyć z innymi produktami na paterze. Na sos .. kilka łyżek majonezu, 2 łyżki musztardy, 2-3 łyżki keczupu, 1 łyżka ostu jabłkowego sól, pieprz.. Sos wymieszać, podać do sałatki
Gotowanie jest łatwefaszerowane z suszonymi pomidorami i ricottą ( KLIK ), z pieczarkami ( KLIK ), wiosenne - z kiełkami i rzodkiewką ( KLIK ), sadzone z warzywami ( KLIK ) czy jajka w szklance - z grzankami, kiełkami i roszponką ( KLIK ). Dziś mamy dla Was jeszcze bardzo klasyczne połączenie - jajka z boczkiem i szczypiorkiem! Jest pysznie! Spróbujcie koniecznie! Składniki: 5 jajek, 4 cieniutkie plasterki boczku, pęczek drobnego szczypiorku, 2-3 łyżki
Plate of Joydobrze wymieszaj. Masło zagęści sos i doda mu smaku. Wrzuć mięso do sosu. Wymieszaj i zdejmij z ognia. Pulpety świetnie smakują z kluskami śląskimi i zieloną sałatką, np. z roszponką. Smacznego
Anioszek w kuchninajczęściej robię go właśnie do jajek :) SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 duże jajka 1 łyżka octu 1 świeża bułka 2 plastry szynki (dałam szwarcwaldzką) lub bekonu 1 garść roszponki, świeżego szpinaku lub bazylii odrobina masła do posmarowania bułki SKŁADNIKI NA SOS HOLENDERSKI: 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka zimnej wody 125 g masła sól
Słodko-Słony Świat IlonySałatka caprese w dwojakim moim wykonaniu. Element zimnej płyty. Do wykonana używam : pomidorów mozzarelli marynowanej cebuli dymce pomidorków koktajlowych listki bazylii listki roszponki
SPS CateringPrzekąska na dwa gryzy :) Składniki 1 bagietka łosoś wędzony z koperkiem serek kanapkowy śmietankowy roszponka olej z chili Sposób przygotowania Bagietkę pokroić na kromki, skropić olejem i obsmażyć na … Czytaj dalej Grzanki z serkiem i łososiem
czarrna od kuchniziół czy owoców w musztardzie. Skoro już o niestandardowych smakach "mowa" zapraszam na sałatkę, która powstała specjalnie do tego sosu. SAŁATKA MAILLE Składniki: Miks sałat z roszponką filet drobiowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy 1/2 melona 1/2 ćwiartki arbuza 1 garść płatków migdałowych sos vinegrette Maille lub ocet balsamiczny Przygotowanie: Filet nacieramy rozdrobnionym czosnkiem
Bon appetit mon amiePesto, moja miłość... Lubię je nie zawsze z bazylią, ale z kolendrą, ze szpinakiem, rukolą, roszponką i pietruszką! Lubię nie tylko z orzeszkami pinii, ale z migdałami, orzeszkami ziemnymi, orzechami laskowymi, włoskimi lub ziarnami słonecznika ! Lubię nie koniecznie z oliwą, a z dobrym olejem rzepakowym, olejem z pestek dyni lub arachidowym ! Ale ZAWSZE lubię do makaronu :) Pesto: 1 pęczek
kolorowotorcikowoenergii. Ale żeby nie pochłaniać zaraz po basenie wielkich ilości jedzenia zaczęłam znów przygotowywać pyszne i ZDROWE koktajle. Takie jak: zielone smoothy z selerem naciowym, jabłkiem, mandarynkami i roszponką (na zdjęciu poniżej), zielone smoothy z jarmużem czy smoothy na bazie zielonej herbaty . Inne przepisy na zdrowe smoothy / koktajle już niedługo pojawią się na blogu. Poza koktajlami drogę powrotną do domu
Słodkie okruszkizależności od intensywności zieleni, jaką chcemy uzyskać. Całość miksujemy na gładką masę, dodajemy do smaku cukier lub miód. Dla uzyskania zielonego koloru poza szpinakiem możesz dodać liście rukoli, roszponkę i inne zielone warzywa. Na zdrowie
Moja smaczna kuchniaKrewetki z czosnkiem mogłabym jeść codziennie. Uwielbiam ich smak, a gdy są połączone z plasterkami czosnku i prawdziwym masłem, smakują po prostu obłędnie. Tak przygotowane możemy podać z rukolą, roszponką, makaronem czy położyć na grzanki. Składniki: 20 krewetek 200g makaronu orkiszowego od Symbio 5 łyżek masła + 1 łyżka do makaronu 5 dużych ząbków czosnku 10 pomidorków koktajlowych pieprz
Gotowanie i blogowanieZauważyłam, że naprawdę sporo postów mogę rozpocząć „po wczorajszym gotowaniu zostało mi…”. Nie inaczej będzie dziś. Do sałatki wykorzystałam jedynie połowę opakowania roszponki. Następnego dnia na sałatkę chęci nie miałam, a żal roślinkę wyrzucać. Wymyśliłam więc absolutnie najszybszy obiad świata – makaron z pesto. Zamiast soli – płatki drożdżowe. Przydał się też wegański parmezan ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenorzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych
zobacz ich smakkoktajle możemy pić przez cały rok? Oczywiście! W dodatku każdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku, rukolę, roszponkę, natkę z pietruszki. Dla uzyskania czerwonej czy różowej barwy wykorzystaj buraki, jabłka, marchew, truskawki i inne czerwone i soczyste owoce. Po przeziębieniu wracam do sił i pierwsze na co miałam największą ochotę
Moja smaczna kuchniaulubione wino i bardzo lekka, bardzo smaczna kolacja gotowa :) SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 dojrzałe pomidory 2 kulki mozzarelli 3-4 łyżki czarnych oliwek kilka listków bazylii opcjonalnie roszponka do dekoracji oliwa z oliwek (polecam aromatyzowaną chili i czosnkiem) sól i świeżo zmielony pieprz do smaku DODATKOWO: bagietka masło czosnek sól do smaku WYKONANIE: Umyte i osuszone pomidory oraz
Słodko-Słony Świat Ilony