roladki - 9750 przepisów (strona:508/650)

Bukiet warzyw w cieście francuskim 326

układamy zetknięciem końców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 180 stopni piekarnika na około 30 minut.  "Roladka" super smakuje z sosem czosnkowym.  Ja dodałam 10 dag sera, dodaj więcej a będzie to bardziej zwarte;)  Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Drobiowe roladki z omletem i papryką konserwową. 233

WYKONANIE: filet rozciąć wzdłuż ,rozbić na duże płaty, posmarować marynatą, smażymy omlet, kładziemy na ubity filet,  następnie na środek wkładamy paprykę konserwową, po bokach pokrojony drobno koperek, zwijamy rolady, zamykamy wykałaczką, smażymy na maśle klarowanym, podlewamy rosołkiem albo bulionem

Kuchnia Beaty
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem 211

proste w przygotowaniu, możemy je przyrządzać na milion sposobów i zawsze wychodzą pyszne. Uwielbiam je zarówno na słodko, jak i na słono. W postaci tradycyjnej, ale też jako roladki lub...jako makaron. Na ciepło i na zimno. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Ostatnio zachciało mi się naleśników ze szpinakiem i łososiem. Początkowo szpinak miał być nadzieniem do naleśnika, ale w trakcie

Zawsze głodna!
Kruche ciastka ślimaki z marmoladą. 200

godzinę do lodówki.  Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 kawałki i każdy rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy marmoladą, zawijamy w rulony, a potem kroimy je nożem na małe roladki  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy temperaturze 180 stopni do nabrania złocistego koloru, czyli około 40 minut. Po upieczeniu możemy ciasteczka na wierzchu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Symfonia smakowa
Ślimaczki z budyniem i malinami 117

elastyczne ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokątny blat. Polej resztą masła, posyp cukrem wanilinowym, zwiń wzdłuż dłuższego boku w roladę, pokrój na plasterki, ślimaczki. 16-18 sztuk. Ułóż na blasze, odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. Budyń: - 1 opakowanie budyniu waniliowego; - 300 ml mleka; - 2 łyżki cukru; Z podanych składników ugotować

dom-agi.pl
Hiszpania od kuchni - wywiad z Asią z bloga Smak Hiszpanii 211

swoim hiszpańskim znajomym? Smakowały im? A: Często gotuję polskie potrawy w domu. Rubenowi smakuje praktycznie wszystko: uwielbia pierogi, barszcz, żurek, ogórkową (i wiele innych polskich zup), poza tym kluski, roladki wołowe, itd. Smakował mu nawet bigos. Dla znajomych i hiszpańskiej rodziny najczęściej przygotowuję ciasta…hitem ostatnich Świąt był serniko-brownies z malinami:) Z: Skąd czerpiesz inspiracje do wymyślania przepisów

Chilli Czosnek i Oliwa
Cynamonowa rolada drożdżowa 199

międzyczasie przygotowujemy nadzienie- mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę do ciast dosypujemy resztę mąki, wyrabiamy i rozwałkujemy na prostokąt grubości około 0,5 cm, smarujemy masą i zawiajamy w roladę pieczemy w temp 180-190'cC przez ok. 30 minut o upieczeniu obsypujemy pudrem lub płatkami migdałowymi, Smacznego

Luźna Kuchnia
Krem śmietankowy 266

ulepszona wersja bitej śmietany, która nie zjedzie z babeczek przy dekoracji :) Świetnie nada się nie tylko do wyciskania różyczek i ozdób, ale także do przełożenia tortów, ptysiów czy słodkich rolad. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Śmietanę wkładamy do zamrażarki na 10 minut przed ubijaniem. Żelatynę zalewamy w miseczce wodą

Ciastkozercy
Bitki wieprzowe z farszem 106

talerz, a na pozostały na patelni tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę, Zmniejszyć ogień i mieszając od czasu do czasu czekać, by cebula zmiękła i się nie przypaliła, Przełożyć cebulkę na roladki z mięsa i gotowe

Kuchnia Beaty
Rolady wieprzowe-2 137

mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa

Kuchnia Beaty
Farsz do rolad. 100

Rolady to efektowne mięso, więc warto je przyrządzać na wszelkie sposoby, u mnie dziś kolejna ich odsłona. SKŁADNIKI: ogórki z curry (przepis wcześniej) kilka suszonych pomidorów kulka mozzarelli  przyprawy:sól. pieprz, suszone pomidory z bazylia. WYKONANIE: wszystkie składniki kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku, mieszamy

Kuchnia Beaty
Przekąski-deska serów. 163

intensywnej woni i jakiś ser miękki.ser miękki (dopisze po zakupach jakie sery są dziś u mnie).  ser landle z dodatkiem wina-półtwardy i aromatyczny, camembert- pleśniowy rolada ustrzycka- ser wędzony mozzarella ser Renberler Blue- również  pleśniowy Przygotowując deskę musimy pamiętać, że je się oczami, więc sposób w jaki podamy jest nader ważny! Trochę winogron, suszona żurawina, brzoskwinie

Kuchnia Beaty
Strucla orzechowa 152

masy orzechowej i delikatnie wymieszać.         Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt ( około 5mm grubości). Masę orzechową rozsmarować na cieście drożdżowym. Zwinąć jak na roladę. Przełożyć do blaszki, odstawić na około 30 minut przykryte ściereczką.        Piec około 35 minut

Amatorka kuchenna
Szaszłyki z suszonymi pomidorami (tapenadą pomidorową) 119

łyżeczkami zalewy olejowej ze słoika, żeby powstała pasta pomidorowa Utworzoną tapenadą smarujemy kotlet Na pastę pomidorową układamy podsmażone plasterki boczku Następnie zwijamy całość w rulon Rulon kroimy w mini roladki i nakłuwamy na patyczek do szaszłyków Podgrzewamy tłuszcz, który wytopił się z boczku (jeśli jest taka potrzeba dolewamy troszkę oleju, ale niedużo) i na małym ogniu smażymy szaszłyk z każdej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Rolada z ciasta francuskiego "nadziana" serem żółtym, wędliną i cebulą 185

roztrzepanym jajkiem Przełożyć ciasto wraz z papierem, w które było owinięte, do formy  Nagrzać piekarnik do 180 st. C i piec ok. 40-45 minut  Po wyjęciu rolady z piecyka pokroić ją na plasterki i podawać z ketchupem Świetne danie na podwieczorek lub kolację. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com