rosół - 7627 przepisów (strona:175/509)

Naleśniki z kurczakiem i brokułami 296

Naleśniki z kurczakiem i brokułami – to mój pomysł na wykorzystanie mięsa kurczaka z rosołu, ale również na tanie, sycące danie, które świetnie sprawdza się na wynoś do pracy do lunchboxa i które świetnie się mrozi, więc możemy przygotować więcej na kolejne posiłki (co bardzo ułatwia życie osobom zapracowanym). Sobota to u nas dzień naleśników bo lubi je cała rodzina(...)naleśniki ! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM Składni na naleśniki z kurczakiem i brokułem: 8-10 naleśników – przepis 1 duża pierś kurczaka (lub inne mięso kurczaka) z rosołu 1 cebula 1 marchewka ok 300g brokuła 3 łyżki jogurtu greckiego pieprz sól ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka olej 8-10 plasterków sera żółtego Jak zrobić naleśniki

Dorota Smakuje
Rosół drobiowy 70

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} U nas rosół bywa, jak mamy na niego ochotę. Rzadko w weekendy, gdyż mamy więcej czasu, który możemy przeznaczyć na „wymyślne” dania lub kilka jednocześnie. Jak zauważyliście przybył nam kolejny kociak, Yadzia. Uwielbia(...)gotowanego kurczaka, więc ugotowaliśmy jej ćwiartki. Szkoda było wylać wywar, więc popełniliśmy dla nas rosół. Składniki: 2 duże ćwiartki z kurczaka (około 600 g) 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 por (zielona część) 2 suszone prawdziwki 2 cebule 5 liści laurowych 3 ziarna ziela angielskiego makaron 1 duży pęczek natki pietruszki  sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Risotto z grzybami 111

stanie się lekko przezroczysty ( ok 2 minuty). Dodać wino i mieszać aż wyparuje. Następnie dodać ok 1/3 rosołku, zamieszać. Gotować, mieszając co 2-3 minuty, dodając co jakiś czas rosół, przez ok 10 minut. Dodać grzyby i kontynuować mieszanie i dodawanie rosołu aż ryż będzie miękki. Konsystencja powinna być dość płynna. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false

Smaczny zeszyt
Zupa serowo brokułowa 119

zrobić , chociaż raz składniki : 1 brokuł 2 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 kostki serka topionego , gouda 2 łyżki masła 1 płaska ,łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 litr rosołu drobiowego lub bulionu warzywnego ( może być z kostki ) sól , pieprz do smaku Cebulę i czosnek siekamy , podsmażamy na maśle aż się zrumienią . Przekładamy do garnka . Dodajemy podzielone na różyczki brokuły(...)obrane i pokrojone ziemniaki . Zalewamy rosołem i doprowadzamy do wrzenia . Doprawiamy solą do smaku i gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie . Następnie wrzucamy serki , doprawiamy pieprzem i blendujemy blenderem na gładki krem . Serwujemy na gorąco z prażoną cebulką lub bekonem Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa serowo brokułowa pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa koperkowa z kaszą pęczak 114

wówczas kupić i ugotować koperkową na obiad lub kolację. Dzisiejsza propozycja to “ Zupa koperkowa z kaszą pęczak ” z dodatkiem warzyw i ziemniaków. Gotowana bez bulionu lub rosołu. Polecam również przepis na “ Zupę koperkową ” na chudym, domowym rosole lub bulionie warzywnym oraz inne przepisy na “Zupy” . The post Zupa koperkowa z kaszą pęczak appeared first

Moja Delicja
Karkówka w sosie z suszoną śliwką 117

cebulą wzbogacona aromatem suszonych śliwek.  4 plastry karkówki 2 średnie cebule 8 szt. suszonych śliwek sól pieprz słodka papryka w proszku 1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu / rosołu 1 łyżka keczupu Plastry karkówki nakłuć widelcem w kilku miejscach. Oprószyć przyprawami. Obsmażyć na 2/3 łyżkach oleju z każdej strony na rumiano. Cebule pokroić w półplasterki lub dużą kostkę według uznania(...)Podlewamy wodą dopiero gdy całkowicie odparuje a mięso zacznie się lekko przypiekać.  Gdy mięso będzie już miękkie, a cebula i śliwki całkowicie się rozpadną, wlać bulion lub rosół, dodać keczup zagotować.  Mięso wyjmujemy, przekładamy na talerz, powstały sos przecedzamy do garnka przez gęste sito. Zaciągamy delikatnie mąką. Smacznego

Andzia Pichci
Klopsiki z kapustą w sosie serowo-porowym 121

oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1/4 małej główki kapusty lub kawałek większej pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 1 mały por (lub pół większego) 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu 1 łyżka sera gorgonzola 1 łyżka serka śmietankowego (typu almette, turek, itp.) 50ml śmietanki 30% olej do smażenia 1 łyżka posiekanej pietruszki lub świeżych ziół – do posypania potrawy olej(...)podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Pora dokładnie myjmy, osuszamy, kroimy w plasterki i podsmażamy przez chwilę *** *** Całość zalewamy bulionem lub rosołem, zagotowujemy *** *** Śmietankę łączymy z serami, dodajemy dwie łyżki gorącego wywaru, mieszamy i całość przelewamy na patelnię *** *** Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 15 minut

Blog z Apetytem
Co to jest tadka indyjska 169

potraw. Bez najmniejszego problemu możemy przygotować tadka w domu. Odpowiednio dobierając przyprawy poprawimy smak każdego posiłku. Często podsmażam np. ziele angielskie, ziarna pieprzu i liście laurowe przed dodaniem do rosołu. Nasza swojska opalana nad gazem cebula, którą dodajemy do rosołu to także tadka.  Co to jest tadka indyjska i jak ją zrobić - Cztery Fajery Słowo tadka oznacza „hartowanie”. Całe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety siekane z gotowanego mięsa 157

chce odpuścić i już sama nie wiem co robić. Specjalista stwierdził, że to wszystko wirusowe i najprawdopodobniej nie do końca wyleczone stąd nawrót. Zalecił kolejny tydzień w domu i rosół. Pytałam, ale w aptece nie mieli, więc trzeba było ugotować w domu 😄 O ile wizja rosołu wcale mi nie przeszkadza bo lubię i sama chętnie zjem, tak mięso z gotowania

Kuchnia w czekoladzie
Śmietankowa , delikatna zupa grzybowa 106

zwykłego nie klarowanego ( chodzi o smak palonego masła ) sól , pieprz do smaku 1 duża łyżka miodu śmietana kremówka 30 % , przynajmniej 150 ml 1,5 – 2 l litry dobrego rosołu drobiowego lub bulionu na kościach , w najgorszym wypadku może być z kostki ( w zależności jak gęstą zupę lubimy , im bardziej lekka tym mniej , ja robię na 1,5 l lubimy(...)solą do smaku . Grzyby są gotowe jak sok , który puściły , odparuje , a one same ładnie się przyrumienią . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekładamy je do garnka z marchewką i selerem . Zalewamy rosołem , doprawiamy gałką muszkatołową , miodem i solą do smaku . Gotujemy około 30 minut , po tym czasie wsypujemy odcedzone z wody ziemniaki i gotujemy jeszcze około 10-15 minut . Na koniec wlewamy

Ogrodnik w podróży
Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami 111

marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 jabłka (najlepiej szare renty) 1 łyżka mieszkanki włoskich przypraw (skład znajdziesz tutaj ), albo po ½ łyżeczki tymianku, rozmarynu, bazylii i oregano ½ litra rosołu lub wody 4 łyżki dobrego oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnika na 200 stopni. Umyj warzywa i jabłka. Pomidory przekrój na połowy, marchewki obierz i pokrój(...)brytfanny, posyp ziołami, polej oleje, wymieszaj, wstaw do piekarnika. Piecz 45-50 minut aż marchewka będzie miękka. Krok 2 Przestudź upieczone warzywa i jabłka, następnie zmiksuj ręcznym robotem. Wlej rosół, zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj wody, jeśli zupa jest za gęsta. Znowu zmiksuj. Podawaj z pierożkami ravioli lub makaronem oraz pesto (przepis znajdziesz tutaj ) Smacznego! Artykuł Piątek: Pieczona pomidorowa

Niedzielny kucharz
Pyzy z mięsem 225

Pyzy z mięsem w zależności od tego w którym regionie Polski się znajdujemy mają różne nazwy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jednak z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa ryżowa na jesienną rozgrzewkę 149

niewielkim ogniu do miękkości ryżu. Na koniec jeszcze pieprz, ewentualnie dosolić  wedle upodobań, na koniec jeszcze sporo natki pietruszki. I voilá! Zupa gotowa. Mój starszy syn nie lubi rosołu, oczywiście ryżowej do rosołu daleko, ale jako alternatywa dla królowej zup polskich. Powstanie szybciej, a wymaga prawie tych samych składników. SMACZNEGO! #zuparyzowa #prostazupa #najlepszagoraca #itbmtt #pomyslnaobiad

I tu będę miała takie te
Domowa przyprawa uniwersalna 135

Domowa przyprawa uniwersalna jest doskonałym dodatkiem do rosołu, sosów czy zup. Przyprawa z powodzeniem zastąpi Wam dobrze znane przyprawy sklepowe. Do jej zrobienia będziecie potrzebowali marchewki, pietruszki, natki pietruszki, selera, liści selera, pora, soli, cukru oraz kurkumy. Warzywa przygotować najlepiej w suszarce do żywności – czas suszenia to około kilka godzin w temperaturze 70 stopni. Przy zakupie suszarki , w instrukcji(...)celu zachowania koloru poszczególnych warzyw, jak na przykład marchewka, polecane jest jej obgotowanie. Do końca września suszarki do żywności kupicie w promocyjnych cenach w RTV EURO AGD. Zobacz też: Rosół – jak ugotować? Domowy makaron Domowa przyprawa uniwersalna Drukuj przepis Porcji: 90 gram Składniki 3 duże marchewki 2 duże pietruszki połowa małego selera duży pęczek natki pietruszki liście selera biała część

Kuchnia Bazylii
Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) 118

Porcje 18 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 45 minut Składniki 450 gram wątróbki 250 gram karkówki 150 gram boczku wędzonego 300 gram mięsa drobiowego gotowanego (najlepiej z rosołu) 1 cebula duża 1 łodyga selera naciowego 3 jaja 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz gałka muszkatołowa kurkuma Sposób przygotowania Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni razem(...)zmniejszyć ogień i przykryć. Przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz kurkumą. Przełożyć do miski i ostudzić. Na patelni rozpuścić masło klarowane i zrumienić na nim oczyszczoną wątróbkę. Mięso z rosołu oddzielić od kości. Wymieszać z wątróbką oraz wcześniej przygotowaną karkówką z boczkiem. Przekładać partiami do misy malaksera i rozdrobnić na gładką masę. Jeśli masa wyjdzie bardzo gęsta można dodać odrobinę

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania