rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:30/116)

Rogaliki maślane 150

Uwielbiam wszelkie maślane wypieki, więc z przyjemnością skusiłam się na wspólne " Wypiekanie na śniadanie" organizowanego przez Małgosię z bloga Smaki Alzacji. Rogaliki wyszły cudowne- zapraszam po przepis. Składniki: 500g mąki pszennej   2 łyżki miodu 5 łyżek ciepłej wody 30g drożdży świeżych 100ml mleka 50g masła 1 jajko1/4 szklanki cukru Na wierzch: 1 jajko   mak Sposób przygotowania: Z wody

Wielki apetyt
ROGALIKI Z WODY 171

Składniki:                                                                                            1kg mąki pszennej luksusowej albo tortowej(...)Wycinamy trójkąty Układamy ser i szynkę. Posypujemy szałwią,lub bazylią. Formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Rogaliki układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C............ SOS ....Składniki (na 5-6 słoików): 2 cebule 3 papryki czerwone 3 małe papryczki chili 4 ząbki

w mojej kuchni
Rogaliki z piwem 195

Dziś prezentuje Wam przepis na bardzo łatwe i szybkie do przygotowania rogaliki. Idealne jako deser do kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, 10 dag masła, 15 dag margaryny, 1/2 szklanki piwa jasnego, marmolada, cukier puder do posypania, PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę łączę z masłem i margaryną. Wlewam piwo i zagniatam ciasto. 2. Ciasto rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Na każdy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche rogaliki z budyniem 93

Kruche rogaliki z budyniem to śliczne, pyszne i łatwe do zrobienia słodkości. Są tak pyszne, że bardzo szybko znikają z talerza. Malutkie i kruche rogaliki w sam raz do kawy lub herbaty. Sprawdź przepisy na pyszne ciastka https://smacznepotrawy.com/domowe-kruche-ciasteczka-jajeczka/https://smacznepotrawy.com/ciasteczka-amoniakowe-z-kremem/https://smacznepotrawy.com/ciastka-owsiane-domowe-do-kawy/ SKŁADNIKI 4 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki  … The post Kruche rogaliki z budyniem appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Rogaliki serowe 190

Kruche słodkości, przypominające konsystencją rogaliki francuskie a nadziane naszą ulubioną marmoladą. Składniki: -250 g sera białego - 250 g mąki pszennej - 250 g margaryny - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - marmolada - cukier puder Przygotowanie: Ser mielimy. Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy ser, cukier i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy trójkąty

Zainspirowana w kuchni
Mini rogaliki 120

Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą zaspokoją zachcianki niejednego łasucha. Składniki: Ciasto: 1 kg mąki 2 margaryny 4 jajka 10 dkg drożdży ok. 8-10 łyżek śmietany Nadzienie: słoik marmolady (ok 350g) Wierzch: cukier puder Sposób przygotowania: Składniki na ciasto posiekać ze sobą, zagnieść ciasto. Odstawić na chwilę do zimna- ok. 30 min. Ciasto rozwałkować, pokroić na małe kwadraty

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z lejkowcem dętym i serem pleśniowym 113

Też nie trzeba długo wyrabiać jak tradycyjne kruche i na dodatek nie czekamy aż wyrośnie jak przy cieście typowo drożdżowym. Po prostu zagniatamy i od razu bierzemy się za rogaliki, tarty słodkie i wytrawne, szarlotkę, makowce, spody do sernika... Ciasto daje się wałkować na cienkie placki, można też wylepiać nim foremki począwszy od większych po te najmniejsze. Nie musimy używać(...)nadmiar cukru w słodkich wypiekach. Tak się rozpędziłam, że zagniotłam z całej porcji. Do tarty potrzebowałam niewiele, więc z reszty ciasta powstały rogaliki z grzybami i kapustą. Wystarczyło też na szarlotkę. Do samej tarty potrzeba niewiele, z ¼ składników w zupełności wystarczy nawet na 2 tarty, albo z reszty ciasta można przygotować słodkie rogaliki. Potrzebujemy 1kg mąki orkiszowej jasnej lub zwykłej

Leśny Zakątek
Rogaliki budyniowe 214

Rogaliki budyniowe - kruche, rozpływające się w ustach. Gdy zasmakuje Wam taka wersja rogalików to możecie pokombinować dodając np. budyń toffi lub czekoladowy zamiast budyniu waniliowego. Składniki: 200 g mąki pszennej Młynomag, 100 g cukru(...)masła, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1-2 kropelki olejku waniliowego, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy sypkie składniki i dodajemy śmietanę, olejek, żółtka i masła. Zagniatamy, im krócej tym rogaliki będą bardziej kruche. Ciasto schładzamy ok. 15-20 minut w lodówce. Następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rolujemy między dłońmi i nadajemy kształt rogalika. Układamy

Aga w kuchni
Rogaliki z 3 składników 189

kilka obowiązków trzeba dopełnić zanim dam pójdę w objęcia morfeusza :) Jak ostatnio wspominałam, najbardziej cenię sobie ostatnio kuchnię szybką i nieskomplikowaną. A dzisiejsze rogaliki na pewno się do takich zaliczają. Składają się bowiem tylko z 3 składników (nie licząc nadzienia)! Tak, tak :) Są już od dłuższego czasu hitem internetu i trochę żałuję, że tak późno je wypróbowałam. W smaku bardzo(...)tego samego dnia :) Składniki na 24 sztuki: 250 g masła 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na na 3 części. Każdą z nich rozwałkowujemy na okrąg i dzielimy go na 8 kawałków. Na zewnętrzne końce kawałków ciasta kładziemy porcję marmolady i zwijamy do wewnątrz, tworząc kształt rogala. Gotowe rogaliki kładziemy na blachę wyłożoną

My simple kitchen
Francuskie rogaliki z serem zottarella i bakaliami. 153

bardziej się ucieszyłam ,że mogę wziąć udział w testach na TRND. Przyjęło się, że ser zottarella używany jest głównie do dań wytrawnych, sałatek, pizzy ... Ja zrobiłam rogaliki na słodko, zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kulka sera  zottarella (125g classic lub light) 3 łyżki płatków migdałowych 5-6 suszonych śliwek 1 łyżka brązowego cukru(...)osuszamy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy migdały, cukier, cynamon a także posiekane śliwki. Wszystko mieszamy ze sobą. Ciasto kroimy na trójkąty, na środek nakładamy łyżkę farszu, zwijamy tworząc rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200C. Piec około 15 minut lub do zrumienienia. Prawda że proste? polecam, naprawdę smaczne! Miłego dnia

Radość kipiąca uśmiechem.
Rogale czarno - białe ( czeko - kokos ) 124

Dobre i reprezentacyjne w wyglądzie słodkie rogaliki o smaku czekoladowo - kokosowym znalazłem na tej stronie . Nie pozostało nic innego jak się z nimi zmierzyć. Przepis na początku wydaje się skomplikowany, ale bez problemu można sobie poradzić. Proszę się częstować :))     Składniki : - około 1 kg mąki. Na zaczyn : - 250 ml mleka, - 2 łyżeczki cukru, - 7 g drożdży suszonych. Wszystko wymieszać(...)zwinąć rogaliki i odstawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Piec w nagrzanym piekarniku  około 20 minut.  Przygotować syrop gotując składniki do lekkiego zgęstnienia : - 300 g cukru, - 300 ml wody, - 2 łyżki cukru waniliowego. Upieczone rogaliki smarować syropem dwukrotnie. Ja nadziewałem je na patyk do szaszłyka i maczałem w garnku

Przepisy Mikołaja
Rogale marcińskie na bogato, w wersji mini 191

przygotowania:  kilka godzin Ilość porcji:                 24 małe rogaliki lub 12 pełnowymiarowych Wartość kaloryczna:   lepiej nie wiedzieć Składniki: Na nadzienie (podana podwójna porcja) : 500g białego maku 12 łyżek miodu 100 g marcepanu (najlepiej domowy) 200 g migdałów (150 +50), podprażonych na suchej patelni(...)świeżych drożdży lub 14 g sypkich (1łyżka) ·             2  jajka (1 do posmarowania rogalików) ·          łyżeczka ekstraktu z wanilii ·          3 łyżki cukru ·          szczypta soli Na lukier

Bazując na smaku
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 296

kupuję gotowe ciasto mrożone. Oszczędzam czas i mam gwarancję, że cokolwiek z niego zrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już  gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie(...)minut. Następnie wycinam niewielkie trójkąty. Na każdy z nich nakładam łyżeczkę marmolady i zwijam w miarę ściśle rozpoczynając od podstawy trójkąta. Blachę wykładam papierem do pieczenia, układam rogaliki, smaruję je rozkłóconym jajkiem i posypuję cukrem. Piekłam w temp.200st do zrumienienia - około 15 minut

Walijskie Pichcenie
Rogaliki drożdżowe 162

SKŁADNIKI: 1 kg mąki, 100 g drożdży, 4 jajka, 2 kostki masła, 2 garstki cukru, 1/3 szklanki mleka, ok. 350 g powideł śliwkowych, cukier puder. Polecam też kruche rogaliki z powidłami. Przygotowanie:       Zaczynamy od przygotowania zaczynu. Do letniego mleka (ale nie gorącego, bo drożdże sparzymy i nam nie urosną) dodajemy pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i mąki

Aga w kuchni
Krucho – drożdżowe rogaliki z malinami (wegańskie) 316

Krucho może być gdy mama wraca po wywiadówce, gdy do pierwszego jeszcze daleko a wypłata się skończyła, ale krucho-drożdżowe mogą być też rogaliki z malinami, które Wam dziś zaprezentuje //   Składniki (ok. 15 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g oleju 1/3 szklanki mleka roślinnego 7 g drożdży instant (lub 25 g świeżych drożdży(...)alkohol. Jeśli suszone drożdże zamienisz na świeże pamiętaj, aby zrobić rozczyn (drożdże, cukier, mleko, 2 łyżki mąki wymieszać, odstawić do wyrośnięcia i dopiero wtedy połączyć z pozostałymi składnikami). Wszystkie składniki wymieszaj i wyrabiaj ciasto przez ok. 10 minut. Po tym czasie przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut. Po tym czasie ciasto lekko wyrób i podziel

Via Gusto