rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:18/116)

rogaliki 162

Inspiracja: addio pomidory. SKŁADNIKI: ILOŚĆ: ok. 2 blaszki rogalików 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka, temp. pokojowa + 1 do posmarowania rogalików 3 łyżki oleju + 2 łyżki do posmarowania ciasta 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka ciepłego mleka 10 g suchych drożdży lub 20 g świeżych 50 g masła lub margaryny 5-6 łyżek maku(...)Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i mieszamy. Następnie wyrabiamy, aż ciasto przestanie kleić się do dłoni. Wyrobione ciasto przekładamy do miski i smarujemy lekko olejem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości ( ok. 1-1,5 godz ). Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na kształt koła i wycinamy dość duże rogaliki ( wielkość zależy

w mojej kuchni
33. Zapach róży, czyli drożdżowe kruche rogaliki z nadzieniem. 214

niezastąpione. Wyjątkowe receptury sprzed lat, tak naprawdę banalnie proste, przywracają nam, naszym rodzicom wspomnienia niepowtarzalnych smaków z dzieciństwa. Zabierajmy się do pracy i dopiero przy upieczonych rogalikach powróćmy do sentymentów! Zapraszamy (: Składniki (w temperaturze pokojowej) 0,5 kg mąki kostka margaryny 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietana (200 g, lub mniej) 1 białko jaja (do posmarowania(...)rogalików)  dowolny dżem, konfitura (dość gęste, aby nie wypłynęło z rogalików) - u mnie domowa konfitura z płatków róż i porzeczkowa  Przygotowanie Wszystkie składniki oprócz drożdży i śmietany wrzucić do miski i zagnieść. Margarynę najlepiej posiekać, aby szybciej i łatwiej połączyła się z mąką. Drożdże rozmieszać w miseczce ze śmietaną, a następnie dodać do zagniecionego wcześniej ciasta. Gnieść

Symfonia Smaków
SZYBKIE KRUCHE ROGALIKI 276

śliwki zanurzone w czekoladzie w formie powideł, natomiast "białe jabłuszko" to mus jabłkowy z dodatkiem białej czekolady. Oj chciałoby się wyjadać takie łakocie prosto ze słoiczków :) Składniki na około 32 rogaliki: * 3 szklanki mąki pszennej * 200 g zimnego masła  * 2 żółtka * 1/4 szklanki cukru pudru * 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany Dodatkowo: Nadzienie: marmolada, dżem, powidła, czekolada lub inne ulubione(...)Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki (oprócz nadzienia), zagnieść ciasto, w razie czego dosypać odrobinę mąki. Ciasto owinąć folią i włożyć do zamrażalnika na 15-20 minut. Następnie ciasto podzielić na 4 części. Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na kształt koła i grubość ciasta około 4-5 mm. Przy pomocy noża lub radełka koło podzielić na 8 części

Zrób to smacznie
Rogaliki z szynką i serem 1160

ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 4 podstawowe składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plastrów ulubionej szynki 12 plastrów żółtego sera ketchup 1 roztrzepane jajko czarnuszka do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy

Przepiski.pl
Rogale topione w wodzie 193

próbowaliście to koniecznie musicie skorzystać z przepisu i upiec. Jeśli macie ochotę na inne rogaliki to znajdziecie je w zakładce CIASTKA. Podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki  (na około 45 rogalików) 500 g mąki pszennej +3 łyżki do podsypywania 250 g masła lub margaryny 2 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki ciepłego mleka 50 g świeżych

O kuchni z uczuciem
Rogaliki drożdżowe nadziewane malinami 174

stylu finger party. Rogaliki są łatwe do przygotowania, miękkie i bardzo smaczne. Kwaśne maliny idealnie komponują się z ciastem drożdżowym jak i cukrową polewą. Zachęcam do pieczenia! 😋 Składniki na 20-24 rogalików: ciasto drożdżowe 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej typ 480 (0,5 kg) 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 3/4 szklanki mleka 75 g miękkiego masła 2 łyżki(...)malin według uznania; jednego rogalika nadziewałam około 5-7 malinami Maliny umyć i osuszyć.  Mleko wlać do rondelka i lekko podgrzać, następnie letnie mleko wlać do szklanki, dodać cukier i pokruszone drożdże. Wszystko połączyć, np. za pomocą łyżeczki i ostawić na około 5 minut do podrośnięcia. Następnie przygotować ciasto: do miski dodać wszystkie pozostałe składniki i wlać mleko

Ugotować
Rogaliki francuskie z szynką i serem 150

Składniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy

My Culinary Art
Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym 231

Czy ja mówiłam, że nie lubię piec??? Tiaaa... Cofam co powiedziałam, przynajmniej na ten jeden raz. A może na 16 razów tzn. rogalików ;) Początkowo miałam

bastalena
Rogaliki Z Białym Makiem I Lukrem Pomarańczowym 142

białym makiem, idealnie wpasują się na podwieczorek lub do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Są mięciutkie i po prostu pyszne i znikają w oka mgnieniu ;) Składniki na 25-35 rogalików: 300 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych 1 żółtko kl L parę kropel esencji pomarańczowej lub waniliowej ( nie koniecznie ) 1/2 szklanki letniego mleka szczypta soli 1/3 szkl(...)odstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta na rogaliki. Ciasto 3. Mleko podgrzewamy tak aby nie było gorące, rozpuszczamy w nim drożdże wraz z 1/2 łyżeczki cukru i odst. do wyrośnięcia. 4. Do miski dajemy mąkę, szczyptę soli, żółtko oraz cukier. 5. Kiedy zaczyn drożdżowy wyrośnie dajemy go do suchych składników w misie i zaczynamy wyrabiać ciasto ( u mnie robot

Gotowanie...to proste !
Ekspresowe rogaliki na wodzie gazowanej 110

marmoladą lubi chyba każdy. U nas znikają szybciutko i zawsze robię od razu podwójną porcję. Tym razem znalazłam przepis (klik) na takie ekspresowe, z dosłownie trzech składników, no z marmoladą czterech. Rogaliki wychodzą pyszne, kruche i bardzo smaczne. Radzę od razu zrobić z podwójnych składników, bo znikają równie szybko, jak się je robi :-) Miłego poniedziałku :-) Składniki na około(...)pociąć na małę trójkąty, lub tak jak mi się lepiej robiło, najpierw pokroiłam ciasto na małe trójkąty, następnie łyżeczką nabierałam porcje marmolady, nakładałam na szerszą część trójkąta i zawijałam rogaliki. Tak samo robimy z dugą połową ciasta. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej rogaliki. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (góra - dół) i pieczemy około 30 minut

kruche babeczki
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 93

Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rogaliki-3-skladnikowe-1. Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej(...)mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera i siekam do momentu, aż składniki połączą się w jedną zwartą kulę. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część przełożyć do woreczka, spłaszczyć, schować do lodówki na minimum godzinę

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 79

mojprzepisna.pl | Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej(...)mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera i siekam do momentu, aż składniki połączą się w jedną zwartą kulę. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część przełożyć do woreczka, spłaszczyć, schować do lodówki na minimum godzinę

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 116

mojprzepisna.pl | Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej(...)mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera i siekam do momentu, aż składniki połączą się w jedną zwartą kulę. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część przełożyć do woreczka, spłaszczyć, schować do lodówki na minimum godzinę

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 245

składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej * 250 g dżemu, u mnie(...)posiekać aż masło połączy się z mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera i siekam do momentu, aż składniki połączą się w jedną zwartą kulę. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część przełożyć do woreczka, spłaszczyć, schować

moj przepis na
Rogaliki krucho-drożdżowe z serem 665

drożdżowe, następnego dnia przypominają bardziej ciasto kruche. Robi się je błyskawicznie, gdyż nie wymagają wyrastania i dłużej zachowują świeżość. Z poniższego przepisu przygotujecie  25-30 rogalików . Rogaliki krucho-drożdżowe z serem Składniki: CIASTO 500g mąki pszennej + do podsypywania 160g masła 120g śmietany 18% 100g cukru 40g drożdży 2 jajka 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli NADZIENIE 260g twarogu(...)śmietaną i częścią cukru, odstawić na chwilę - mąkę przesiać, dodać sól, resztę cukru i cukier waniliowy, kawałki zimnego masła, składniki posiekać razem, dodać rozbełtane jajka oraz śmietanę z drożdżami, zagnieść gładkie ciasto - ciasto od razu nadaje się do formowania rogalików, nie trzeba go ani odstawiać do wyrośnięcia, ani chłodzić - najlepszym twarogiem do nadzienia jest ten własnoręcznie zmielony/rozdrobniony (można to zrobić

Smakołyki Bereniki