roladki - 9750 przepisów (strona:544/650)

Rolada szpinakowa z łososiem 150

Rolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w

Blog z Apetytem
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 113

Domowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodownik bałajski - kuchnia podkarpacka 109

Miodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny

Trzeci talerz
Pasztet z wątróbką i żurawiną 130

Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu

Szalona Kuchnia Eweliny
Placek orzechowy – kuchnia podkarpacka 118

Placek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw

Trzeci talerz
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 148

Placek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście

Trzeci talerz
Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka 136

Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany

Trzeci talerz
Przystawka z tortili, łososia i serkiem 108

Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem.   Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża

Kuchnia Pokoleń
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1773

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi

Trzeci talerz
Risotto z kurczakiem i kurkami 131

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 174

Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne

Trzeci talerz
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 118

Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też

Moja kraina smaków
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 166

Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Stare zeszyty z przepisami to źródło wyjątkowych rarytasów, szczególnie jeśli mowa o wypiekach. Składniki na domowe słodkości zawsze są proste, lokalne i

Trzeci talerz
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem 103

Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka! Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – Składniki: 2 pojedyncze piersi z

Kulinarne Przeboje
Zrazy z mięsa mielonego. Oszukane zrazy. 76

Zrazy z mięsa mielonego, czyli tak zwane oszukane zrazy – często goszczą na niedzielnym stole u mojej Mamy z tą różnicą, że ona z reguły podaje

Kulinarne Przeboje