Sernik z ziemniakami z Rożniatowa - kuchnia podkarpacka Ziemniaki w serniku to intrygujący dodatek, choć w naszym regionie nie spotyka się wiele tego rodzaju przepisów. Ugotowane, zmielone
Trzeci talerz[Głosów:0 Średnia:0/5] składniki: 1 arkusz wafla 300 g ziemniaków ugotowanych 1 małe jajko 40 g mąki ziemniaczanej 250 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego
Domowy Smak JedzeniaParówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h Liczba porcji : 4 osoby W mojej lodówce leżał piękny kawałek wołowiny a ja pierwszy raz od dawna
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyCzas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 2,5 h Liczba porcji : 20 szt. Bułki z nadzieniem serowym piekę od dawna ale ostatnio postanowiłam zmienić ich
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyPomysł podpatrzyłam gdzieś w internecie, z tym, że tam krokiety miały farsz z pieczarek. Ja zrobiłam krokiety na słodko. Bardzo nam smakowały. Roboty zdecydowanie było mniej
Proste Potrawy[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę ok. 150 g łososia
Domowy Smak JedzeniaSernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada
Trzeci talerzRolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w
Blog z ApetytemDomowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka
Szalona Kuchnia EwelinyMiodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny
Trzeci talerzPachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu
Szalona Kuchnia EwelinyPlacek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw
Trzeci talerzPlacek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście
Trzeci talerzPieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany
Trzeci talerz