roladki - 9750 przepisów (strona:541/650)

BISZKOPT NA TORT 91

Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu.  Biszkopt nie opada

SMYKWKUCHNI
Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka 87

Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka Drożdżowa baba to jedna z najstarszych kulinarnych tradycji związanych z Wielkanocą. Wypiek tak zwyczajny, jak i wyjątkowy. Z jednej strony przygotowuje

Trzeci talerz
Placek ziemniaczany – kuchnia podkarpacka 104

Placek ziemniaczany – kuchnia podkarpacka Placek ziemniaczany to najdziwniejsza regionalna potrawa, jaką przygotowałam i jadłam. Już sama nazwa przypisana jest do zupełnie innego, wytrawnego dania. A składniki

Trzeci talerz
Strudel smażony – kuchnia podkarpacka 75

Strudel smażony – kuchnia podkarpacka Góra Ropczycka to szczególna miejscowość na mapie zachodniego Podkarpacia. Jest to wieś położona w okolicach Sędziszowa Małopolskiego, której historia liczy sobie 700

Trzeci talerz
Kremówka orzechowa – kuchnia podkarpacka 134

Kremówka orzechowa – kuchnia podkarpacka Nazwa tego ciasta powstała zapewne ze skojarzenia wyglądu ciasta z kremówką, choć nie ma z nią wiele wspólnego. Przede wszystkim nie ma

Trzeci talerz
Miodownik z jabłkami - kuchnia podkarpacka 187

 Miodownik z jabłkami - kuchnia podkarpacka Kruche placki miodowe, a pomiędzy nimi biszkopt, masa budyniowa i smażone jabłka z galaretką – oto przepis Koła Gospodyń Wiejskich z

Trzeci talerz
Rolmopsy z ogórkiem i marchewką 87

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu rolmopsy z marchewką i ogórkiem, zaręczam że posmakują Wam. Zachęcam, zróbcie takie. Artykuł Rolmopsy z ogórkiem i marchewką pochodzi z

Pieprzyć z Fantazją
Cynamonowiec – kuchnia podkarpacka 94

  Cynamonowiec – kuchnia podkarpacka Cynamonowiec to klasyczne ciasto na oleju i sodzie oczyszczonej, które wyróżnia się smakiem i wilgotnością. Swój przyjemny brązowy kolor zawdzięcza cynamonowi i

Trzeci talerz
Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka 84

Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka Marcepanek to prawdopodobnie najsłodsze ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Składa się ono z 4 kruchych placków przełożonych masą makową, powidłem i masą maślano

Trzeci talerz
Cwibak – kuchnia podkarpacka 84

Cwibak – kuchnia podkarpacka Cwibak to biszkoptowy wypiek, który często mylony jest z keksem. Jasne ciasto pieczone w podłużnej keksówce, zawierające bakalie i oprószone cukrem pudrem lub

Trzeci talerz
Roladki z udek kurczaka faszerowane pieczarkami 135

Zamieszczam dziś przepyszny, szybki i prosty przepis na faszerowane udka kurczaka z pieczarkami, w sosie szpinakowo-gorgonzola :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Roladki z udek kurczaka faszerowane pieczarkami 135

Zamieszczam dziś przepyszny, szybki i prosty przepis na faszerowane udka kurczaka z pieczarkami, w sosie szpinakowo-gorgonzola :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Beza Pavlova 200

Beza Pavlova Prosty, a zarazem bardzo efektowny i przepyszny torcik bezowy z kremem i owocami. Beza jest chrupiąca z zewnątrz oraz delikatna i piankowa w środku

Blog z Apetytem
Kruchy placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 84

Kruchy placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka Kruchy placek z jabłkami to bardzo popularne ciasto, mimo to dobry przepis zawsze będzie w cenie. Podkarpackie ciasta z jabłkami

Trzeci talerz