też postanowiłam je wykorzystać. Warto upiec ich więcej na zapas bo pieką się dość długo (u mnie godzina i 15 minut). Do towarzystwa dla buraczków wykorzystałam sparzony jarmuż i roszponkę a na urozmaicenie smaku - ser kozi w roladce. Wyszło zdrowo i pysznie - czyli tak jak lubię
Milion Smakówmiksujemy. Na koniec dodajemy więcej oliwy z oliwek - zależy od gęstości jaką chcemy uzyskać - przyprawiamy solą i pieprzem. Stek podajemy z ziołowym sosem, z pieczonymi ziemniaczkami, u mnie dodatkowo roszponka z oliwą i sokiem z cytryny. Smacznego
Plate of Joykilka połówek jajek 2-3 sztuki). Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą w miseczce, dodać majonez, doprawić do smaku. Podać posypane kiełkami i udekorowane plasterkami rzodkiewki, fajnie smakuje podane z roszponką i świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of Joyrozdrobnić widelcem lub przetrzeć przez sito, dodać pokrojone suszone pomidory, drobno pokrojoną szynkę, ricottę, majonez i całość doprawić do smaku. Napełnić połówki jajek farszem i schłodzić. Podać np. z roszponką i świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of Joysię żółtko. Dziś już nic więcej do szczęścia nie było mi potrzebne! Składniki: (dla 2 osób) 10 zielonych szparagów, 1 młoda marchewka, garść cukrowego groszku, kilka pomidorków koktajlowych, roszponka 2 jajka, pęczek koperku, oliwa z oliwek, masło, sól, pieprz dodatkowo : pieczywo Odłamać zdrewniałe końce szparagów, pokroić ukośnie na 2 - 3 kawałki, główki zostawiając w całości. Wrzucić na wrzącą osoloną
Plate of JoySkładniki: tortilla pszenna tuńczyk w oleju suszone pomidory ser feta roszponka kiełki brokuł Sposób przygotowania: Na placek tortilli wyłożyć wszystkie składniki.Pamiętając,że jeszcze musimy ją zwinąć, w związku z czym nie może być ich za dużo.Układamy je jak najbliżej strony,którą będziemy zwijać. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: tortille pszenne tuńczyk w oleju kukurydza z puszki roszponka kiełki brokuł czerwona papryka ser feta Sposób przygotowania: Pokroić paprykę i ser feta na kawałki. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Następnie nałożyć na placek tortilli wszystkie składniki. Pamiętając przy tym,że nie może być ich zbyt dużo.Zwinąć tortillę i pokroić na kawałki
Wielki apetytpiekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje dań z udkami drobiowymi to kliknijcie tu (udka w cytrynach) i tu (udka zapiekane z serem i pomidorem). Poniższe danie podałam z roszponką i ziemniaczanymi talarkami . Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 duży pomidor 1 duża czerwona cebula 100 g pieczarek
Ugotowaćświeżym pomidorem, chrupiącą sałatą, posypany aromatycznymi przyprawami. Polecam zioła prowansalskie lub bazylię i oregano :) Składniki : 150 g serka graniastego, np. Piątnica pół pomidora, pokrojonego w kostkę garść sałaty, np. roszponki zioła prowansalskie lub oregano 1 łyżeczka słonecznika Wszystkie składniki wymieszać w miseczce. Na wierzchu ułożyć sałatę i posypać ziołami. Smacznego
Chocolate Muffin BlogSzybki lunch lub smaczna kolacja, raz ciach i zrobione, a jakie dobre! Mniaaamiii! Sałatka z grzankami, fetą i żurawiną! Zapraszam! SKŁADNIKI: - roszponka 1 paczka - feta 10 kosteczek - 2 łyżki żurawiny suszonej - 2 pomidory malinowe - kilka kaparów - 1/2 ogórka zielonego - 4 kromki bagietki żytniej - 1/3 czerwonej papryki - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek + ulubione zioła (np. dalmatyńskie lub włoskie) Sałatę myjemy
SMYKWKUCHNIjuż bardzo późno bo po 21:00 i zmuszony byłem wybierać tylko z tego co zostało na regałach, normalnie jakby miał dziś być koniec świata :) Składniki : opakowanie sałaty roszponki ser mozzarella mini opakowanie pomidorków papryczkowych 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody sos sałatkowy francuski szczypiorek Przygotowanie : Zacząłem od przygotowania w szklance sosu zgodnie z opisem na opakowaniu. Sałatę
Mechanik w kuchnigrządki, od mojej babci :) W sałatce znajdziecie min. pomidory, rzodkiewkę, fasolkę, słonecznik, szczypiorek oraz jajko. Składniki : 1/2 pomidora 1 łyżka ziaren słonecznika 1 jajko 2 małe rzodkiewki garść roszponki lub innej sałaty 2 łyżki ugotowanej fasolki szparagowej 1 łyżka szczypiorku 2 łyżki sosu winegret Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę. W misce wymieszać resztę składników. Polać sosem winegret
Chocolate Muffin Blogznudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu dodałam 1 małego buraczka ZIELONY - dodajemy pesto, zmiksowany szpinak lub zmiksowaną roszponkę ( do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) ŻÓŁTY - dodajemy kurkumę (do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) * a jeżeli ktoś jeszcze nigdy nie robił hummusu to poniżej prosty
Pora na pora i pomidoramakreli? Zawsze pod ręką możecie mieć taką w puszce, ja właśnie skonsumowałam przepyszną sałatkę z makrelą w oleju od Łosoś Ustka Potrzebujemy: dwie garście miksu sałat, u mnie z roszponką 1 puszka filetów z makreli od Łosoś Ustka 1 pomidor pół zielonego ogórka 2 jaja ugotowane na twardo 4 łodyżki drobnego szczypiorku ulubione zioła do sałatek Ogórka kroimy w cienkie
MamaOskarka