Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić? czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaSpodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis. czytaj przepis »
Kulinarna Chwila2 duże jabłka pół puszki maku 2 białka 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier
Gotowanie jest łatweTak pysznych kotletów jeszcze nie jedliście. Kotlety są bardzo soczyste, przykryte pierzynką z pieczarek, idealne na święta lub rodziny obiad. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaPyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaMiodownik z Krzywego – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Krzywe, gmina Dydnia, powiat brzozowski Tradycyjny miodownik, jak sama nazwa mówi, to ciasto warstwowe pieczone z dodatkiem miodu. W naszym
Trzeci talerzZnudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, masz ochotę na odmianę, oto przepis dla Ciebie. Takie kotlety również możesz przygotować na różne uroczystość, święta. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaSzukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaNie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest
Kulinarna ChwilaTakie kotleciki możemy przygotować na kolacje Wigilijną lub piątkowy obiad. Kotlety są bardzo pyszne, smak ich rozpływa się w ustach, lepszych nie jadłam. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaPuszysta drożdżówka z powidłami śliwkowymi, ciasto świetnie sprawdzi się również gdy podmienimy powidła masą makową jako makowiec. Z tego ciasta można również przygotować
RAROSSAPlacek amoniakowy z serem i jabłkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Rzeszów, gmina Rzeszów, powiat m. Rzeszów Ciasto amoniakowe to nasz regionalny specjał, który niestety odchodzi w zapomnienie
Trzeci talerz4 duże jabłka 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania cynamon Jabłka
Gotowanie jest łatwePlacek z jabłkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Sporne, gmina Korczyna, powiat krośnieński Jak w Waszych rodzinnych domach nazywano placek z jabłkami? Jabłecznik? A może bardziej staroświecko – jabczyniak
Trzeci talerzPlacek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wolica, gmina Gać, powiat przeworski Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Wolicy na ciasto drożdżowe z owocami zaintrygował mnie jednym
Trzeci talerz