roladki - 9750 przepisów (strona:544/650)

Parówki zawijane w ciasto francuskie 175

Parówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowina z warzywami 79

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h Liczba porcji : 4 osoby   W mojej lodówce leżał piękny kawałek wołowiny a ja pierwszy raz od dawna

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Serowe ślimaki 376

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 2,5 h Liczba porcji : 20 szt.   Bułki z nadzieniem serowym piekę od dawna ale ostatnio postanowiłam zmienić ich

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Krokiety z białym serem na waflu 92

Pomysł podpatrzyłam gdzieś w internecie, z tym, że tam krokiety miały farsz z pieczarek. Ja zrobiłam krokiety na słodko. Bardzo nam smakowały. Roboty zdecydowanie było mniej

Proste Potrawy
rollsy z tortilli ze szpinakiem i łososiem 108

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę ok. 150 g łososia

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 193

Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada

Trzeci talerz
Rolada szpinakowa z łososiem 143

Rolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w

Blog z Apetytem
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 109

Domowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodownik bałajski - kuchnia podkarpacka 106

Miodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny

Trzeci talerz
Pasztet z wątróbką i żurawiną 127

Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu

Szalona Kuchnia Eweliny
Placek orzechowy – kuchnia podkarpacka 116

Placek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw

Trzeci talerz
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 145

Placek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście

Trzeci talerz
Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka 132

Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany

Trzeci talerz
Przystawka z tortili, łososia i serkiem 107

Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem.   Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża

Kuchnia Pokoleń
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1770

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi

Trzeci talerz