Pęczotto z pieczarkami i boczkiem

Pęczotto z pieczarkami i boczkiem

Pęczotto z pieczarkami i boczkiem

Przepis na : obiad

Ostatnio często robię dania jednogarnkowe, których przygotowanie zazwyczaj nie trwa długo:). Pęczotto to polska wersja popularnego risotto, gdzie ryż zastąpiła kasza. Boczek i pieczarki - z takim składem musi być pycha!  200 g kaszy pęczak 100g wędzonego boczku 500g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 100g sera cheddar 2 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki do dekoracji 1. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce.  2.&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.