pieprz Serek mieszamy z sokiem cytryny oraz koperkiem i doprawiamy go solą i pieprzem. Każdą tortille smarujemy serowa mieszanką i układamy plastry wędzonego łososia. Następnie zawijamy każdą tortille w 'roladę' i owijamy folią. Wkładamy do lodówki do momentu,kiedy przyjdą goście. Kroimy w paski o grubości ok. 4cm. Już dzisiaj życzę Wam udanej zabawy, smacznego jedzenia oraz wszystkiego dobrego
Chocolate Stop Temptingrecznie wyrobić z 3 minuty ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować i nałożyć usmażone pokrojone pieczarki z cebulą i wymieszane tartą bułką, solą, pieprzem zawinąć z ciasta rolady i włożyć do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia piec w 200C około 35-40 minut i zostawić do przestudzenia - pieczarkowiec najlepiej smakuje letni lub zimny do gorącego barszczu czerwonego
W Mojej Kuchni Lubięosóbko moja miła! jm trafiłaś w dziesiątkę z tym schabem! tylko oprócz żurawiny jeszcze boczek, cebula i czosnek zasiedliły tęże roladę :) Przepis pochodzi z książki "Nigella świątecznie" i przymierzałam się do niego dobre cztery lata. W końcu w te Święta zamarynowałam, nadziałam i upiekłam. I choć z początku byłam przerażona bo zadymiło mi się mieszkanie to smak zdecydowanie wynagrodził
Dzieje kuchennej Wiewiórychałki z pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam ! Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi pierogami z makiem i sosem karmelowym, kremem piernikowym oraz wypiekami: roladą czekoladową, piernikiem, babką z makiem. Wszystko pyszne ! Wieczór zaliczam do tych udanych. Nasza blogerska grupa, jak zwykle dała mi wiele powodów do ciekawych rozmów i jeszcze więcej powodów do śmiechów
kolorowotorcikowoostatni krążek już nie nakładamy masy. Krążki nałożone jeden na drugi dociskamy rękoma i za pomocą noża do pizzy kroimy na 16 równych części. Każdy trójkącik zwijamy w roladę zaczynając od zewnętrznej części i przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę o wymiarach 30 na 25 (lub w dużej tortownicy). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy
Moniki Smakołykimasę. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 min. Ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na jak największy prostokąt. Na całej powierzchni nakładamy farsz i zwijamy cisto na roladę zaczynając od dłuższego boku. Brzegi dokładnie sklejamy, kroimy w krążki, ciasto z jednej str. łączymy i tą częścią układamy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Każdy krążek delikatnie spłaszczamy dłonią smarujemy
Moniki Smakołykiciepłe miejsce na kilkanaście minut pod ścierką. Ciasto dzielę na połowę. Pól wykładam na blat i rozwałkowuję na prostokątny cieniutki placek. Nakładam połowę farszu równomiernie i zwijam jak roladę. Kładę na papier do pieczenia i na blachę. Z drugą częścią ciasta i maku robię to samo. Na jednej blaszce układam na osobnych kawałkach papierów do pieczenia ciasto. Odstawiam jeszcze
Anielska Kuchnia Anirumie. Później ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy go serkiem ricotta, następnie posypujemy serek cukrem waniliowym. Potem układamy na serze wiśnie wyciągnięte z rumu oraz kawałeczki marcepana. Całość zwijamy w roladę. Następnie kroimy ostrym nożem porcje po 3 cm. Ukrojone ślimaki układamy na papierze do pieczenia w dużych odstępach i smarujemy z wierzchu rozkłóconym jajkiem. Posypujemy rodzynkami i cukrem by się
Bon Appetit Małgorzatysolimy i doprawiamy pieprzem. Gdy brokuły ugotują się rozgniatamy je widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz z brokułów rozsmarowujemy na rozbitych piersiach. Filet z kurczaka zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Następnie moczymy w jajku a potem obtaczamy w sezamie. Smażymy na rozgrzanej oliwie na małym ogniu. I gotowe :) dewolaj z brokułami w sezamie kulki ryżowe
Bon Appetit Małgorzatyprostu na 1 - 2 kęsy. Nasze polskie koreczki z wykałaczką w środku są idealnym przykładem finger food. Mogą to być koreczki, kanapeczki, krakersy z pastami, placuszki, roladki i co tam jeszcze przyjdzie nam do głowy. Długo zastanawiałam się, którą z moich mini przystawek Wam przedstawić? Ponieważ na swoim blogu kulinarnym Bon Appetit Małgorzaty, mam mnóstwo takich propozycji
Bon Appetit Małgorzatyrozbijamy (by nie uszkodzić włókien , następnie doprawiamy go z obu stron solą i pieprzem, układamy pasek sera oraz kilka gałązek natki pietruszki i zwijamy w roladę. Następnie o wijamy w cienką, przezroczystą folię do żywności , bardzo szczelnie jak cukierek. Gotujemy około 10 minut we wrzątku. Kurczaka podałam z ziemniakami oraz z gotowana marchewką
Bon Appetit Małgorzatyzagniatamy przez około 2 minuty i rozwałkujemy na pasy o szerokości około 15 centymetrów. Na środek każdego pasa ( mnie wyszły 3 ) układamy farsz i zawijamy w ala roladę, następnie kroimy na 5 centymetrowe paszteciki. Każdy pasztecik smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy siekanym rozmarynem i kminkiem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. paszteciki z mięsem
Bon Appetit Małgorzatyuformować jak największy płaski prostokąt. Z obydwu stron posypujemy solą i pieprzem oraz majerankiem i rozgniecionym czosnkiem. Układamy równomiernie farsz na schabie zostawiając wolne brzegi i zwijamy w roladę. Na schabie układamy plasterki boczku i obwiązujemy go sznurkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i krótko obsmażamy mięso z każdej strony by zamknąć pory mięsa. Przekładamy do naczynia żaroodpornego
Bon Appetit Małgorzatytuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka żółta Sałatka z kurczakiem i selerem Przekąski: Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym Chrupiące kąski kurczaka Roladki sz ynkowe z sałatą Kolorowe kanapki Muffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą
Kuchnia domowa Ani