roladki - 9750 przepisów (strona:516/650)

Przepisy na Sylwestra i Karnawał 332

buraczkowej pierzynce Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Patatas alioli Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Pate z wątróbki

Kulinarne przygody Gatity
Sylwestrowe przekąski - 9 przepisów 599

jeden kęs". Nikt nie chce spędzić Sylwestra myjąc naczynia, przygotowałam więc listę przepisów na dania, które można złapać w rękę bez potrzeby brudzenia sztućców czy talerzy. Zapraszam do przygotowań! Roladki z łososia Krewetki w panierce Czosnkowe kanapeczki z prosciutto i mozzarellą    Koreczki z pomidorków i mozzarelli Libańskie pierożki drożdżowe Klasyczne burgery w wersji MINI Minipizze z tortilli Miniserniczki

My Culinary Art
Ślimaczki z łososiem 174

żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy koncentratem pomidowym i possypujemy oregano. Następnie układamy pokrojonego łososia i posypujemy żółtym serem. Ciasto zwijamy w roladę a następnie kroimy kawałeczki. Pieczemy je w 180 C przez około 50 minut (aż się zarumienią

Zainspirowana w kuchni
Pieczony boczek w ziołach 236

Bohaterem wpisu jest boczek, wydaje mi się, że w  najbardziej klasycznym wydaniu, czyli pieczony w ziołach. Jeśli będziecie chcieli go zawinąć tak jak ja  w roladę, to trzeba wybrać cienki i w miarę długi kawałek mięsa, żeby dał się zrolować.   Pieczony boczek w ziołach Czas przygotowania: 10-14 godzin Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Menu sylwestrowe - pomysły 194

przygotowaniu, więc to kolejny plus - nie spędzicie w kuchni zbyt wiele czasu. TUTAJ znajdziecie link do menu sylwestrowego z poprzedniego roku.  Galaretki drobiowe Tartaletki ze szparagami i kabanosami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Grzanki z figami i serkiem Imbirowe parówki w cieście piwnym Smażony camembert z żurawiną Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka makaronowa z szynką i pomidorami

Pasja Smaku
Chałka z makiem 213

misce i dodajemy mąkę. Wszystko razem wyrabiamy ręcznie lub w robocie kuchennym. Gotowe odkładamy do wyrośnięcia. Po 2 godzinach wykładamy ciasto na stolnicę, rozwałkowujemy, smarujemy masą i zwijamy. Powstałą roladę przekrawamy  wzdłuż. Przeplatamy w warkocz powstałe kawałki i gotową chałkę przekładamy. Ciasto pieczemy 40 minut  180 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pomysły na Sylwestrowe Przekąski! 124

pieprz Serek mieszamy z sokiem cytryny oraz koperkiem i doprawiamy go solą i pieprzem. Każdą tortille smarujemy serowa mieszanką i układamy plastry wędzonego łososia. Następnie zawijamy każdą tortille w 'roladę' i owijamy folią. Wkładamy do lodówki do momentu,kiedy przyjdą goście. Kroimy w paski o grubości ok. 4cm. Już dzisiaj życzę Wam udanej zabawy, smacznego jedzenia oraz wszystkiego dobrego

Chocolate Stop Tempting
żytnio-pszenny kminkowy pieczarkowiec... 150

recznie wyrobić z 3 minuty ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować i nałożyć usmażone pokrojone pieczarki z cebulą i wymieszane tartą bułką, solą, pieprzem zawinąć z ciasta rolady i włożyć do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia piec w 200C około 35-40 minut i zostawić do przestudzenia - pieczarkowiec najlepiej smakuje letni lub zimny do gorącego barszczu czerwonego

W Mojej Kuchni Lubię
Zrolowany z rubinami... Schab z boczkiem i żurawinami oczywiście 127

osóbko moja miła! jm trafiłaś w dziesiątkę z tym schabem! tylko oprócz żurawiny jeszcze boczek, cebula i czosnek zasiedliły tęże roladę :) Przepis pochodzi z książki "Nigella świątecznie" i przymierzałam się do niego dobre cztery lata. W końcu w te Święta zamarynowałam, nadziałam i upiekłam. I choć z początku byłam przerażona bo zadymiło mi się mieszkanie to smak zdecydowanie wynagrodził

Dzieje kuchennej Wiewióry
WIGILIA lubelskich blogerów kulinarnych 130

chałki z pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam ! Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi pierogami z makiem i sosem karmelowym, kremem piernikowym oraz wypiekami: roladą czekoladową, piernikiem, babką z makiem. Wszystko pyszne ! Wieczór zaliczam do tych udanych. Nasza blogerska grupa, jak zwykle dała mi wiele powodów do ciekawych rozmów i jeszcze więcej powodów do śmiechów

kolorowotorcikowo
Świąteczne ciasto z makiem 6396

ostatni krążek już nie nakładamy masy. Krążki nałożone jeden na drugi dociskamy rękoma i za pomocą noża do pizzy kroimy na 16 równych części.   Każdy trójkącik zwijamy w roladę zaczynając od zewnętrznej części i przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę o wymiarach 30 na 25 (lub w dużej tortownicy).   Przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 187

masę. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 min. Ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na jak największy prostokąt. Na całej powierzchni nakładamy farsz i zwijamy cisto na roladę zaczynając od dłuższego boku. Brzegi dokładnie sklejamy, kroimy w krążki, ciasto z jednej str. łączymy i tą częścią układamy  na blachę wysmarowaną tłuszczem. Każdy krążek delikatnie spłaszczamy dłonią smarujemy

Moniki Smakołyki
Makowiec Babci 457

ciepłe miejsce na kilkanaście minut pod ścierką. Ciasto dzielę na połowę. Pól wykładam na blat i rozwałkowuję na prostokątny cieniutki placek. Nakładam połowę farszu równomiernie i zwijam jak roladę. Kładę na papier do pieczenia i na blachę. Z drugą częścią ciasta i maku robię to samo. Na jednej blaszce układam na osobnych kawałkach papierów do pieczenia ciasto. Odstawiam jeszcze

Anielska Kuchnia Ani
Pijane ślimaki z ricottą, wiśniami i marcepanem 156

rumie. Później ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy go serkiem ricotta, następnie posypujemy serek cukrem waniliowym. Potem układamy na serze wiśnie wyciągnięte z rumu oraz kawałeczki marcepana. Całość zwijamy w roladę. Następnie kroimy ostrym nożem porcje po 3 cm. Ukrojone ślimaki układamy na papierze do pieczenia w dużych odstępach i smarujemy z wierzchu rozkłóconym jajkiem. Posypujemy rodzynkami i cukrem by się

Bon Appetit Małgorzaty