roladki - 9750 przepisów (strona:510/650)

Roladki z udek kurczaka z boczkiem w sosie z kożlarzy 217

masła Mięso umyć, osuszyć, przyprawić z obu stron majerankiem, papryką, czosnkiem, pieprzem i i delikatnie posolić. Na środku każdego płata ułożyć kawałek ogórka, sera i 2 śliwki. Zwinąć w roladki, owinąć 2 plastrami boczku. Spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem - ok. 1,5 szklanki. Dodać 1 listek laurowy, 2-3 kulki jałowca

Czerwień i błękit
Leniwa Pizza z Salami i Anchois na Sosie Słodko-Ostrym Chili 253

rozwałkowałam na kształt przypominający prostokąt, oczywiście cienko,posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam plasterki salami, gdzieniegdzie fileciki anchois, całość posypałam startym żółtym serem. Zwinęłam w tak zwaną roladę i pokroiłam na kilku centymetrowe plastry, które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało kwiatek, heh mi tak się przynajmniej skojarzyło :) Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Blondynka Gotuje
Drożdżowe ślimaczki z kajmakiem i gruszkami 120

wyrośnięcia na około 1 h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na oprószonym mąką blacie na grubość ok. 0,5 cm. Wysmarować masą kajmakową i obranymi, drobno pokrojonymi gruszkami. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku. Ciasto pokroić ostrym nożem na ,,ślimaki" o długości ok. 2 cm każdy. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w równych odstępach. Przykryć ściereczką, odstawić

Kuchnia Ellie
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 228

będzie łatwiej) . Rozwałkowane ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy np. szynką pokrojoną  w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni . Powstałą roladę kroimy w grubsze plastry ok 3 cm i układamy na blaszce delikatnie spłaszczając, po wierzchu posypujemy startym serem. Pieczemy ok 20 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Karczek na wyjątkowe okazje - SOKOŁÓW 77

godzinie i 30 minutach zmniejszyłam temperaturę na 150 stopni. Do pieczenia wybrałam blaszkę, której zazwyczaj używa się do pieczenia ciast typu rolada.  Smacznego

ClauditteMissCooking
Ciasto francuskie z farszem mięsnym i jajami - zainspirowana przepisem Pani Ani Starmach 109

opakowanie ciasta francuskiego 450 g - polecam z Frosty bo jest w płatach i mi wystarczyło na wyłożenie blaszki oraz na zakrycie mięsa 4-5 jajek blaszka do ciast typu rolada, keks pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe zalewamy je zimną wodą i obieramy. Mięsa mielone umieszczamy w głębokiej misce.  Boczek, kiełbaski

ClauditteMissCooking
Piersi w marynacie egzotyczno europejskiej wypełnione serem 91

mięso nie zacznie nam przywierać do patelni. Zrobiłam to mięso na dwa sposoby. Kilka kawałków dodatkowo posypałam płatkami owsianymi a do reszty dodałam ser żółty i zawinęłam w roladkę (która mi się rozwaliła

ClauditteMissCooking
Wieprzowe roladki z daktylami i śliwkami :) 85

Przygotowanie: Mięso dzielimy na plastry i rozbijamy aby były cieniutkie. Wewnętrzną stronę posypujemy przyprawami i dodajemy suszone owoce. Mocno ściskamy podczas zawijania. Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Jedna roladka obok drugiej. Całość zalewamy marynatą (oliwa i musztardy). Dorzucamy pomidory i cebulę. Pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180-200 stopni

ClauditteMissCooking
Naleśniki gryczane z twarożkiem, konfiturą i gorącymi malinami 164

Naleśniki z twarożkiem to danie które chyba nigdy mi się nie znudzi. Tym razem mam dla Was wersję bezglutenową. Naleśniki w formie małych roladek z twarożkiem, konfiturą i pysznymi malinami na gorąco. Ktoś ma ochotę zacząć dzień takim śniadaniem?:) szklanka mąki gryczanej 1 1/4 szklanki mleka 2 duże jajka szczypta soli odrobina oleju do natłuszczania patelni 200 g chudego twarożku

Mienta blog
Pizzowe roladki 186

Święto pizzy też trza jakoś uczcić..no i proponuję pizzę, a raczej roladki pizzowe z pysznym  serem korycińskim p.Czesławy Zarzeckiej ..taki ser idealnie nadaje się do pizzy lub zapiekanek. 50 dag mąki 3 dag drożdży 250 ml letniej wody 50 ml oliwy szczypta soli 1 łyżeczka cukru przyprawa do pizzy dowolne dodatki kiełbasa papryka ogórek

Moje domowe kucharzenie
Roladki wołowe 77

godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki i natkę ( ja nie siekam ). Zawinąć i związać ( nie rozwalą się ).  Na patelni dobrze rozgrzać olej, włożyć roladki, dobrze podsmażyć ( będą bardziej kruche ). Jak zrobią się mocno brązowe zalać bulionem i gotować na małym ogniu z 20min ( przykryć ). Przełożyć do szybkowara i gotować jeszcze z 20 min. Jeśli

Gaździnka warzy
Schab z quinoa z parowaru 174

Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem roladki. Położyłem śliwkę po prostu na wierzch :) Zamiast ziemniaków tym razem quinoa, która też już dawno nie gościła na blogu :) Wszystkich, którzy nie jedli komosy ryżowej, zachęcam do spróbowania :) Szerzej opisałem

Parowar Faceta
Stromboli 151

Stromboli- a cóż to takiego?  Stromboli to odmiana włoskiej pizzy . Jest to połączenie drożdżowego ciasto, z naszym ulubionym,dowolnym farszem, zwinięte w roladę. Idealne zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Fajnie sprawdzi się również jako przekąska na domowych przyjęciach.  Wybornie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimo. Dodatki możemy dowolnie modyfikować. Ja dzisiaj zrobiłam z tego

Krakowskie smaki Ani
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 262

Macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi: tak- to mam dla Was coś naprawdę szałowego. Lekkie biszkoptowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem

Krakowskie smaki Ani
Rolada drobiowa ze szpinakiem 198

koniec dodać do szpinaku jogurt, wymieszać i podgrzewać do czasu aż całość delikatnie zgęstnieje, wystudzić. Wystudzony szpinak rozłożyć na mięsie i wraz z papierem do pieczenia zwinąć w roladę. Piec w piekarniku przez około 60 minut w 170 stopniach.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani