sałatek jest rewelacyjny, kropla tego oleju doskonale nawilża dłonie po kuchennych pracach-polecam dla osób dbających o swoje ciało i zdrowie-CUDO! Składniki 1 opakowanie miksu sałat z roszponką 1/2 czerwonej papryki 20 dag pomidorków cherry 1 kulka mozzarelli 1 cebula czerwona 1/2 ogórka szklarniowego Sos: 1 łyżka oleju z pestek moreli Ol'vita 1 łyżka octu winnego
Wanilia i Kardamonzamienić na jogurt naturalny, żeby jakoś w bikini się zmieścić latem... Albo mieć pretekst do kupienia nowej sukienki ;) Składniki: 1-2 pomidory garść rukoli garść sałaty lodowej garść roszponki garść kiełków rzeżuchy czerwona cebula 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz bazylia Przygotowanie: Sałatę myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski i dodajemy świeżą rzeżuchę. Pomidor kroimy
ChilliJemyteż zapachy ze świeżo upieczonej bruschetty, która dopełnia w całości smak ( przepis na bruschettę ziołową znajdziecie TUTAJ ). Bardzo fajna lekka sałatka na lunch, czy obiad. Polecam :) Składniki: garść sałat ( roszponka, rukola, lodowa) 5 pomidorków koktajlowych ok 50g szynki wędzonej 100g sera feta ćwierć czerwonej papryki pół cebuli czerwonej ziarno słonecznika (według uznania) bagietka kostka masła z dużą zawartością tłuszczu
ChilliJemyniej warzywa z grilla i gotowe! Trzeba wykorzystać ciepłe dni i sezon grillowy na próbowanie nowych smaków :) Sałatka z grillowanymi warzywami Potrzebujemy: 1 opakowanie mix sałat – czerwona batawska, roszponka, szpinak. 2 czerwone cebule 2 średnie pomidory malinowe 1 cukinię 1 awokado 1/2 cytryny 1/4 pomarańczy Oliwę Zielona czubryca Czosnek granulowany Pieprz ziołowy Sól i pieprz
Bananowe Polesobie taką z łososiem, bo przy piątku tradycyjnie rybka musi być. Sałatkę podałam na talerzu z kolekcji MARTHA GOLD- PORCELANA BOGUCICE Składniki: puszka łososia w wodzie miks sałat z roszponką opakowanie 1 czerwona cebula 15 dag sera typu feta 3 łyżki pestek słonecznika firmy Kresto olej lniany pieprz, sól Wykonanie: Sałatę wykładamy na talerz, pokrojoną cebulę w piórka, wykładamy kawałki
Z Majeczką w kuchnizimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno z sos tysiąca wysp humus
pieprzny smaczeksałatkę. Do sałatki warto zawsze przemycić trochę orzechów, które wzbogacą jej wartości odżywcze. Podstawą tego dnia jest pierś z indyka ugotowana na parze - żeby było jeszcze zdrowiej ;) Do tego roszponka, suszone pomidory i jajko
Milion Smakówteż postanowiłam je wykorzystać. Warto upiec ich więcej na zapas bo pieką się dość długo (u mnie godzina i 15 minut). Do towarzystwa dla buraczków wykorzystałam sparzony jarmuż i roszponkę a na urozmaicenie smaku - ser kozi w roladce. Wyszło zdrowo i pysznie - czyli tak jak lubię
Milion Smakówmiksujemy. Na koniec dodajemy więcej oliwy z oliwek - zależy od gęstości jaką chcemy uzyskać - przyprawiamy solą i pieprzem. Stek podajemy z ziołowym sosem, z pieczonymi ziemniaczkami, u mnie dodatkowo roszponka z oliwą i sokiem z cytryny. Smacznego
Plate of Joykilka połówek jajek 2-3 sztuki). Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą w miseczce, dodać majonez, doprawić do smaku. Podać posypane kiełkami i udekorowane plasterkami rzodkiewki, fajnie smakuje podane z roszponką i świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of Joyrozdrobnić widelcem lub przetrzeć przez sito, dodać pokrojone suszone pomidory, drobno pokrojoną szynkę, ricottę, majonez i całość doprawić do smaku. Napełnić połówki jajek farszem i schłodzić. Podać np. z roszponką i świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of Joysię żółtko. Dziś już nic więcej do szczęścia nie było mi potrzebne! Składniki: (dla 2 osób) 10 zielonych szparagów, 1 młoda marchewka, garść cukrowego groszku, kilka pomidorków koktajlowych, roszponka 2 jajka, pęczek koperku, oliwa z oliwek, masło, sól, pieprz dodatkowo : pieczywo Odłamać zdrewniałe końce szparagów, pokroić ukośnie na 2 - 3 kawałki, główki zostawiając w całości. Wrzucić na wrzącą osoloną
Plate of JoySkładniki: tortilla pszenna tuńczyk w oleju suszone pomidory ser feta roszponka kiełki brokuł Sposób przygotowania: Na placek tortilli wyłożyć wszystkie składniki.Pamiętając,że jeszcze musimy ją zwinąć, w związku z czym nie może być ich za dużo.Układamy je jak najbliżej strony,którą będziemy zwijać. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: tortille pszenne tuńczyk w oleju kukurydza z puszki roszponka kiełki brokuł czerwona papryka ser feta Sposób przygotowania: Pokroić paprykę i ser feta na kawałki. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Następnie nałożyć na placek tortilli wszystkie składniki. Pamiętając przy tym,że nie może być ich zbyt dużo.Zwinąć tortillę i pokroić na kawałki
Wielki apetytpiekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje dań z udkami drobiowymi to kliknijcie tu (udka w cytrynach) i tu (udka zapiekane z serem i pomidorem). Poniższe danie podałam z roszponką i ziemniaczanymi talarkami . Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 duży pomidor 1 duża czerwona cebula 100 g pieczarek
Ugotować