wędzonce z grzybami Jajo z żaglem Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowana pieczarką Deska serów Schab pod chrzanową pierzynką Indycze galaretki z chińszczyzną Rybka w brzoskwini Tort chlebowy Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Szpinakowa rolada z łososiem Schab w wiosennym sosie Francuska karpatka Tort bezowy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaoraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki
Monia miesza i gotujeProsta słodka surówka do obiadku, pasuje do słodkich dań np. roladek z żurawiną czy zwykłego kotleta drobiowego w panierce z kokosa czy orzechów. Idealna do zjedzenia na podwieczorek. składniki: 400 g marchewki 4 jabłka 200 g suszonych moreli Kresto 5 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki soku z cytryny Marchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Morele
Monia miesza i gotujeNastępnego dnia opłukać mięso z pokruszonych ziaren ziela i jałowca. Boczek ułożyć na desce (tą chudą częścią do góry), na boczku ułożyć pokrojoną cebulę i zwinąć w roladę. Związać mocno sznurkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C , piec ok 2 godzin, ostatnie 20 minut bez folii aby mięso się przyrumieniło
Monia miesza i gotujeNastępnie dodać mleko z drożdżami i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawić na pół godzinki do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować marmoladą. Ciasto zwinąć w roladkę, wzdłuż dłuższego boku.Pokroić na kawałki o szerokości ok 1,5-2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut
Monia miesza i gotujepapryką i pieczarkami, wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać połowę startego żółtego sera i wymieszać. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozłożyć przesmażone warzywa i zwinąć w roladę. Pokroić na plastry o grubości ok 1,5- 2 cm. Ułożyć we foremce i posypać pozostałym żółtym serem. Ostawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego
Monia miesza i gotujewyszła wersja z jabłkami. Owoce doprawiłam moim nowym odkryciem, czyli przyprawą do szarlotki Kamis (jest to mieszanka cynamonu, kardamonu, imbiru i goździków). Ową mieszankę wykorzystałam już wcześniej do rolady jabłkowej. Nie dość, że dobrze smakuje, to jeszcze ładnie pachnie podczas pieczenia. Składniki na 8 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (275g) 2 łyżki cukru Pół łyżki przyprawy do szarlotki
Fabryka pomysłównajszybsza rolada jaką znam. Przepis ten dostałam od siostry ciotecznej, a ona ma go od koleżanki. Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie wtrąciła swoich trzech groszy. Muszę przyznać, że ciasto ma delikatny, biszkoptowy smak. Natomiast do jabłek dodałam przyprawę do szarlotki Kamis (jest to mieszanka cynamonu, kardamonu, goździków oraz imbiru). Podczas pieczenia jej zapach idealnie roznosił się po kuchni. Przyrządzenie(...)Oryginalny przepis zawiera jabłka, ale pomyślałam, że świetna też będzie ona z innymi owocami czy dżemem. Moja tym razem też ma jabłka, dlatego że w tym roku bardzo obrodziły. Roladę piekłam w foremce 24x40 cm. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Fabryka pomysłówpierś położyć folię spożywczą i zbić młotkiem. Folię stosuję po to, aby się kotlet nie podziurawił. Posolić jedną stronę, ułożyć na niej kawałek mozzarelli. Zwinąć. Następnię obtoczyć roladkę w mące, później w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia. Następnie przełożyć devolay'e do blachy wyłożonej formą aluminiową posmarowaną
Fabryka pomysłówpopieprzyć do smaku. Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym. Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm. Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze
Fabryka pomysłówkonsystencje odstawiamy na pół godzinki w ciepłe miejsce i przykrywamy ściereczką . Na stolnicy z wysypaną mąką rozwałkowujemy ciasto. Smarujemy je wymieszanym masłem z cukrem i cynamonem. Całość zawijamy jak roladę i kroimy na grubość około 1,5 cm układamy na blaszce i zostawiamy na 20 minut. Bułeczki smarujemy roztopionym masłem lub rozmąconym jajkiem, pieczemy w temperaturze 180' C przez
cookplMięso rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą i kładziemy na tą stronę po małym kawałku boczku, kiszonego ogórka, razowego chleba, szalotkę, pół ząbka czosnku i łyżeczkę chrzanu. Zwijamy w roladę i związujemy sznurkiem lnianym. Obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojona na ćwiartki cebulę i jeszcze przez chwilę smażymy, po czym zalewamy
Delicious Titbitsvolaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki z piersi kurczaka. Piersi kurczaka z grilla. Grillowana pierś z kurczaka. Przepisy na dania z kurczakiem – KLIK
Kulinarne Przebojedodajemy do mięsa. Mieszamy razem, dodając natkę, jajko i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku, Vegetą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Udziec układamy skórą do dołu i nakładamy farsz. Zawijamy w roladę, obwiązujemy nitką lub sznureczkiem, jeżeli nam się rozpada możemy zszyć igłą i nitką niesforne mięsko ;) Naszą roladę układamy w naczyniu żaroodpornym "szwem" do dołu, nacieramy pozostałymi przyprawami z marynaty. Następnie
Czerwona Porzeczka