roladki - 9750 przepisów (strona:544/650)

Przystawka z tortili, łososia i serkiem 118

Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem.   Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża

Kuchnia Pokoleń
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1784

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi

Trzeci talerz
Risotto z kurczakiem i kurkami 142

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 180

Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne

Trzeci talerz
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 126

Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też

Moja kraina smaków
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 172

Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Stare zeszyty z przepisami to źródło wyjątkowych rarytasów, szczególnie jeśli mowa o wypiekach. Składniki na domowe słodkości zawsze są proste, lokalne i

Trzeci talerz
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem 114

Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka! Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – Składniki: 2 pojedyncze piersi z

Kulinarne Przeboje
Zrazy z mięsa mielonego. Oszukane zrazy. 87

Zrazy z mięsa mielonego, czyli tak zwane oszukane zrazy – często goszczą na niedzielnym stole u mojej Mamy z tą różnicą, że ona z reguły podaje

Kulinarne Przeboje
Wyśmienite penne ze szparagami 88

Czas Przygotowania : 10 min Czas Gotowania : 30 min Gotowe w : 40 min Liczba porcji : 4 osoby   Sezon szparogowy w pełni, tak więć trzeba wykorzystać ten

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 191

Ciasto orzechowe z wiśniami - kuchnia podkarpacka Dwa orzechowe biszkopty przełożone delikatną masą budyniową, a na wierzchu owoce w galaretce – oto smaczne niedzielne ciasto według pań z

Trzeci talerz
Domowe tiramisu – prosty przepis 173

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane nachos z żółtym serem 132

Zapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety ze szparagami 133

Prosto i smacznie. Składniki: 4 filety z kurczaka (po 200 gramów) 4 plastry żółtego sera 8 sztuk szparagów sól, pieprz Przygotowanie: Filety rozbijamy, oprószamy solą oraz

R'n'G Kitchen
Paprykowe pałki kurczaka z grilla 159

Paprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z tortilli 183

  To bardzo fajna i szybka przekąska z tortilli – ładna, smaczna i prosta w przygotowaniu Pomysł podpatrzyłam na kawie u sąsiadki, a później przygotowałam je

Kulinarny S.O.S.