dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru. Cześć wykładamy na paski i smarujemy po całości. Pierwszy pasek zwijamy na kształt rolady i ustawiamy pionowo na paterze. Bierzemy kolejny pasek i przyklejamy go w miejscu, gdzie skończył nam się poprzedni. Tak samo postępujemy z naszymi kolejnymi paskami. Kiedy skończymy owijanie formujemy delikatnie
Malinowe PocałunkiZostawiamy go tak przeciętego. Nasączamy nasze paski i smarujemy częścią naszej kremówki. Układamy pozostałe wiśnie. Na środek białego biszkoptu wykładamy pozostałą cześć naszej śmietany. Pierwszy pasek zwijamy na kształt rolady i ustawiamy pionowo na jasnym biszkopcie. Bierzemy kolejny pasek i przyklejamy go w miejscu, gdzie skończył nam się poprzedni. Tak samo postępujemy z naszymi kolejnymi paskami. Kiedy skończymy owijanie formujemy
Malinowe Pocałunkiodcinamy skórki i wałkiem wałkujemy je na płasko. Smarujemy Smakowitą Pajdą i kładziemy po pół plasterka salami. Zwijamy dość ciasno w ruloniki. Jajko roztrzepujemy, moczymy w tym nasze roladki i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy papryką i np. innymi ulubionymi przyprawami. Możemy podać je w całości lub pokrojone na kawałki. Kolejny
Malinowe Pocałunkisera, paprykę, cebulę, paprykę, cebulę, paprykę. Całość dokładanie, dość ciasno zwijamy i nabijamy na długą wykałaczkę. Wszystkie te czynności wykonujemy do wykończenia składników. Na wykałaczkę wchodzi ok 3-4 roladki. Gotowe szaszłyki z cukinii ponownie skrapiamy olejem rzepakowym i grilujemy po kilka minut z każdej ze stron. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym.... pieczywem. Ja uwielbiam je w czystej
Malinowe Pocałunkirozwinąć, rozsmarować na nim serek, położyć płaty łososia, posypać obficie siekanym koperkiem. NIE solić! Serek i łosoś są na tyle słone, że wystarczy. Można posypać białym pieprzem. Zwinąć tworząc roladę i kroić plastry. Blachę wyłożyć papierem pieczenia. Układać ślimaczki. Każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec około 30 min w 180 stopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina
Malinowe PocałunkiRolada z ciasta drożdżowego wypełniona po brzegi konfiturą owocową. Wedle wyboru ciasto można zrobić bez mleka. Składniki: pół kg mąki pół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody (lub pół na pół z mlekiem) pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży konfitura porzeczkowa lub powidła śliwkowe lukier: sok z cytryny i cukier puder Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży w ciepłej
prawdziwe jedzenietworzy chrupiącą skorupkę, którą wprost uwielbiam! Przygotowując dzisiejsze danie zainspirowałam się włoską potrawą pochodzącą z Rzymu, saltimbocca alla romana , która tradycyjnie składa się z cienkich sznycli cielęcych zawiniętych w roladkę z plasterkiem prosciutto i listkami szałwii. Zamiast podlewać mięso białym winem, wybrałam odświeżający sok z cytryny, który fajnie przełamuje słoność szynki. Wyciśnięty pod koniec smażenia wprost na patelnię, zmiesza się
Chilli Czosnek i Oliwamamy już listopad . . . Październik w statystykach wyglądał tak : 376 polubień na FB 138 obserwujących 23 posty 47 ,463 wyświetleń najpopularniejsze posty : Roladki z kurczaka w szynce wędzonej Makaron z sosem warzywno-śmietanowym Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy . Dziękuję
Magiczne Życie Martyrozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju
Aga w kuchnistolnicę podsypaną mąką, ciasto posypać mąką i zostawić przykryte na 30 minut ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na 2 cm placek - nałożyć połowę maku i zawinąć jak na roladkę włożyć do keksówek 24x15 wyłożonych papierem do pieczenia posmarować ciasto na wierzchu roztrzepanym jajkiem, piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka dobrze ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjabłkami/ wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować nie za cienkie placki na każdym rozsmarować łyżką pasek marmolady i ułożyć gruszki, posypać cynamonem ostrożnie i ciasno zawinąć roladki i włożyć do keksówek 22x11cm wyłożonych papierem do pieczenia, zostawić na 15 minut przykryte piec w 200C około 30-35 minut, zostawić do wystudzenia drożdżowe ciasto posypać pudrem cukrem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmieszając połączyć szpinak z twarogiem jajko i mleko roztrzepać widelcem i wlać do szpinaku mieszając z 1 minutę ostudzony szpinak nakładać na naleśnik, podwinąć boki i zawijać jak roladki podać podgrzane w piekarniku lub mikrofali, można dodać śmietanę słodką gęstą naleśniki są bardzo smaczne ze szpinakiem i twarogiem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępodsmażyć z cebulą na oleju i wsypać kaszę, do smaku dodać kucharka i pieprz mieszając podsmażać do odparowania płynu na naleśnik nałożyć porcję kaszy, podwinąć brzegi i zawijać ciasno roladki naleśniki są syte i smaczne, podałam je z surówką z młodej kiszonej kapusty - przepis "TUTAJ" ............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyłożyć na stolnicę obsypaną mąką ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować nie za cienko na cieście układać połówki obranych małych gruszek, posypać cynamonem i ciasno zwinąć jak roladę piec w 200C około 40 minut, ciasto jest smaczne z mlekiem zimnym...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępieprzem, majonezem light i soli dać mało bo matiasy są słone sałatkę schować do lodówki na 1 godzinę i przed podaniem nałożyć sałatkę na niemoczone matiasy i zawinąć w roladki smaczna przekąska do wódeczki lub na kolację...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię