Przepis na : sałatka
Czarne, okrągłe i błyszczące ziarna tej odmiany soczewicy (nazywanej też „roślinnym kawiorem”) są niezwykle pożywne i wartościowe, głównie ze względu na dużą ilość białka. Po ugotowaniu nie rozpadają się i zachowują swój kształt, dzięki czemu czarna soczewica idealnie sprawdza się w sałatkach. Są dwie szkoły: czarną soczewicę można moczyć przed gotowaniem lub pominąć ten krok; tym razem ugotowałam ją bez wcześniejszego moczenia, ale jeżeli chcesz aby była bardziej lekkostrawna, pozostaw ją do namoczenia przez jedną noc... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...