rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:21/116)

Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym 124

dzień, więc nie mogło zabraknąć tak wyjątkowych kaw Kawy DreamsCoffe, to połączenie jakości, smaku, elegancji (spójrzcie na te opakowania) i dobrej ceny. Więcej pisałam Wam tutaj Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym Składniki: 250 g sera półtłustego 250 g masła 2 szklanki mąki pszennej kilka łyżeczek kremu orzechowo-nugatowego cukier puder do oprószenia rogalików (u mnie cukier puder z wanilią(...)Przygotowanie: Do miski wkładamy ser, dodajemy posiekane masło i wsypujemy mąkę. Składniki zagniatamy. Powinniśmy uzyskać elastyczne, jednolite ciasto ( w razie potrzeby podczas zagniatania podsypujemy delikatnie rękę mąką, nie sypcie mąki bezpośrednio do ciasta, bo może okazać się jej za dużo). Ciasto zawijamy w folię (lub zostawiamy w misce) i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Dzielimy na dwie części

Słodkie okruszki
BRED END BUTER, PUDDING Z TRUSKAWKAMI 104

Zapiekanka z rogalików, owoców i jajek, jest świetnym rozwiązaniem kiedy nie wiemy co zrobić z pozostałym, słodkim pieczywem. Tradycyjny przepis ma w składzie rodzynki i bakalie, ja zastąpiłam je owocami. Połączenia wyszło mega świetne. Pudding szybko zniknął(...)SKŁADNIKI : 2 duże, czerstwe rogaliki masło do posmarowania 1 szklanka mleka 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego ( bez cukru ) 100 g świeżych truskawek drzem truskawkowy  opcjonalnie płatki migdałów  cukier puder do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
ROGALIKI DROŻDŻOWE (TOPIONE) 146

niby jest trudne do wykonania, ale... nic bardziej mylnego. Też tak myślałam, lecz się przełamałam i teraz, kombinuję z nim na różne sposoby. Dziś zapraszam na pyszne, rogaliki z ciasta "topionego". SKŁADNIKI: na 16 sztuk 250 g mąki pszennej 100 g masła 15 g świeżych drożdży 10 g cukru 10 g mleka 70 g jogurtu naturalnego 1 jajko ulubiona marmolada

Kuchnia w opałach
Rogaliki bananowe z nadzieniem jabłkowo orzechowym 210

Wypiekaniu na śniadanie" zaproponowano tym razem rogaliki drożdżowe z puree bananowym i z nadzieniem jabłkowo orzechowym. Rogaliki są ładnie wyrośnięte, lekkie, puszyste  i pysznie smakują. Przepis z bloga Candy Company. Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 25 świeżych drożdży 50 g cukru kokosowego 170 g puree z bananów 2 jajka 120 ml letniego mleka 100 g masła szczypta(...)zmiękną. Ostudzić. Na suchej patelni podprażyć orzechy. Zdjąć z ognia, posiekać na desce i podzielić na połowę. Jedną część wsypać do jabłek, druga będzie do posypania rogalików. Przygotować również lukier ucierając wszystkie składniki razem. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na koło o średnicy około 25-30 cm, podzielić na 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce nadzienia

Ala piecze i gotuje
Ekspresowe rogaliki na słono 130

propozycję na rogaliki w wersji na słono, które doskonale sprawdzą się na kolację, lub jako przekąska na imprezę. Przepis na rogaliki na słono jest bardzo prosty i szybki. Do ich przygotowania potrzebne będzie ciasto francuskie, szynka, ser i odrobina ketchupu. Tak nie wiele potrzeba, aby stworzyć coś smacznego na wieczór. Serdecznie polecam wypróbować! ROGALIKI NA SŁONO PRZEPIS Składniki 1 arkusz

Alle Dobre!
Krucho-drożdżowe rogaliki z kajmakiem i orzechami 170

Wiem, że wielu z Was korzystało z przepisów zamieszczonych na Nastoletnich... mam nadzieję, że wszystko wyszło tak, jak powinno?! Dzisiaj coś drobnego w postaci krucho- drożdżowych rogalików nadzianych kajmakiem i orzechami. Polecam!  Składniki: (na ok. 20-25 sztuk) Ciasto krucho-drożdżowe: 100 g zimnego masła 1 szkl mąki pszennej 80 g cukru pudru 1 łyżeczka suchych drożdży 1 żółtko(...)kajmakowo-orzechowa: 140 g masy kajmakowej z puszki 50 g posiekanych orzechów włoskich/ ziemnych Dodatkowo: kilka łyżek masy kajmakowej z puszki do wysmarowania rogalików kilka łyżek posiekanych orzechów do dekoracji Przygotowanie: Ciasto krucho-drożdżowe: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować, aż mikser odmówi posłuszeństwa. Wtedy zagnieść ciasto rękami. W razie potrzeby dodać jeszcze łyżkę jogurtu lub dosypać mąki

Nastoletnie Wypiekanie
Rogaliki trzyskładnikowe. 127

Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składników. Wystarczy zagnieść ciasto i włożyć do lodówki. Po godzince zawijacie już rogaliki. Nadziewać możecie według uznania. Co kto lubi. Tym razem zrobiłam z czekośliwką, ale pyszne są z nutellą, z zasmażanymi jabłkami, z różnego rodzaju dżemami. Za każdym razem mogą być inne. Składniki: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny(...)wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Na szerokim brzegu ułożyć nadzienie i zawijać rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Mięciutkie Rogaliki Drożdżowe Z Marmoladą 215

super mięciutkie i tą miękkość utrzymują bardzo długo, dlatego często lubię je piec :) Składniki na 25-35 rogalików: 300 - 350 gr mąki pszennej 30 gr drożdży świeżych żółtko (białko do posmarowania ) parę kropel esencji pomarańczowej lub waniliowej ( nie koniecznie ) 3/4 szklanki letniego mleka szczypta soli 1/4 szkl cukru + 1 łyżka 50 gr masła lub margaryny marmolada różana bądź pigwowa(...)cukru i odst. do wyrośnięcia. 2. Do miski dajemy mąkę, szczyptę soli, żółtko jajka oraz cukier. Masło roztapiamy i studzimy. 3. Kiedy zaczyn drożdżowy wyrośnie dajemy go do suchych składników w misie i zaczynamy wyrabiać ciasto ( u mnie robot ). W trakcie wyrabiania dolewamy masło. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie to dosypujemy powoli pozostałe 50 gr mąki do czasu aż ciasto

Gotowanie...to proste !
Rogaliki ziemniaczane z kremem czekoladowym 135

użyć marmolady lub ugotowanego na gęsto budyniu. Z każdym nadzieniem będą pyszne! Gdy ponownie zadacie sobie pytanie: "Co zrobić z wczorajszych ziemniaków", przypomnijcie sobie o tym przepisie ;). Składniki: (na ok. 25 rogalików) Ciasto z ziemniakami: 280 g mąki pszennej + odrobina do podsypania 200 g tłuczonych ziemniaków (np. tych pozostałych z obiadu) 80 g cukru 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku 77

mało słodkie, więc jeśli chcecie słodszych rogali – dodajcie więcej cukru do ciasta. Też będą smaczne. Przepis pochodzi z 1933 roku i uwierzcie mi, że zawsze wychodzi Składniki (na 6 małych rogalików): – 250 g mąki pszennej – 1 jajko + 1 jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem – 50 g masła – 10 g świeżych drożdży – 1,5 łyżki(...)ciepłego mleka lub wody – mak do posypania Ze świeżych drożdży zrobić zaczyn – nie wiesz jak? Zerknij tutaj. Kiedy zaczyn “ruszy”, połączyć z resztą składników i zagnieść elastyczne ciasto (wyrabiać minimum 10 min i w razie potrzeby podsypać niewielką ilością mąki – ciasto będzie delikatnie się kleiło do rąk). Gotowe ciasto przełożyć do miski i odstawić

CookYourself
Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku 96

mało słodkie, więc jeśli chcecie słodszych rogali – dodajcie więcej cukru do ciasta. Też będą smaczne. Przepis pochodzi z 1933 roku i uwierzcie mi, że zawsze wychodzi Składniki (na 6 małych rogalików): – 250 g mąki pszennej – 1 jajko + 1 jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem – 50 g masła – 10 g świeżych drożdży – 1,5 łyżki(...)ciepłego mleka lub wody – mak do posypania Ze świeżych drożdży zrobić zaczyn – nie wiesz jak? Zerknij tutaj. Kiedy zaczyn “ruszy”, połączyć z resztą składników i zagnieść elastyczne ciasto (wyrabiać minimum 10 min i w razie potrzeby podsypać niewielką ilością mąki – ciasto będzie delikatnie się kleiło do rąk). Gotowe ciasto przełożyć do miski i odstawić

CookYourself
Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku 406

mało słodkie, więc jeśli chcecie słodszych rogali - dodajcie więcej cukru do ciasta. Też będą smaczne. Przepis pochodzi z 1933 roku i uwierzcie mi, że zawsze wychodzi :)  Składniki (na 6 małych rogalików): - 250 g mąki pszennej - 1 jajko + 1 jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem - 50 g masła - 10 g świeżych drożdży - 1,5 łyżki cukru - 0,5 łyżeczki

CookYourself
SZYBKIE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE 237

razy i zawsze wychodzą bardzo smaczne... mięciutkie, puszyste, takie nie za duże, na dwa kęsy...Polecam gorąco:-)Wstawcie wodę na kawę, a ani się nie obejrzycie a rogaliki do kawy będą gotowe!Składniki:1/2kg mąki200g tłuszczucukier waniliowy50g drożdży3/4szkl. mleka1 całe jajko2 żółtka (1 białko zostawić do posmarowania rogalików)2 łyżki cukrucukier puder do posypaniapowidłaWykonanie:Do miski wsypać mąkę, zrobić dołek

Walijskie Pichcenie
Francuskie rogaliki z ricottą i czekoladą (Cornetti di pasta sfoglia con ricotta e cioccolato) 167

szybkie w przygotowaniu. Wystarcz ą  tylko 3 składniki: ciasto francuskie, ricotta, czekolada i w niecałe 30 minut mamy gotowe chrupiące rogaliki, które umil ą  nasze poranki.  Mi ł ego dnia ;):) SKŁADNIKI   (6 sztuk) 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g ricotty 50 g czekolady 2-3 łyżki cukru 1-2 łyżki mleka szczypta(...)rotolo di pasta sfoglia 200 g di ricotta 50 g di cioccolato  2-3 cucchiai di zucchero 1-2 cucchiai di latte un pizzico di cannella PRZYGOTOWANIE Przygotowanie rogalików rozpoczynamy od odsączenia ricotty  z nadmiaru wody; ricott ę  odsączamy  na sicie ok. 15 minut.  Ricott ę  przekładamy do miski, dodajemy posiekan

La grande e la piccola cuoca
KRUCHE ROGALIKI 3 - SKŁADNIKOWE 193

powinno chłodzić się ok. 1-2 w lodówce, ale jak poleży dłużej, bądźcie spokojni - nic mu się nie stanie. Ja np. przygotowałam ciasto rano przed pracą, a rogaliki piekłam późnym wieczorem 😊 Składniki : 3 szk. mąki pszennej 1 szkl. gęstej śmietany 12% lub 18% 1 kostka masła (lub innego tłuszczu) Wykonanie:  Do przesianej mąki dodajemy posiekane masło. Chwilę wyrabiamy(...)części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy cienko nadając mu kształt koła i dzielimy na 8 części (powstanie 8 trójkątów). Na podstawie każdego trójkąta nakładamy nasze nadzienie i zwijamy rogaliki. Gotowe  układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25-30 minut (aż się ładnie zarumienią). Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem, albo

Walijskie Pichcenie