roladki - 9750 przepisów (strona:513/650)

ROLADA MALINOWA 101

zaszczyt czynnie uczestniczyć, w mojej głowie wielki mętlik. Ciągle nie potrafię się zdecydować, co przygotować do degustacji, dla mam nadzieję licznie przybyłych gości naszej imprezy. Dzisiaj powstał pomysł na roladę malinową.  Ciekawa jestem czy chcieli byście jej spróbować ? SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku

Kuchnia w opałach
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 122

witajcie drodzy goście. Zgłaszam gotowość  Zmęczone ale szczęśliwe NASZE MENU Subtelna i kobieca rozpływająca się w ustach - niebiańska delicja! Pavlova Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki

Kuchnia w opałach
V FESTIWAL OPOLSKICH SMAKÓW 99

miłością do bakłażanów, są one jeszcze mało popularne w naszym kraju, a ja pokochałam je właśnie podczas pobytu w Turcji. Potrawy które dla Was przygotuję to:   Patlıcan sarması roladki z grillowanego bakłażana z twarogiem  Kazandibi deser mleczny  Taze fasulye  zielona fasolka na sposób turecki  Imam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami   Karnıyarık      bakłażan

Kuchnia w opałach
ROLADKI Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 120

pokroić na paski około 4-5 cm. Każdy kawałek ryby posmarować twarożkiem. Na środek ułożyć po łyżeczce pasty paprykowej i posypać szczypiorkiem (Bruschetta Topping). Tak przygotowane elementy zwijać w roladki

Kuchnia w opałach
STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO 153

cynamonem. Wsypać prażone migdały i całość dokładnie wymieszać. Płaty ciasta filo posmarować roztopionym masłem i ułożyć jeden na drugim. Na wierzchu rozprowadzić masę z owoców i całość zwinąć w roladę. Przełożyć na papier do pieczenia i piec 30 minut w 180 stopniach

Kuchnia w opałach
Sałatki i surówki 573

szparagową Sałatka z kurczaka z groszkiem Twaróg z rzodkiewką Sałatka z zupek chińskich Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem Roladki z szynki i sera

Ala piecze i gotuje
Ciasto drożdżowe przekładane kakao wg Babci Mieci 204

długo je wyrabiamy. Pozostawiamy w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. I ponownie zagniatamy. Żółtka, cukier i kakao mieszamy dokładnie. Rozwałkowujemy ciasto i smarujemy je masą kakaową. Zawijamy jak roladę, posmarowaną częścią do środka. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 15 min. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy od 50 do 60 min. Ciasto przed

Miksturownik
Kanapki roladkowe 179

poziomo nie do konca (ma sie tylko otwierać).Wydłubać ze środka miąższ i posmarować wewnątrz serkiem-cieniutko,ale dokładnie.Następnie układać wędlinę i dodatki.Potem zwinąć dosyć mocno tak jak roladę i obwinąć ściśle folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna też zamrażać na dluzszy czas).Przed podaniem odwinąć i kroić na kromeczki grubosci ok.1

Moje domowe kucharzenie
Makowiec bez zbóż i zawijania 222

Makowiec w postaci tradycyjnej rolady jest obecny (a raczej był) u mnie dwa razy do roku na każde święta od czasów, kiedy stałam się posiadaczką Thermomixa, czyli od ponad 10 lat. Wcześniej nie piekłam nie tylko makowca, ale i żadnych ciast. Kojarzyło mi się to bowiem z koniecznością posiadania niebywałych umiejętności piekarniczo-kulinarnych, których ja, tak uważałam, za grosz

Zdrowa Kuchnia Sowy
Biszkopt z owocami i pianką cytrynowo-kokosową 313

biszkopt z owocami i kokosowo-cytrynową pianką stworzyłam zupełnie niechcący… Najpierw chciałam zrobić biszkoptową roladę, ale później pomyślałam, że może zrobię biszkopt z kilkoma kremowymi warstwami. Zaczęłam zastanawiać się nad tym, jakie warstwy chciałabym, żeby były w tym cieście i korciło mnie, żeby jedna warstwa była czekoladowa, ale…. zmieniłam zdanie. Do takiej masy kokosowo-cytrynowej bardzo pasowało

UgotujmyTo.pl
Karnawałowe przystawki- pieczona pierś kaczki i roladki z bakłażana z nadzieniem z ricotty, gruszki i orzechów 232

minut. Następnie wyciągamy piersi kaczki i odstawiamy by "odpoczęły" na kilkanaście minut. Tuż przed podaniem kroimy piersi na cienkie plasterki, podajemy z grillowaną gruszką.     Roladki z bakłażana z nadzieniem z ricotty, gruszki i orzechów Składniki:  1 bakłażan 150 gram sera ricotta 3/4 gruszki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z 1/4 limonki sól pieprz 50 gram rukoli

Mango Papaja
Makowiec babuni 221

pudru, 2 jajka, 2 żółtka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na prostokat 40x60. Masę makową wymieszaj z pianą z białek.Równomiernie rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi szerokości 1 cm. Zwiń roladę, ułóż na blasze.Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.Piecz w 195 stopniach ok. 50 minut

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Ślimaki pomarańczowo-cynamonowe 128

podwoiło objętość. Przekładamy ciasto na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach około 40x30 cm. Rozwałkowane ciasto smarujemy masłem i posypujemy mieszanką cukru z cynamonem. Zwijamy w roladę od dłuższego boku, kroimy w 2 cm plastry. Ślimaki układamy na wyścielonej pergaminem blasze, przykrywamy ściereczką i czekamy, aż wyrosną- około godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ślimaki

Smakowity Blog Kulinarny
Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą z szybkowaru 139

niepowtarzalny sposób niejedno danie. W mojej kuchni, często wykorzystuję go np. do jajecznicy - wspaniale podkręca jej smak i nadaje piękny kolor. Możecie go użyć jako dodatek do rolad, do pizzy, do tostów, jako dodatek do kanapek. Sos po schłodzeniu i bez odparowywania - jest bardzo gęsty. Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji

Szybko Szybkowar
Gotowane golonko z kapustą po góralsku 181

wieprzowej ;) marchew korzeń pietruszki nać selera i pietruszki liście laurowe ziele angielskie pieprz ziarnisty Przygotowanie : Golonka oczyszczam z nadmiaru błonek, opłukuję i względnie dokładnie obwiązuję sznurkiem bawełnianym podobnie jak roladę. Wkładam je do garnka z wodą i pozostałymi warzywami i przyprawami. Gotuję do miękkości golonek (ok 2h)  na wolnym ogniu, takim aby wywar tylko delikatnie bulgotał. Po ugotowaniu wyciągam

Mechanik w kuchni