rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:44/116)

Kruche rogaliki z dżemem z dyni 80

Kruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Tym razem jednak postanowiłam użyć domowej konfitury z dyni. Rogaliki wyszły przepyszne! Czas wykonania: 1 h (+2 h oczekiwania) Ilość porcji: 48 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki(...)tworząc koło o średnicy około 23 – 28 cm i grubości 5 mm. Następnie wyciąć trójkąty (patrz krok 6) i na każdy kawałek wyłożyć dżem dyniowy. Zawinąć ciasto tworząc małe rogaliki. Piec partiami po 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krok po kroku: 1. Rozpuścić drożdże 2. Do drożdży wsypać mąkę 3. Dodać margarynę, jajko, sól oraz cukier

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche rogaliki z dżemem 109

spacerze czy w pracy. Rogaliki można nadziewać dżemem, budyniem, serem, czekoladą, prażonymi jabłkami czy świeżymi owocami. Za każdym razem można więc uzyskać inny efekt smakowy. Takie rogaliki też bardzo ładnie wyglądają na stole. Ja dziś zrobiłam moje rogaliki z dżemem rabarbarowym domowej roboty. Wyszły bardzo smaczne i szybko znikały. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3szkl. mąki pszennej tortowej szczypta(...)kawałki smalec i śmietanę. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam w lodówce przez około godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinałam trójkąty o boku długości kilkunastu centymetrów. U podstawy każdego trójkąta nakładałam po około łyżeczce dżemu i zwijałam trójkąty w rogaliki. Uformowane rogaliki przekładałam na blachę z wyposażenia

Waniliowe Improwizacje
Szybkie, proste i pyszne rogaliki z ciasta francuskiego 756

Zainspirowana fotką na fanpage food art postanowiłam zrobić swoje rogaliki - w ekpresowej wersji do popołudniowej kawy - z gotowego ciasta francuskiego i banana.Zobaczcie jakie to proste! Składniki: ciasto francuskie (u mnie w wersji chłodzonej, zwijanej na papierze do pieczenia 50x25cm) 2 banany cukier puder (opcjonalnie) tabliczka czekolady (opcjonalnie) Ciasto rozwinąć. Przyłożyć duży, okrągły talerz i odrysować dwa koła. Każde z nich

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 76

Najlepsze rogaliki drożdżowe z marmoladą lub innym, słodkim nadzieniem. Cudownie puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Składniki 4 szkl. mąki 250 g masła 50 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 2 jajka 0.5 szklanki gęstej śmietany 18% Dodatkowo marmolada Przygotowanie Drożdże rozkruszyć z cukrem. Do mąki dodać wszystkie skladniki (na końcu dodaje drożdże) i zagnieść gładkie ciasto(...)Wałkujemy, kroimy na trójkąty i nakładamy marmolady – ja zrobiłam jedne z powidłami śliwkowymi, z marmoladą wieloowocową i są też z różaną (każdy lubi co innego). Zwijamy i formujemy rogaliki. Piec w 180° około 10 -15 min. Autor przepisu: Żaneta Artykuł Rogaliki drożdżowe z marmoladą pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Bezproblemowe rogaliki serowe 112

rogaliki serowe Są proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego pyszne, rumiane, delikatne oraz puszyste, i to bez użycia drożdży. Świetne do kawki, albo jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Z przepisu wyjdzie nam duża porcja rogalików, ale długo zachowują one świeżość, więc spokojnie możemy je zjeść także następnego dnia po upieczeniu. Polecam!       Składniki

Blog z Apetytem
Lane chrusty 119

musicie smażyć na bardzo mocno rozgrzanym oleju, aby ładnie wyrosły. Zapraszam Was na przepis Zobacz też: Faworki z ciasta francuskiego Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Przepis na lane chrusty Drukuj przepis Porcji: 40 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 jajka 150 ml mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 170 g mąki łyżeczka wódki lub innego mocnego

Kuchnia Bazylii
Krucho- drożdżowe rogaliki z konfiturą różaną 200

konfiturą z płatków róży. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Długo zachowują świeżość i są łatwe do przygotowania. Do nadzienia rogalików użyłam konfitury "NASZE DOMOWE Płatki róż" , którą otrzymałam do testowania od firmy Premium Rosa . SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, 15 dag margaryny, 1 jajko, 1 żółtko, 1,5 łyżki cukru pudru, 3 dag drożdży, 2,5 łyżki śmietany(...)jajko, żółtko, cukier puder, drożdże ze śmietaną oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Na kawałki ciasta nakładam porcję konfitury. Zwijam w rogaliki. 3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Do przygotowania rogalików użyłam konfitury  "NASZE DOMOWE Płatki róż" ,  którą otrzymałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rogaliki dyniowe z konfiturą 275

najczęściej jesienią;) Ostatnio też upiekłam rogaliki:)) Najpierw nasze ulubione tradycyjne półfrancuskie, które znajdziecie tutaj. Tym razem jednak pokusiłam się na rogaliki z dodatkiem puree z dyni nadziane domową konfiturą. Wyszły całkiem smaczne i pięknie złociste! Składniki: 200g puree z dyni,  250g margaryny,  3 łyżki cukru,  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  łyżeczka proszku do pieczenia(...)zmiksować na papkę).   Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części. Rozwałkować na kształt koła. Podzielić na 8 trójkątów, na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce konfitury. Zwijać rogaliki do środka.  Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Z cukru pudru i cytryny zrobić lukier, w razie potrzeby dolać odrobinę

Z miłości do słodkości
Maślano-mleczne rogale z makiem. 194

domowy rogalik upieczony na śniadanie lub kolację. Niezwykle chrupiący, maślany i pyszny. Najlepiej smakuje z prawdziwym masłem, jak dla mnie to już do niego nie potrzeba więcej dodatków. Bardzo polecam, upieczcie, a zobaczycie jak są pyszne. Zapraszam :) Składniki: Rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki tortowej pół szklanki ciepłego mleka Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej(...)rogalik, obsypujemy obficie makiem  i odstawiamy jeszcze na 15 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. 5. Pieczenie: Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do zrumienienia. 6. Podanie: Podajemy i smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 8 dużych rogali. Najlepiej użyć masła

Izabelawkuchni
Kokosowe rogaliki z nadzieniem serowo kokosowym 209

Dzisiaj coś na szybko czyli Rogaliki kokosowe z nadzieniem serowo kokosowym i posypką ziarenkową . Pyszne , kruche w sam raz do kawki(...)włożyć wszystkie składniki na ciasto kruche i wyrobić mikserem na kruszonkę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 20 minut. Ser zmielić , dodać cukier , cukier waniliowy i żółtka , wszystko utrzeć, dodać wiórki i wymieszać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z serem. Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie formę do rogalików to rozwałkowane

Sama słodycz i szczypta chili
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 149

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 22x32 cm Biszkopt: 7 jajek 1½ szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika (użyłam domowej) 1 łyżka(...)śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml słodkiej śmietanki Sposób przygotowania Biszkopt: Jajka ucieramy z cukrem do białości. Składniki sypkie przesiewamy i stopniowo dodajemy do masy jajecznej cały czas miksując. Wlewamy cienkim strumieniem olej, a na końcu dodajemy zmielone

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki z nadzieniem orzechowym 206

Naleśniki lubią chyba wszyscy, przynajmniej ja znam tylko takie osoby :) W tym przepisie połączyłam naleśniki z nadzieniem, którego używałam kiedyś do rogalików. Tak nam wszystkim posmakowało, iż wykorzystałam je tym razem w takiej wersji.   Składniki: - 2 jajka - 2 szklanki mleka - 1 i 1/2 szklanki mleka - 2 łyżki cukru waniliowego - 1/2 szklanki wody - szczypta soli - olej nadzienie - 150 ml mleka

Zainspirowana w kuchni
Domowe croissanty z malinową nutą 182

mały ugotowany burak (ok. 70 g) kilka malin (ok. 30 g) łącznie malin i buraka ma być 100 g dodatkowo, do posmarowania rogalików: jajko 50 ml mleka Mlekovita Wydojone bez laktozy 3,2% 1 dzień – wieczór Składniki na zaczyn mieszamy ze sobą i odstawiamy przykryte folią, w ciepłe miejsce. 2 dzień – od rana 1. 25 g masła roztapiamy(...)składamy na 3 części. Przekładamy do lodówki na 2 godziny. 9. Schłodzone ciasto przekrawamy na pół. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt i wycinamy po 6 trójkątów. Zwijamy na rogaliki, przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. 10. Podrośnięte rogaliki przekładamy do lodówki na noc. 3 dzień Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rogaliki wyjmujemy z lodówki i układamy

Mienta blog
Rogaliki z ciasta twarogowego z powidłami i ziarenkami 164

Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na  rogaliki z ciasta twarogowego z przepysznymi powidłami śliwkowymi firmy ORZECH  oraz prażonymi ziarenkami z ZIARENKOWA  MIGDAŁOWY PRZYLĄDEK   :) Składniki : 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 2 cukry waniliowe 150 g margaryny 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia  3 łyżeczki kwaśnej śmietany 2 jajka 200 g sera białego pól tłustego Powidła(...)Wszystkie składniki wymieszać mikserem na grudkowata masę  . Ciasto przełożyć na stolnice i szybko zagnieść, zawinąć w folie i odłożyć na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować , od talerza wyciąć koło i podzielić je na 8 równych trójkątów. Każdy trójkąt posmarować powidłami śliwkowymi i od szerszej strony zwijać w stronę trójkąta. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , rogaliki posmarować

Sama słodycz i szczypta chili
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem karmelowym. 207

Rogaliki drożdżowe mogłaby jeść każdego dnia! Rogalik , kawa i jestem w siódmym niebie. Bardzo często je przygotowuje, jednak za każdym razem staram się aby nadzienie było inne.  Składniki na ciasto;   50 dag mąki pszennej   15 g  świeżych drożdży   ok 1 szkl. mleka   2 jajka   3 łyżki cukru trzcinowego  Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.