risotto - 2458 przepisów (strona:116/164)

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar 140

Polecam… Na danie główne mamy do wyboru: – Filet z kaczki sous vide z puree z batatów, sos demiglas, podane na liściach młodej botwinki – Filet z pstrąga na risotto pietruszkowym z paloną młodą marchewką Każde danie było pięknie podane, ciekawe i bardzo nam smakowało. Na przystawkę: – Delikatny krem z białych szparagów z grzanką truflową – Komosa ryżowa

Mała Cukierenka
Zapiekana papryka z brokułami i risotto 125

razie potrzeby dolewamy bulionu). Studzimy. Mieszamy z serem. Różyczki brokułu blanszujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Papryki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne, skórkę smarujemy oliwą i nadziewamy risotto. Na wierzch układamy brokuł, posypujemy startym serem i zapiekamy 35 min (pod przykryciem) w temp. 190°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Słodkie risotto z kurczakiem 141

pieprzem, papryką słodką, ostrą, oregano i smażymy kilka minut. 4. Do mięsa dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa, krojone pomidory i dusimy kilka minut. 5. Podajemy z ugotowanym ryżem. Słodkie risotto z kurczakiem jest bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które jest składnikiem budulcowym, - likopen (pochodzący z pomidorów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - bromelinę (pochodzącą z ananasa), która wspomaga

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare) 236

Kremowe "risotto ai frutti di mare" to aromatyczny śródziemnomorski obiad dla miłośników owoców morza.  Składniki na 2 porcje: 250 g mieszanki owoców morza 100 g ryżu arborio szalotka  2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 50 ml białego wytrawnego wina 2-3 łyżki śmietany 30 % natka pieruszki Mrożone owoce morza rozmrozić. Przełożyć do garnka, wlać litr wody i zagotować

wyzwania kuchenne
Gryczotto z grzybami 129

Kaszotto, gryczotto, to kulinarne neologizmy, które niedawno pojawiły się w naszym codziennym języku. Słowa te wywodzą się oczywiście od włoskiego risotta i gdy je słyszymy od razu wiadomo o co chodzi ! Przed nami pojawi się oczywiście danie na bazie kaszy. Dziś podrzucam Wam pomysł na gryczotto z grzybami, czyli wiemy już, że do jego przygotowania użyłam kaszy gryczanej. Gryczotto może

Kulinarne przygody Gatity
Zielone Kaszotto z fasolką szparagową i brokułami 204

zamrażalniku, jeśli nie to koniecznie przy najbliższych zakupach uzbrójcie się w te składniki na ich podstawie można ugotować wiele szybkich i ZDROWYCH dań. Jeżeli jesteś fanem risotto, to to danie również Ci posmakuje :) Dzisiaj moja propozycja na bardzo SZYBKI i zdrowy obiad na powitanie wiosny.   * równie dobrze będzie smakować na zimno jako lunch do pracy albo

Wylizany Rondel
Pęczotto z burakami i chorizo 228

Pozostając w temacie buraczanym mam kolejną propozycję na danie z pieczonymi burakami. Tym razem dopełniły one smak pęczotto z chorizo. Pęczotto brzmi podobnie do risotto, prawda?;) Ale smakuje zdecydowanie inaczej: bardziej swojsko, ale przy tym lekko i pysznie. T co? Skusicie się na talerz pęczotto w mojej wersji?:) Składniki (na 4 porcje): 150g kaszy pęczak 1 cebula 2 nieduże pieczone

Obiad gotowy
“Pyszne poranki” – recenzja 176

skiełkowanej kaszy gryczanej, bajgle z łososiem i pomarańczą, sałatkę chlebowa z tuńczykiem, kanapkę z omletem, sałatkę ziemniaczaną z jabłkiem, dynię z sosem chmichurri. Ze śniadań na słodko smakowicie wygląda risotto z frużeliną i kisiel marchewkowo-pomarańczowy.   Pyszne poranki. 101 pomysłów na smaczne i zdrowe śniadania Beata Śniechowska Wydawnictwo: Burda Publishing Polska Data premiery: 2017 Artykuł “Pyszne poranki” – recenzja

Ugotowane pozamiatane
Kaszotto z pomidorami, jarmużem i selerem naciowym 84

Kaszotto to odpowiednik włoskiego risotto gdzie ryż został zastąpiony kaszą. Technika wykonania jest bardzo podobna i w rezultacie dostajemy bardzo podobną konsystencję dania. Smakuje jednak inaczej i jest zdrowsze ;) Dziś, żeby było jeszcze zdrowiej, dodamy jarmuż, świeże pomidory i seler naciowy

Milion Smaków
Pęczotto (orzotto) z boczniakami, porem i szpinakiem 148

Cześć ! Czy są tu jacyś fani kaszy pęczak ? Ja ją uwielbiam, tak jak wszelkie pęczotta, kaszotta i risotta. Połączenie boczniaków, pora, szpinaku i tymianku to prawdziwa petarda. Zachęcam Was gorąco do wypróbowania przepisu. Gwarantuję, że będziecie mile zaskoczeni ! Składniki (2 porcje): 250 g boczniaków 1 duża garść szpinaku – umyta i osuszona 1/3 szklanki kaszy pęczak, dokładnie wypłukanej w zimnej

Moja pasja smaku
PESTO BURACZANE 219

trafia w nasze kubki smakowe. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. My najczęściej dodajemy do hamburgerów ( w krótce dodam przepis ), ale pasuje też do śledzi, jajek, na kanapki, do risotta lub niektórych sałatek. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Później tylko wystarczy szczelnie zamknąć w słoiczku i przechowywać kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI : buraki – 4 sztuki czosnek – 2 ząbki świeża bazylia

kuchniabellissima.wordpress.com
Fasolka szparagowa z czerwona cebulą, ryżem i pomidorami 154

zajadać! :) Fasolka szparagowa z czerwona cebulą, ryżem i pomidorami Składniki: 700 g fasolki szparagowej 6-7 sztuk pomidorów 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 3/4 szklanki ryżu arborio do risotto 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu warzywnego sól pieprz Przygotowanie: Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na gotującą , lekko osoloną

Moja Mama Gotuje
Risotto z grillowaną karkówką i pieczarkami 143

Bardzo syte risotto z grillowaną karkówką i pieczarkami. Kurkuma oraz pieprz cayeński nadają potrawie ostrości i charakteru. Mięso jest idealnie mięciutkie a ryż rozpływa się w ustach. 2 cebule 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 7 pieczarek 0,5 szklanki ryżu 3 szklanki bulionu Kurkuma Sól Pieprz Pieprz Cayenne Pęczek szczypiorku ½ pęczka natki pietruszki 5 plastrów karkówki Przyprawa do karkówki

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie chilli 169

Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 – 4 porcje Składniki: 400 g fileta z kurczaka 1 papryczka peperoni (20 g) 1 łyżka oleju Sos: 250 g sera risotta 100 ml śmietanki 30% […] Artykuł Kurczak w sosie chilli pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl