roladki - 9750 przepisów (strona:526/650)

Cukinia, bakłażan, dynia 213

zupy ,np. sałatka z dyni i kuskusu, 3. Potrawy wegetariańskie , np. pierożki fagottini z bakłażanem, mozzarellą i pianką z bazylii, 4. Mięso, ryby i dodatki ,np. musaka lub zapiekane roladki z bakłażanów, 5. Wypieki pikantne i słodkie , np. ciasto z bakłażanem lub tartaletki z cukinią. Osobiście za dynią nie przepadam, ale za to cukinię uwielbiam :)    Ponadto w książce

Aga w kuchni
Devolaile w płatkach owsianych 190

czerwonej papryki, sól, pieprz, ryż basmanti Sonko. Przygotowanie:        Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego

Aga w kuchni
Ciasta 151

placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik z mango Szarlotka sypana Szarlotka z brzoskwiniami Szarlotka

Aga w kuchni
Mięsa 197

warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Skrzydełka słodko

Aga w kuchni
Grill 135

Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni
Grzyby 171

śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle z pieczarkami

Aga w kuchni
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 256

mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla

Chilli Czosnek i Oliwa
Serowe ślimaki z rodzynkami 207

nadzienia, tak aby były rozmieszczone równomiernie.  Stolnice lekko posypujemy mąką i rozwałkowujemy placek ok 0,5 cm , smarujemy połową masy serowej, posypujemy rodzynkami i zwijamy jak roladę. Tniemy na 3 cm kawałki i układamy w blaszce wyłożonej pergaminem, czynność powtarzamy z druga połową ciasta.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez ok 40 minut

Niezły Młynek
Korzenna rolada z musem dyniowym 161

Pozostajemy w temacie dyni. :) Miałam  jeszcze sporo puree dyniowego i trzeba było go wykorzystać. I tak oto powstała dzisiejsza rolada . Składniki : Biszkopt : 3 jajka  pół szklanki cukru pół szklanki maki pół łyżeczki proszku do pieczenia  czubata łyżeczka przyprawy do ciasteczek korzennych lub do piernika łyżka oleju. Mus dyniowy : 300 ml śmietany 30 % 2 szklanki musu dyniowego(...)goracą wodą. Dodać do masy śmietanowej. Wstawić na ok pół godziny do lodówki . Po tym czasie  biszkopt położyć na folii aluminiowej , rozwinąć , posmarować stężałym musem i zawinąć w roladę . Owinąć szczelnie folią . Wstawić do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem 189

Ciasto malujemy rozkłóconym jajkiem. Następnie ostrym nożem kroimy w plastry o szerokości 2,5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut.  Roladki zdejmujemy z blachy, dopiero gdy lekko przestygną

Kulinarne przygody Gatity
Rolada z kurczaka ostro-serowa z miodowo-fasolową kaszą jaglaną 239

serem smażonym z kminkiem, dodaj drobno pokrojone w kostkę pomidory i ogórki (w jednej linii na szerokości), zieloną pietruszkę i papryki chili. Dopraw solą, pieprzem, następnie zwiń jak  roladę, zepnij małymi wykałaczkami i smaż na rozgrzanym oleju, często obracając do uzyskania złotawego koloru. Roladę podaj z kaszą jaglaną, fasolą i zieloną pietruszką. Smacznego

Moniki Smakołyki
Mięso rosołowe do chleba 162

smaku Przygotowujemy  foremkę wykładając ją folią aluminiową, wybieramy taką w której zmieści się w całości mięso z wywarem żelatyny Zrobić z obu stron duże zakłady foli, by rolada nie "uciekła"( u mnie z jednej strony było jej trochę za mało) Przełożyć w całości masę do foremki, brzegi folii zawinąć i wstawić do lodówki do dnia następnego Wyjąć(...)folii i kroić w grube plastry, mnie taka rolada smakuje z chrzanem - polecam.                     W ten sposób można wykorzystać mięso z rosołu, które najczęściej nie znajduje amatorów

Proste Potrawy
Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami 214

plastry żółtego sera Zwijać ciasto ostrożnie ( lekko ściskając, by w trakcie pieczenia się nie rozpadły), posmarować roztrzepanym jajkiem po wierzchu i pokroić na szerokość około 3-4 cm. Moje roladki piekłam w prodiżu do zupełnego zrumienienia ciasta.W piekarniku piec w temp. 220 stopni C. Nie należy roladek układać blisko siebie jak ja to zrobiłam, (silnie mogą rosnąć) bo ciut

Proste Potrawy
Roladki ze szpinakiem 163

połączenia składników Doprawić gałką, solą i żółtym serem- wymieszać i przestudzić Ciasto rozwałkować cienko, rozsmarować na nim przygotowany farsz, zwinąć w roladę, pokroić skośnie na około 5 cm Każdą roladkę posmarować białkiem i piec do zarumienienia  przez około 30 min. w temp. 180 stopni C Roladki  podałam do czerwonego barszczu. Piekłam kiedyś podobne, ale były na bazie ciasta

Proste Potrawy
Szparagi w cieście francuskim 177

łączenie było pod spodem, smarujemy jajkiem i pieczemy w około 220 stopniach C do zarumienienia ciasta, zostało mi kilka płatów sera, który ( pokrojony w paski ) ułożyłam na roladkach w czasie pieczenia  Roladki można polać ostrym keczupem. Mnie smakowały bardziej te z szynką, czerwony barszczyk będzie w tym towarzystwie całkiem na miejscu i wtedy mamy danie obiadowe:) Uwaga : szparagi przełamujemy

Proste Potrawy