rollsy z tortilli ze szpinakiem i łososiem 163[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę ok. 150 g łososia
Domowy Smak Jedzenia
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 278Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada
Trzeci talerz
Rolada szpinakowa z łososiem 228Rolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w
Blog z Apetytem
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 176Domowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka
Szalona Kuchnia Eweliny
Miodownik bałajski - kuchnia podkarpacka 183Miodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny
Trzeci talerz
Pasztet z wątróbką i żurawiną 185Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu
Szalona Kuchnia Eweliny
Placek orzechowy – kuchnia podkarpacka 178Placek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw
Trzeci talerz
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 214Placek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście
Trzeci talerz
Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka 202Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany
Trzeci talerz
Przystawka z tortili, łososia i serkiem 177Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem. Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża
Kuchnia Pokoleń
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1836Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi
Trzeci talerz
Risotto z kurczakiem i kurkami 212Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 232Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne
Trzeci talerz
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 184Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też
Moja kraina smaków
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 220Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Stare zeszyty z przepisami to źródło wyjątkowych rarytasów, szczególnie jeśli mowa o wypiekach. Składniki na domowe słodkości zawsze są proste, lokalne i
Trzeci talerz