rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:23/116)

Rogaliki drożdżowe 129

Dzisiaj zapraszam na puszyste  rogaliki drożdżowe z marmoladą.   Składniki (ok. 50 rodalików) : Rozczyn: 2,5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej 50 ml mleka Ciasto: 60 dag mąki 5 łyżek cukru szczypta soli 200 ml mleka pół kostki margaryny 3 jajka Mleko lekko podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy pokruszone drożdże, cukier i mąkę. Wszystko mieszamy(...)dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy na placek w kształcie koła i dzielimy na 16 części w kształcie trójkąta. Na każdy trójkąt kładziemy troszkę marmolady  i zwijamy. Rogaliki układamy na blaszce  i  odstawiamy do ponownego wyrośnięcia  na 15 minut. Rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem  z łyżką mleka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Pyszności Słodkości
Rogaliki drożdżowe z serem 91

Jeśli zastanawiacie się co zrobić dzisiaj, pysznego na podwieczorek to ja Was zachęcam do zrobienie pysznych, delikatnych i puszystych rogalików drożdżowych z serem. Znikały jeszcze ciepłe, jeśli macie chwilę zróbcie je koniecznie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki drożdżowe z serem Składniki Składniki na ciasto: 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 2 jajka 70 g cukru 350 ml ciepłego(...)Bierzemy jedną porcję ciasta i rozwałkowujemy prostokąt, wykrawamy trójkąty. (najlepiej robić to radełkiem, ciasto do noża może się przyklejać). U podstawy trójkąta układamy po łyżeczce masy serowej, zwijamy tworząc rogalik. Delikatnie przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, robiąc odstępy między rogalikami (urosną), odstawiamy do wyrośnięcia na min 15 minut. Przed pieczeniem każdy rogalik smarujemy roztrzepanym jajkiem, rogaliki wstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Rogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku 221

Rogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku.     Rogaliki drożdżowe z makiem. Składniki: 600 g mąki pszennej 3 łyżki cukru 250 ml ciepłego mleka 2 jajka 1 żółtko 50 g drożdży świeżych 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 400 g masy makowej   Przygotuj rozczyn. Wymieszaj 50 ml ciepłego mleka(...)się pizzę. Na szerszy brzeg każdego kawałka ciasta nałóż po czubatej łyżeczce masy makowej i zawiń tak aby ich wąski koniec znalazł się pod rogalikiem. Przygotowane rogaliki układaj na blaszkach pokrytych papierem do pieczenia i piecz partiami 12-14 minut w 220 °C. Grzanie góra-dół.     Wraz

kuron.com.pl
Szybkie rogaliki z białym makiem 127

też powstał pomysł, aby w tym roku zrobić szybkie rogaliki z białym makiem , wykorzystując gotowe ciasto francuskiego oraz gotową masę makową z białego maku. Do nadzienia dodaliśmy mielone orzechy i migdały, masę marcepanową i biszkopty, dzięki czemu elementy tradycyjnych rogali z Poznania zostały zachowane. Szybkie rogaliki z białym makiem – składniki 2 opakowania ciasta francuskiego 1 puszka masy makowej(...)czubatą łyżkę do dekoracji rogali. Biszkopty także zblendować. Do garnka przełożyć masę makową z białego maku, dodać porwaną na mniejsze kawałki masę marcepanową, podgrzewać na małym ogniu, aż oba składniki się połączą. Zdjąć z ognia, wsypać mieszankę orzechów, migdałów i skórki pomarańczy oraz zmielone biszkopty, dokładnie wymieszać. Masę opcjonalnie można dosłodzić miodem. Pozostawić do wystygnięcia, następnie wmieszać jajko. Masę przełożyć

niecodziennikpary
Drożdżowe rogaliki z serem 130

miałam ogromną ochotę na coś serowego :) Można też zrobić rogaliki bez nadzienia. Wtedy będą idealną podstawą np do nutelli czy konfitury np truskawkowej ( klik ).   'drożdżowe rogaliki z białym serem' Składniki (na 24 szt): * ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 30g świeżych drożdży - 1/3 szklanki letniego mleka - 1/3 szklanki jogurtu / słodkiej śmietanki - 3 jajka - 4-5 czubatych łyżek cukru pudru(...)Odstawić do wyrośnięcia na ok.2h. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować na cienki placek. Podzielić go na 8 trójkątów. Następnie na brzegu ciasta ułożyć farsz i formować rogaliki. Uformowane rogaliki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok.20min.  W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180C. Wyrośnięte rogaliki nasmarować mlekiem ew. żółtkiem rozkłóconym z mlekiem. Piec

CookYourself
Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym 204

zawijamy od zewn\u0105trz do \u015brodka.\r","Delikatnie zawijamy w kszta\u0142t rogala.\r","Gotowe rogale smarujemy jajkiem.\r","Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym Składniki Ciasto 320 g mąki pszennej szczypta soli 240 g serka śmietankowego lub sera z Wielunia 220 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 jajko Nadzienie(...)zawijamy od zewnątrz do środka. Delikatnie zawijamy w kształt rogala. Gotowe rogale smarujemy jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/rugelach-rogaliki-nadzieniem-orzechowym/ MieszamWGarnku   Artykuł Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rogaliki z rabarbarem - idealne na wycieczkę 181

Siostrą, będą miały o czym rozmawiać), zjadła cztery. Gwarantuję więc, że nikt się im nie oprze. Polecam Wam ogromnie, szczególnie, że piknikowy sezon powoli się już zaczyna. Rogaliki drożdżowe z rabarbarem Składniki: (na 16 sztuk) 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 75 g cukru 250 ml letniego mleka 1 jajko 50 g masła 1/4 łyżeczki soli nadzienie(...)trójkątów (jak tort). Przy podstawie trójkątów wykładać po łyżce nadzienia, następnie zwinąć i i uformować w kształt rogali, zawijając końce. Odstawić na 20 minut do napuszenia. Wyrośnięte rogaliki posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać płatkami migdałowymi i cukrem perłowym. Piec w 180 st. C. przez 25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Co zrobić z syropem z karmelizowania rabarbaru? Nie wylewajcie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rogaliki twarogowe z nadzieniem 82

Dziś jest dzień rogalika, dlatego nie mogło zabraknąć tego przysmaku na moim stole. Polecam wypróbować prosty przepis na pyszne rogaliki twarogowe, które możecie nadziać czym tylko dusza zapragnie Swoje rogaliki zrobiłam z resztek czekoladek kinder. Spróbujcie koniecznie, ponieważ te rogaliki są po prostu przepyszne Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka (1 jajko i 1 białko

Smaki Armine
Rogaliki twarogowe z nadzieniem 88

Dziś jest dzień rogalika, dlatego nie mogło zabraknąć tego przysmaku na moim stole. Polecam wypróbować prosty przepis na pyszne rogaliki twarogowe, które możecie nadziać czym tylko dusza zapragnie Swoje rogaliki zrobiłam z resztek czekoladek kinder. Spróbujcie koniecznie, ponieważ te rogaliki są po prostu przepyszne Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka (1 jajko i 1 białko

Smaki Armine
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 229

smacznej zakąski gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy po prostu mamy ochotę przekąsić coś dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Składniki:opakowanie ciasta francuskiegokilka plasterków szynki (można również użyć boczek, salami itp.)kilka plasterków żółtego seramleko do posmarowania ciastaFrancuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Sposób przygotowania:Schłodzone ciasto

Słodka Strona
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. 153

trzeba korzystać.  Ja bardzo lubię ciasta że śliwkami. Dlatego w sezonie często je robię.  Wam również polecam :) Z białek które zostaną, możecie zrobić pyszne rogaliki. Przepis znajdziecie  tu . Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka 50 g. drożdży 1/2 szklanki cukru 500 g. mąki pszennej tortowej 70 g. masła 1 jajko 2 żółtka Śliwki Na kruszonkę: 50 g. masła

Agusiowe smakołyki
IDEALNA KRUSZONKA DO CIASTA 98

ziarna laski wanilii czy cynamon. Generalnie trzymam się zawsze zasady 2:1:1. Z przepisu tego korzystam od wielu wielu lat i zawsze wychodzi mi na cieście, rogalikach, chałce idealna kruszonka. Składniki: * 100 g mąki pszennej * 50 g cukru * 50 g masła Wykonanie: Masło (w temperaturze pokojowej) połączyć z cukrem i stopniowo dodawać mąkę. Rozcierać masę w dłoniach

Zrób to smacznie
ROGALE DROŻDŻOWE Z MARMOLADĄ 147

Proste, pyszne i puszyste rogaliki nadziane marmoladą. Polecam :) SKŁADNIKI NA 16 ROGALI: 4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2,5 dag świeżych drożdży 6 łyżek oleju ok. 3/4 szklanki mleka 1 jajko cukier waniliowy ok. 2 łyżek twarda marmolada do nadzienia WYKONANIE: Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry, robimy wgłębienie do którego wlewamy mleko

Pani na deser
Rogaliki trzy składnikowe z marmoladką 840

Gdzie się nie obejrzę to widzę rogaliki tylko z trzech składników no i jak ich tu nie zrobić??? Przepis wiecznie ten sam nic się nie zmienia jednak możemy smak zmienić dodając różne dżemy lub marmolady.Idealne na karnawał, polecam każdemu. Składniki: mąka pszenna typ 500  Kłos-Pol 1.1/2 szklanki masło 250 g śmietana 18% pół szklanki Dodatkowo: marmolada jajko

Różowa kuchnia