roladki - 9750 przepisów (strona:541/650)

Placek amoniakowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka 55

Placek amoniakowy z jabłkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Nowy Dzików, gmina Stary Dzików, powiat lubaczowski Ciastka amoniaczki to najpopularniejsze tradycyjne ciastka, pieczone w naszym regionie od wielu

Trzeci talerz
Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka 64

Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Dukla, powiat krośnieński Piernik to proste, ale aromatyczne ciasto, które zwykle podajemy przełożone jedynie powidłami śliwkowymi, bo nic więcej

Trzeci talerz
Kremówka z Machowej – kuchnia podkarpacka 2230

Kremówka z Machowej – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Machowa, gmina Pilzno, powiat dębicki Kremówka z Machowej to proste ciasto złożone z dwóch kruchych blatów i domowej masy budyniowej

Trzeci talerz
Murzynek z serem – kuchnia podkarpacka 94

Murzynek z serem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Siedlanka, gmina Niwiska, powiat kolbuszowski Czy próbowaliście kiedyś połączenia murzynka z sernikiem? Jeśli nie, koniecznie wypróbujcie przepis z Siedlanki. Miękkie

Trzeci talerz
Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka 64

Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Jaworze Górne, gmina Pilzno, powiat dębicki Słodka Stefanka to jedno z wielu smacznych podkarpackich ciast warstwowych. Zwykle w regionie przygotowuje się

Trzeci talerz
Drobiowe zraziki z serem i szczypiorkiem 163

5 / 5 ( 4 votes ) Drobiowe zraziki z serem i szczypiorkiem Ciekawe zraziki faszerowane serem i szczypiorkiem. Czasem prostota i mała ilość składników to właśnie najlepszy pomysł

Ogrodnik w podróży
Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka 81

  Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka Ten makowiec nie tylko jest czarny z wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni

Trzeci talerz
Serniki podkarpackie 130

Serniki podkarpackie Wielkanoc tuż tuż, więc przypominam 9 ciekawych przepisów na serniki, które pieczone są w naszym regionie. Każdy inny, a co jeden to ciekawszy, smaczniejszy

Trzeci talerz
Sernik z żurawiną – kuchnia podkarpacka 70

Sernik z żurawiną – kuchnia podkarpacka Do tego przepisu przyciągnęła mnie żurawina. W okolicach Strzyżowa chętnie dodawana jest do serników, co w innych zakątkach Podkarpacia nie jest

Trzeci talerz
Mazurek cytrynowy – kuchnia podkarpacka 59

Mazurek cytrynowy – kuchnia podkarpacka   Mazurek zwykle kojarzy się z cienkim kruchym plackiem posmarowanym czekoladą, albo inną słodką masą, ozdobionym bakaliami. Mazurek cytrynowy, który poleca Koło

Trzeci talerz
BISZKOPT NA TORT 80

Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu.  Biszkopt nie opada

SMYKWKUCHNI
Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka 75

Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka Drożdżowa baba to jedna z najstarszych kulinarnych tradycji związanych z Wielkanocą. Wypiek tak zwyczajny, jak i wyjątkowy. Z jednej strony przygotowuje

Trzeci talerz