Rogaliki budyniowe

Rogaliki budyniowe

Rogaliki budyniowe

Rogaliki budyniowe - kruche, rozpływające się w ustach. Gdy zasmakuje Wam taka wersja rogalików to możecie pokombinować dodając np. budyń toffi lub czekoladowy zamiast budyniu waniliowego. Składniki: 200 g mąki pszennej Młynomag, 100 g cukru, 120 g masła, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1-2 kropelki olejku waniliowego, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy sypkie składniki i dodajemy śmietanę, olejek, żółtka i masła. Zagniatamy, im krócej tym rogaliki będą bardziej kru... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, pieczenie, czekoladowa, orzechy, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto, orzechy włoskie, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.