rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:35/116)

Serowe rogaliki z białym makiem i bakaliami 236

makiem i bakaliami, są słodkie, mają jeszcze tę zaletę, że przygotowuje je się bardzo szybko. Biały mak dostałam gratis od właścicielki zaprzyjaźnionej cukierni. Pozostałe składniki do ich przygotowania mam zawsze w domu. Z tymi serowymi rogalikami poradzi sobie  każdy, nawet ten, co twierdzi, że do pieczenia ma lewe ręce. Jedynie przy zwijaniu rogalików, trzeba trochę wprawy, ale jak to się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM 217

Pyszne, mięciutkie, idealne na podwieczorek lub drugie śniadanie. Rogaliki drożdżowe z białym serkiem naprawdę polecam. Trochę się trzeba napracować, ale satysfakcja i smak gwarantowane. Składniki na około 45 sztuk: 560 g mąki pszennej tortowej 200 ml mleka 75 g cukru 80 g masła 0,5 łyżeczki soli 2 jajka Składniki na masę serową: 400 g twarogu (ja użyłam półtłustego(...)mielonego 2 żółtka opakowanie cukru waniliowego 3-4  łyżki drobnego cukru do wypieków Składniki na rozczyn ze świeżych drożdży: 30 g świeżych drożdży 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cukru 150 ml ciepłego mleka Dodatkowo do posmarowania rogalików jajko i łyżka mleka. Zacznijmy od rozczynu. Do miseczki wlałam 150 ml ciepłego (nie gorącego) mleka. Wkruszyłam świeże drożdże. Dodałam cukier

potrawyregionalne
Kanapki z łososiem z ciasta francuskiego 104

ciasto francuskie na maśle (te sklepowe są zazwyczaj robione na oleju). Koniecznie musicie kiedyś spróbować, bo smakuje rewelacyjnie. Mojemu synowi pieczę z tego ciasta mini rogaliki bez nadzienia posypane jedynie sezamem. Uwielbia je. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie robione na maśle) 150 g serka chrzanowego lub śmietankowego 150 g wędzonego łososia 1/2 zielonego ogórka 1 mały pęczek koperku

Passions hobbies life
Powidła śliwkowe z czekoladą 126

śliwek , ale długie smażenie sprawiło , że powstała z nich dość gęsta masa czekoladowo - śliwkowa. :) Polecam , bo naprawdę wielka pychota wyszła. Nadaję się jako nadzienie do rogalików i też znakomicie smakują na świeżutkiej bułeczce :) Składniki: 1 kg dojrzałych śliwek najlepiej węgierek 50 g czekolady gorzkiej 200 g cukru 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Śliwki umyć , przekroić na pół , wypestkować. Wrzucić

Różne smaki w kuchni
Rogaliki 3 składniki 247

Szybkie, proste rogaliki dla każdego. Oczywiście najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, ale spokojnie można jej jeść jeszcze kilka dni. Rogaliki można nadziać również dżemem, powidłami lub nutellą.  Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki szklanka kwaśnej śmietany 18% kostka masła Nadzienie z twarogu (opcjonalnie): 0,5 kg twarogu (nie mielonego) 5 żółtek 1 danio lub śmietana (opcjonalnie, zależy od suchości

IMPRESJA SMAKU
Greckie rogaliki na winie z serem i jabłkami 182

skruszeją po nocy w szczelnym pojemniku. ;) Ciasto za to jest fantastyczne w obróbce - miękkie, elastyczne i bardzo plastyczne, szybko się wyrabia i ładnie piecze. A rogaliki wyszły bardzo smaczne i nie bardzo słodkie. Składniki Ciasto: 500 g mąki 1 szklanka oliwy z oliwek do smażenia/pieczenia 1 szklanka greckiego wina białego "retsina" 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko

Kuchnia Prezydentowej
Rogale drożdżowe z sezamem 176

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam sezam, rogaliki z sezamem wyszły znakomite.Pyszne rogaliki z sezamem do kawkiRogale drożdżowe z sezamem SKŁADNIKI:ROZCZYN:drożdży - 4 dagciepłe mlekomąka - 4 łyżeczkicukier - 2 łyżeczkiCIASTO:żółtka jaj - 2 sztcukier - 10 dagmąka -50 dagsóltłuszcz - 10 dagmleko ok. 0,5 lwaniliajajko do smarowania rogali - 1 szttłuszcz do formysezam do posypaniaPRZYGOTOWANIE:Do miski

Kuchnia Danusi
Rogaliki wodne 156

Moje ulubione rogaliki z czasów dzieciństwa .Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu. Składniki : 3 szkl. mąki kostka margaryny 5 dkg drożdży 2 jaja 2 łyżki śmietany cukier waniliowy marmolada lub dżem Wszystkie składniki dobrze wymieszac. Ja robie to tak , że najpierw sypie makę , margarynę , jaja, drożdze , smietanę i nożem je ciacham ;). Jak zaczynaja się robic kluski to wtedy zbieram ciasto(...)Kroimy kule na kawałki.Odrywamy częś ciasta i wałkiem rozwałkowałam na kształt koła i kroimy trójkaty tak jak tort :) Można przed wsadzeniem do pieca posmarowac białkiem i posypac kazdy rogalik cukrem kryształ. Piec w temp.150 do czasu jak rogaliki zrobia się smakowicie złociste :) SMACZNEGO !!! POLECAM

Słodkości i nie tylko
Rogaliki śniadaniowe 105

Czas czytania: 2 min Kawa, domowe dżemy i świeżutkie pachnące własnoręcznie przygotowane rogaliki przyznacie, że to idealne śniadanie! Przygotowanie ciasta uprościłam do minimum, wszystkie składniki na ciasto należy włożyć do miski robota i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Nie ma potrzeby przygotowywania rozczynu nawet, jeśli użyjecie świeżych drożdży. Skórka rogalików po upieczeniu jest chrupiąca, a wnętrze puszyste i delikatne. Sposób

SprawdzonaKuchnia.pl
Twarogowe rogaliki z marmoladą 129

kruche rogaliki z ciasta serowego, którego struktura przypomina warstwowe ciasto francuskie. Do ich przygotowania nie używamy w ogóle cukru. Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne.       Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 jajko ulubiona marmolada, powidła lub dżem opcjonalnie: cukier puder do posypania rogalików

Blog z Apetytem
rogaliki serowe z powidłem śliwkowym 252

pieczenia dodatkowo: powidło śliwkowe cukier puder wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy je przez ok. 30 min w lodówce. Następnie dzielimy je na trzy równe części. Każdą rozwałkowujemy i wykrawamy po 8 trójkątów. Na każdy nakładamy po trochę powidła śliwkowego, rolujemy od podstawy do wierzchołka, formując rogaliki. Układamy ba blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Rogaliki czekoladowe z budyniem 317

małe, kruche i czekoladowe rogaliki z dodatkiem budyniu to przerobiona wersja rogalików waniliowych . Są tak samo pyszne i tak samo szybko znikają. Składniki: Ciasto: 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka kakao 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego Ale-raj 40 g budyniu czekoladowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Lukier(...)Przygotowanie: Z odważonej mąki odjąć 1 łyżkę i zastąpić 1 łyżką kakao. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasteczka z jabłkami i cynamonem 222

Opis: Ciasta z jabłkami robi się błyskawicznie. Wykonanie nie sprawia żadnej trudności. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak kruche rogaliki, ale to zmyłka, bo są miękkie i pachnące. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 15 g świeżych drożdży 200 g masła miękkiego 1/2 szklanki cukru pudru 5 łyżek śmietany 12% 3 jabłka Cynamon Cukier wanilinowy Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy(...)dzielimy na kwadraty, na których układamy jabłka. Wszystko posypujemy cukrem oraz cynamonem. Zlepiamy w warkocz lub dwa rogi razem ze sobą po skosie. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Rogaliki układamy na blaszce i pieczemy przez ok. 20 minut, aż się zarumienią. Upieczone rogaliki możemy na końcu posypać cukrem pudrem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami 198

Croissants to popularne, pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Mini Croissants są bardziej podzielne, ładnie wyglądają i przypadną do gustu szczególnie dzieciom.Croissanty z czekoladą, oprószone orzechami lub wiórkami kokosowymi to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub słodką przekąskę.Mini Croissants z Czekoladą - Składniki:250 g masła10 g świeżych drożdży220 ml mleka420 g mąki pszennejpłaska łyżeczka soli4 łyżki cukru100 g czekolady(...)pieczemy do zrumienienia ok. 5-10 minut.Orzechy drobno kroimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i alkoholem. Gdy składniki roztopią się, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Czekoladą polewamy rogaliki tworząc "zygzaki". Następnie od razu posypujemy wiórkami kokosowymi, orzechami laskowymi (lub innymi).Moje posty

Słodka Strona
Chrupiące rogaliki z malinami 153

bazie ciasta kruchego drożdżowego, dość proste w przygotowaniu więc możemy do nich wracać często:) Myślę, że w każdym domu króluje jakiś sprawdzony przepis na rogaliki:) Zachęcam do skorzystania a ten będzie jednym z nich:) Składniki 50 g drożdży 1/2-3/4 szklanki mleka 200 g masła 500 g mąki pszennej przesianej 2 jajka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Nadzienie konfitura z malin(...)drożdżami i pozostałym składnikami włożyć do miski, zagnieść elastyczne ciasto jak na pizzę. Podzielić na porcje, każdą rozwałkować na okrągły placek, podzielić na trójkąty. Na każdym ułożyć łyżeczkę konfitury, przy podstawie każdego trójkąta. Zawinąć od góry brzeg na raz, końce trochę zlepić ( wtedy konfiturę zabezpieczymy przed wylewaniem) i zwijamy dalej do dołu formując rogaliki. Ułożyć na stolnicy zaginając końce trochę

gotuj ze mną