roszponka - 1923 przepisów (strona:88/129)

Sałatka z pomidorkami, papryką i dressingiem 163

świetnym pomysłem na przekąskę w ciągu dnia czy na śniadanie. Miłego i smacznego dnia Wam życzę!:-) Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 150 g, w którym są: sałata strzępiasta, roszponka, czerwone radicchio (użyłam Fantasia Dell'orto - Mioorto, kupiłam w Tesco) 7 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół 1 zielony nieduży ogórek pokrojony w skośne plasterki 1 mała żółta papryka pokrojona w cienkie

Zasmakuj Kuchni
Makaron z marchewką i warzywami 160

oleju z zalewy z suszonych pomidorów (dodatkowy aromat mniam!:) przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, papryka ostra, majeranek ser żółty tarty do posypania coś zielonego do posypania: natka pietruszki, rukola, roszponka Gotowanie makaronu: makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu Przygotowanie warzyw: rozgrzej patelnię i przesmaż na niej przez pół minuty cebulę z czosnkiem, następnie dodaj

Zasmakuj Kuchni
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 128

solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie podałam z frytkami, roszponką, serem lazur oraz owocami

JejKuchnia
Tarta na spodzie z kaszy jaglanej z łososiem, porem i camembertem 265

serowy, a farsz delikatny i puszysty. Danie sprawdzi się idealnie na lunch czy kolację dla 4 – 5 osób. Można podawać ją samą lub w towarzystwie sałatki z rukoli, roszponki, pomidorków koktajlowych i sosu winegret. Tarta z łososiem, porem i camembertem porcja dla 4 – 5 osób Składniki: jaglany spód: 1 szklanka kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody 1 ząbek

Jaglusia
Co Lila jadła w środę? 31 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 155

Podwieczorek 17:30 Zachciało nam się słodkiego i szybko zrobiliśmy czekoladę z bakaliami. Przepis na przepyszną domową czekoladę znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Chleb z roszponką i jajkiem. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę?  2 Co Lila jadła w środę?   3 Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Labneh, czosnek niedźwiedzi i kwiaty na śniadanie 121

gęstwinie traw lub pod zeschłymi liśćmi, skrywają się niezłe ziółka. Nie interesowało mnie dotychczas to co można samemu zebrać z łąki, do czasu kiedy znudziły mi się rukola i roszponka. Ze względu na objęcie czosnku niedźwiedziego ochroną nie wybrałam się po niego do pobliskiego lasu, choć wiem gdzie można by go spotkać, ale zawitałam do zaprzyjaźnionego dostawcy warzyw, żywiąc nadzieję

Słodki Kompromis
Carpaccio z czerwonych buraków z winnym winegretem 218

soku z limonki lub cytryny 4 łyżki oliwy 2 łyzki lekkiego sosu sojowego 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku garnisz: garść zielonych młodych listków np.: rukoli, buraczków, roszponki, szpinaku itp. 2 łyżki pokruszonego sera feta 2 łyżeczki suszonego czerwonego pieprzu 2 łyżeczki kaparów Wykonanie: winegret: oliwę , sok z limonki lub cytryny i ocet balsamiczny umieścić w kubku

Sztuka gotowania w/g Samiry
Strączki 208

ostatnią faceci nie powinni przesadzać , ale zjedzenie raz czy dwa razy w tygodniu strączków na pewno wzbogaci dietę i urozmaici stół. A jest w czym wybierać: sałatka z roszponki, czarnej soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi

GRUBY WAŁEK
Zielony chłodnik miętowy 133

minut. Na upalne dni idealny, Do tego lekki i zdrowy. Schłodzony orzeźwi każdego który jest spragniony. Można taki chłodnik zrobić sobie do pracy na wynos.  1 garść roszponki 1 ogórek zielony długi 1/3 pęczka natki pietruszki 1/3 pęczka koperku 1 ząbek czosnku 6 rzodkiewek kawałek papryczki chili 4 gałązki mięty 300 ml jogurtu greckiego sól, pieprz czerwony 1 plaster

wesoła kuchnia
Wiosenna surówka z sałat 143

tęsknoty za wiosną kupiłam całą masę różnych  sałat, a to rukolę, roszponkę, rzymską mini, lodową  i masłową. Do kompletu wzięłam do kosza sporą rzodkiew - biały sopel. No i taka  właśnie surówka z tymże sopelkiem  była na obiad... Wiosenna surówka  z sałat 3 rodzaje sałat kawałek  rzodkiwki biały sopel oliwa sok z cytryny płynny miód

Gotuj Sam!
Gniazdka makaronowe z jarmużem 171

moje pomysły przypadną Wam do gustu. Jeśli nie macie lub nie przepadacie za jarmużem (choć to bardzo zdrowe warzywko), to możecie użyć  szpinaki (zblanszowanego) lub listków rukoli lub roszponki. Będzie równie ładne, smaczne i zdrowe danie! Smacznego i na zdrowie ! Mam nadzieję że i Wy polubicie Lubellę w takim wydaniu. Przekąskę przygotowałam na konkurs  1000 osobowości, 1000 pomysłów

Gotuj Sam!
Sałatka z gruszką i fetą 116

feta doskonale współgrają ze sobą. Ziarenka maku nadają jej atrakcyjności. Polecam na podwieczorek lub jako przystawkę do obiadu. Składniki na 6 porcji: • 2 garści roszponki • 4 gruszki • 200 g sera Feta • sok z 1/2 cytryny Sos: • 3 łyżki oliwy • 1 łyżka soku z cytryny • 1 łyżeczka miodu • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka

To co kocham
Kanapki z awokado 180

wpływem etylenu, który samo emituje. Składniki: • 1 małe dojrzałe awokado • 4 kromki ciemnego chleba • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Dodatki • roszponka • pomidorki koktajlowe • kiełki rzodkiewki • nasiona słonecznika Wykonanie: • Awokado przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką. • Miąźsz awokado rozgnieść widelcem z sokiem cytryny, doprawić solą

To co kocham

Proponowane wyszukiwania