roszponka - 1923 przepisów (strona:95/129)

Koktajl szpinakowo - pomarańczowy 96

zależności od intensywności zieleni, jaką chcemy uzyskać. Całość miksujemy na gładką masę, dodajemy do smaku cukier lub miód. Dla uzyskania zielonego koloru poza szpinakiem możesz dodać liście rukoli, roszponkę i inne zielone warzywa. Na zdrowie

Moja smaczna kuchnia
Krewetki z maślanym czosnkiem 123

Krewetki z czosnkiem mogłabym jeść codziennie. Uwielbiam ich smak, a gdy są połączone z plasterkami czosnku i prawdziwym masłem, smakują po prostu obłędnie. Tak przygotowane możemy podać z rukolą, roszponką, makaronem czy położyć na grzanki.  Składniki: 20 krewetek 200g makaronu orkiszowego od Symbio 5 łyżek masła + 1 łyżka do makaronu 5 dużych ząbków czosnku 10 pomidorków koktajlowych pieprz

Gotowanie i blogowanie
Pesto z roszponki 98

Zauważyłam, że naprawdę sporo postów mogę rozpocząć „po wczorajszym gotowaniu zostało mi…”. Nie inaczej będzie dziś. Do sałatki wykorzystałam jedynie połowę opakowania roszponki. Następnego dnia na sałatkę chęci nie miałam, a żal roślinkę wyrzucać. Wymyśliłam więc absolutnie najszybszy obiad świata – makaron z pesto. Zamiast soli – płatki drożdżowe. Przydał się też wegański parmezan ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
orzeźwiająca sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka 283

orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych

zobacz ich smak
Koktajl marchwiowo-pomarańczowy 101

koktajle możemy pić przez cały rok? Oczywiście! W dodatku każdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku, rukolę, roszponkę, natkę z pietruszki. Dla uzyskania czerwonej czy różowej barwy wykorzystaj buraki, jabłka, marchew, truskawki i inne czerwone i soczyste owoce. Po przeziębieniu wracam do sił i pierwsze na co miałam największą ochotę

Moja smaczna kuchnia
WALENTYNKOWA SAŁATKA CAPRESE 163

ulubione wino i bardzo lekka, bardzo smaczna kolacja gotowa :)  SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 dojrzałe pomidory 2 kulki mozzarelli 3-4 łyżki czarnych oliwek kilka listków bazylii opcjonalnie roszponka do dekoracji oliwa z oliwek (polecam aromatyzowaną chili i czosnkiem) sól i świeżo zmielony pieprz do smaku DODATKOWO: bagietka masło czosnek sól do smaku WYKONANIE: Umyte i osuszone pomidory oraz

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałata z rukolą i mozzarelkami 125

samodzielne danie czy do zabrania do pracy. Dzięki zieleninie i pestkom, doskonale chrupie. Oczywiście, możecie nie ograniczać się przy jej przyrządzaniu do rukoli i sałaty lodowej, ale użyć szpinaku, roszponki czy miksu sałat. Ja wprost uwielbiam podprażone na suchej patelni różnego rodzaju nasiona dodawane do sałaty. Mozzarelki użyte do sałaty jak i pomidory pochodzą ze straganu z greckimi specjałami

Mieszam w Garnku
Wyniki konkursu na karnawałową przekąskę z Seko 138

kuchni z przepisem na mini tarty z wędzonym łososiem: Drugie miejsce zajęła pani Laura Przybyła i jej przepis na śledzie z twarożkiem, sałatą roszponką, cykorią i jarmużowym pesto: Trzecie miejsce przyznaję pani Dominice S. z przepisem na krewetki z suszonymi pomidorami: Gratuluję wszystkim wygranym! Zwycięzców proszę o przesłanie swojego

Marta Gotuje
Lunchbox - dietetyczna sałatka z kurczakiem i orzechami 453

kurczaka swobodnie zrobicie dwie porcje, ale pamiętajcie przy tym, że proporcje innych składników i sosu przeznaczone są dla jednej osoby. Składniki: - gotowana pierś z kurczaka - dwie garście sałaty roszponki - ok. 8-10 pomidorków koktajlowych - garść orzechów włoskich Sos musztardowo - koperkowy: - 1 łyżeczka ostrej musztardy - pół łyżeczki sosu sojowego - 1 gałązka świeżego koperku - 1 łyżeczka oliwy z oliwek / oleju tłoczonego

Kulinarne zapędy Kokosa
7 pomysłów na dania z tofu 163

świeżymi warzywami i tofu Pyszne danie, które nadaje się również na syte śniadanie np. po bieganiu. Przepis: 1/3 szklanki komosy ryżowej gotujemy. Ugotowaną przekładamy do miski. Na wierzch kładziemy roszponkę, paprykę, pomidora, ogórka, awokado, świeżą bazylię i podsmażone kosteczki tofu. Dodajemy ulubione przyprawy i gotowe! Mniam! 6. Tortilla z tofu i ajvarem Meksykańska uczta - kilka składników, kilkanaście minut roboty

Bananowe Pole
jesienna sałatka z tofu 178

klimat utrzymuje dynia, którą delikatnie uparowałam razem z fasolką szparagową (jeszcze nie mrożoną, a świeżą z ogrodu) SKŁADNIKI; garść fasolki szparagowej pomidor łyżka tahini 2 garści mixu sałat (z roszponką) kawałęk dyni 50g tofu przyprawy: czarnuszka, płatki chilie WYKONANIE: dynię obieramy, kroimy w kostkę i parujemy razem z fasolką ok 10 min (dynię można wrzucić nieco później) na talerzu umieszczamy

healthy dreams
Sycąca sałatka z gruszką, awokado, „parmezanem”, orzechami laskowymi i słodkim sosem bazyliowym. 120

chrupać w nieskończoność. Do tego kubek gorącej herbaty i jest wspaniale! Składniki sałatka na dwie porcje 2 duże garści miksu sałat (można przygotować go samemu miksując sałatę rzymską z roszponką i innymi, ulubionymi rodzajami sałat) 1/2 szklanki komosy ryżowej (ilość przed ugotowaniem) 1 szklanka wody 1 dojrzałe awokado 8 pomidorków malinowych/koktajlowych garść orzechów laskowych 1 gruszka sól himalajska do smaku

Fill The Bowl
Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim „parmezanem”. Z 152

Zróbmy to! Czyli przepis na wegańską sałatkę z komosą ryżową Składniki sałatka na dwie porcje 2 duże garści miksu sałat (można przygotować go samemu miksując sałatę rzymską z roszponką i innymi, ulubionymi rodzajami sałat) 1/2 szklanki komosy ryżowej (ilość przed ugotowaniem) 1 szklanka wody 1 dojrzałe awokado 8 pomidorków malinowych/koktajlowych garść orzechów laskowych 1 gruszka sól himalajska do smaku suszone

Fill The Bowl
Sałatka z olejem z wiesiołka 210

dodatkowo bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6. Sałatka z olejem z wiesiołka Składniki: – ser biały typu włoskiego 250g – mix sałat: endivia escarola, endivia frisee, roszponka, cykoria radicchio (około 80g) – 2 średnie pomidory – pół cebuli – sól himalajska – pieprz czarny – 2 łyżki oleju z wiesiołka – 1 łyżka oleju rzepakowego   Przygotowanie: Ser kroję w kostkę i przekładam

Kuchnia co dnia
Szybka sałatka z serem feta 191

skropiona olejem ryżowym i spryskana octem balsamicznym. Składniki 1/2 opakowania sera feta np Favita niebieska Mlekovity tj ok 130g pomidory koktajlowe 1/3 ogórka długiego zielonego garść rukoli garść roszponki garść oliwek czarnych garść oliwek zielonych olej ryżowy ocet balsamiczny w spayu sól, pieprz Sałatę rozkładamy na talerzu, na nią rozkładamy przekrojone na pół pomidory koktajlowe, na to kładziemy ogórka pokrojonego

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania