risotto - 2458 przepisów (strona:113/164)

Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami 102

przez chwilę i kolejno dodaj pokrojony w kostkę miąższ z cukinii. Smaż na małym ogniu, aż woda wyparuje. Następnie powoli wlewaj wrzątek, cały czas mieszając (podobnie jak w przypadku risotta). Gdy kasza sanie się al dente , wyjmij rozmaryn, dodaj pokrojone na połówki pomidory i gotuj jeszcze kilka chwil. Do gotowej kaszy dodaj starty parmezan i wymieszaj. Cukinie przepłucz z nadmiaru

Food Square
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 152

KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I SOSEM Z DYNI! RISOTTO Z DYNIĄ I SZPINAKIEM! DŻEM Z DYNI, MANGO I CYTRYNY! NAJLEPSZY

SMYKWKUCHNI
Gotujemy wywar rybny w szybkowarze 225

Aromatyczny i uniwersalny wywar rybny to doskonała baza do zup rybnych, risotto, sosów czy też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia

Szybko Szybkowar
risotto z grzybami 176

Zapomniane u mnie danie .Wczoraj postanowiłam zrobić i nie zawiodłam się .Wyszło po prostu przepyszne .Risotto nie jest skomplikowanym daniem .niemniej wymaga ciągłego mieszania .Zaangażowałam moich panów i nie było aż tak żle 🙂 .W domu zawsze jest ryż .a resztę można improwizować 🙂 . składniki: porcja na 1 osobę. 1/3 szklanki ryżu 3-4 grzyby

Ugotujmy Coś
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 145

Faszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną . Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz

Be Fit Be Strong
Czerwona cebula marynowana i nie tylko czyli jak wykorzystać cebulę 166

cebula to cebula ale każda ma inny smak i kolor. Każda ma swoje przeznaczenie w kuchni. Żółta cebula jest idealna do gotowania zupy cebulowej . Szalotkę najczęściej używam do risotto , a z czerwonej cebuli smażę konfiturę . Dzisiaj właśnie chciałam się skupić na czerwonej cebuli, bo ostatnio dostałam w prezencie jej pokaźne ilości. Nie mam warunków na jej długotrwałe przechowywanie, więc idealnym

codojedzenia
Kaszotto z kaszy bulgur z kurkami 156

Kremowe, bardzo aromatyczne, pachnące lasem i słońcem kaszotto z kaszy bulgur i złocistych kurek. Danie, którego przygotowanie wzorowane jest na włoskim risotto. I jak cała kuchnia włoska proste, szybkie i z najlepszych sezonowych składników. Po przygotowaniach do umycia tylko jedna patelnia, więc spokojnie można wyciągnąć nogi i uciąć sobie poobiednią drzemkę. Składniki (2 porcje): 0,5 szklanki (100 g) suchej

Fitsweet.me
Bezglutenowa tarta z kurkami i serem pleśniowym 154

Późne lato to czas kurek . Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy

365 dni dookoła kuchni
Ciasto ryżowo pomarańczowe 142

Kuchnia Szwajcarska jest zaczerpnięta z kuchni włoskiej, niemieckiej i francuskiej. Moją propozycją na deser jest ciasto z ryżu używanego to tradycyjnej i znanej dla wszystkich potrawy Risotto. #MyVictorinox  Składniki: - 300 g ryżu Arborio - 1,75 l mleka - 0,25 l wody  - 150 g cukru - 5 jajek - skórka z dużej pomarańczy lub dwóch małych - 3 łyżki likieru pomarańczowego

Kulinarne życie
Warzywotto 124

coś lekkiego. I taka właśnie jest ta potrawa. Miks warzyw z kaszą bulgur i makaronem vermicelli, jakoś tak skojarzył mi się z królującym obecnie kaszotto, czyli wariacją na temat risotta. Jak zwał, tak zwał. Potrawa jest pyszna i warta wypróbowania. Czytaj więcej

Pichceniomania
Sandacz w liściach kapusty 124

skropić resztą oliwy. Rybne gołąbki ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, umieścić nad wrzącym bulionem, gotować na parze 20 minut. W przepisie proponują, żeby podawać z czerwonym pomidorowym risotto lub pieczonymi, ziołowymi ziemniakami ja jednak podałam ją z ziemniakami ugotowanymi na parze, ponieważ zdecydowanie bardziej mi tu pasowały.   Artykuł Sandacz w liściach kapusty pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
Kopenhaga 146

godziny 10 nie było miejsca siedzącego (było ich zaledwie kilka, może 6 a w kolejce kilkanaście osób czekało). Na miejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego

Szybko Tanio Smacznie
Kaszotto z kurkami (bez glutenu,paleo) 134

grzybami). A co ciekawszymi i smaczniejszymi przepisami dzielę się z wami Jak TEN śniadaniowy wpis na tosty z kurkami i guacamole. Moje ostatnie odkrycie to kaszotto. Takie jakby risotto. Próbowaliście już je robić z kaszy jaglanej? Jest pyszne oraz idealnie się wpasowuje w dietę samuraja. Taka prosta inspiracja na weekendowy obiad. Dopiero piątek więc jeszcze spokojnie zdążycie nazbierać grzybów

PaleoLife
Kurki smażone z cebulą i chili 196

tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone, - smażone z dodatkami i podane z kaszą, makaronem, na kanapce, - w omletach, plackach, minifritatach, - podsmażone z cebulą podane na kanapce, z dodatkami

Zasmakuj Kuchni
Risotto z boczkiem, kurkami i cukinią 115

Jestem fanką risotto od momentu kiedy po raz pierwszy wylądowało w moich ustach. Bezbłędna kremowa konsystencja, pełen umami smak i lekkość oraz delikatność jaką charakteryzuje się to danie sprawia, że za każdym razem uwielbiam je tylko mocniej. Z racji sezonu kurkowego i cukiniowego właśnie takie dodatki postanowiłam wykorzystać. Całość podkręcona boczkiem, cytryną i natką pietruszki oraz Cydrem w zamian

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania