Rolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w
Blog z ApetytemDomowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka
Szalona Kuchnia EwelinyMiodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny
Trzeci talerzPachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu
Szalona Kuchnia EwelinyPlacek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw
Trzeci talerzPlacek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście
Trzeci talerzPieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany
Trzeci talerzSzybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem. Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża
Kuchnia PokoleńSerowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi
Trzeci talerzRisotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne
Trzeci talerzBardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też
Moja kraina smakówPlacek Królewicz – kuchnia podkarpacka Stare zeszyty z przepisami to źródło wyjątkowych rarytasów, szczególnie jeśli mowa o wypiekach. Składniki na domowe słodkości zawsze są proste, lokalne i
Trzeci talerzKieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka! Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – Składniki: 2 pojedyncze piersi z
Kulinarne PrzebojeZrazy z mięsa mielonego, czyli tak zwane oszukane zrazy – często goszczą na niedzielnym stole u mojej Mamy z tą różnicą, że ona z reguły podaje
Kulinarne Przeboje