puree - 3280 przepisów (strona:72/219)

Dietetyczne Chili con carne 243

albo 2 małe papryki żółte lub białe (ja użyłam białych) 2 cebule oliwa z oliwek 1 puszka czerwonej fasoli (odcedzona z zalewy i lekko opłukana na sicie) 1 szklanka puree z pomidorów (wystarczy obrać ze skóry i zblendować pomidory) 2-4 ząbki czosnku (w zależności od intensywności czosnku oraz naszych upodobań) 500 g. piersi z kurczaka 1/3 - 1/2 łyżeczki mielonego(...)już będą miękkie, to z gotującego się wywaru wyjmujemy włoszczyznę, za to dodajemy cebulkę z paprykami, wcześniej przecedzoną i opłukaną fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz dodajemy) oraz puree z pomidorów. Wszystko to gotujemy na maleńkim ogniu. Piersi z kurczaka mielimy w maszynce (opcja szybsza) lub bardzo drobno siekamy (ale to bardzo bardzo bardzo drobno. Żeby przypominały mięso mielone

Jedzeniomania
"Indyjski marchwiowo-dyniowy słoik zdrowia"- zdrowy lunch do pracy 193

brzucha i idealnie odżywia skórę, co jest zbawienne gdy pracujemy w klimatyzowanych pomieszczeniach "Indyjski marchwiowo-dyniowy słoik zdrowia"- lunch do pracy SKŁADNIKI: -świeży sok Marwit marchewkowy - garść makaronu pełnoziarnistego - puree z dyni - imbir, kurkuma, cynamon, odrobina soli - świeże figi - seler naciowy - pomidorki koktajlowe - orzechy laskowe - sok z limonki - olej kokosowy Makaron wrzuć na gotującą się wodę, gotujemy max 5 minut(...)był al dente. Odcedź i przełóż do słoiczka. Puree z dyni wymieszaj z przyprawami i świeżym sokiem marchwiowym Marwit. Zalej nim makaron. Resztę soku jaka Ci zostanie weź ze sobą na drogę, to bogactwo witaminy A. Ułóż pomidorki koktajlowe, posiekany seler naciowy, pokrojoną w plastry figę, skrop olejem kokosowym i sokiem z limonki. Na wierzch ułóż orzechy laskowe. Gotowe! Danie

SMYKWKUCHNI
ciasto dyniowe 169

składniki: 140 g puree dyniowego 260 g mąki 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 szczypta soli wykonanie: Masło roztapiamy na małym ogniu. Dodajemy cukier, cynamon oraz kardamon, mieszamy i zestawiamy z ognia. Następnie dodajemy puree dyniowe, żółtka i mieszamy. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowo-serowe kluseczki z owocami i cynamonowym miodem 103

oraz z miodem cynamonowym w którym ostatnio jestem zakochana :) Dla dziecka zrobiłam porcję sosu bez wina. Wszyscy byli zachwyceni daniem, polecam :)   200 g naturalnego serka twarogowego 170 g puree z dyni 1,5 szklanki mąki ryżowej 2 jajka 0/5 łyżeczki cynamonu łyżka cukru trzcinowego   6-8 śliwek węgierek 400 g malin 50 ml wytrawnego wina   łyżeczka cynamonu(...)miód cynamonowy Serek mieszamy z puree z dyni oraz jajkami. Dodajemy mąkę, cynamon i cukier. Na podsypanej mąką stolnicy zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki i odcinamy niewielkie kluseczki. Wrzucamy je partiami do gotującej się wody cały czas mieszając aby się nie posklejały. Od wypłynięcia gotujemy na małym ogniu 5-6 minut. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki […] Artykuł Dyniowo-serowe kluseczki

Mienta blog
Pierś z indyka z puree z żółtej marchewki 165

indyka dużo rzadziej, a na blogu zauważyłem ostatnio, że nie ma jej w ogóle :) Trzeba to naprawić i dziś przepis właśnie ze sznyclem z piersi tego dużego ptaka plus puree z żółtej marchwi i pomidorki cherry. Ten obiad robiłem dosyć późno. O 24 mój blender brzmi jak wiertarka, więc go bardzo krótko używałem i konsystencja nie jest do końca taka(...)pół. Po 12 minutach parowania wyjmujemy pojemnik z żółtą marchwią i przekładamy ją do wysokiego naczynia. Warzywo przyprawiamy pieprzem czarnym i kardamonem. Dodajemy śmietanę, mleko i miksujemy w blenderze. Puree z marchwi przekładamy na talerz. Pomidorki z cebulą układamy obok i dodajemy do nich listki bazylii i kiełki amarantusa. Po wyłączeniu parowaru nakładamy obok mięso :) Czekam na Wasze komentarze oraz

Parowar Faceta
puree z dyni 140

piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez ok. 50 min. aż dynia zmięknie. Następnie odlewamy sok, miąższ przekładamy do naczynia i miksujemy na gładki mus. Gotowe puree przekładamy do wyprażonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy przez ok. 20 – 30 min (w zależności od wielkości słoiczków). sposób II: Dynie kroimy na średnie kawałki, nie obieramy. Ze skórką

Domowy Smak Jedzenia
Barszcz po kurpiowsku - najlepszy na kaca i przeziębienie 145

kiszonych 3 łyżki wiśni, świeżych lub mrożonych 1 cytryna 2 pełne łyżeczki miodu 50 ml koncentratu z buraczków (opcjonalnie) 150 g śmietany 18% sól, świeżo mielony pieprz Do podania: puree ziemniaczane lub ugotowana fasola CZAS PRZYGOTOWANIA: 160 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Do dużego garnka wlewamy 3 litry wody. Wrzucamy skrzydełka, obraną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Doprowadzamy(...)buraków, sok z 1/2 cytryny, sól i świeżo mielony pieprz; mieszamy. Do śmietany dodajemy 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka. Zupa najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym lub ugotowaną fasolą. Smacznego

My Culinary Art
Ciasto dyniowe 160

stanowczo za mało, idę po kolejny :) Składniki:  1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 3/4 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 3 jajka (temp. pokojowa) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 szklanki puree z dyni 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli pół szklanki posiekanych orzechów(...)wymieszać. Za pomocą miksera wymieszać olej razem z cukrem (białym i trzcinowym). Następnie (nie przerywając miksowania) dodawać pojedynczo jajka, całość dokładnie utrzeć. W kolejnym kroku dodać ekstrakt waniliowy i puree z dyni. Tak przygotowaną masę dyniową wymieszać z mąką, dodać posiekane orzechy włoskie i przelać do przygotowanej tortownicy. Piec ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Przez 30 min. piekłam

Domowa Cookierenka Agi
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem dyniowo-miodowym. 165

około 60 minut.Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość, gdy to nastąpi przekładamy je na stolnicę i dzielimy na 16 równych części. NADZIENIE: 1 i 1/2 szklanki  puree z dyni 2-3 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 duże szczypty mielonego kardamonu      Gdy ciasto rośnie przygotowujemy nadzienie. Mus z dyni przekładamy(...)miodem, cukrem (do smaku), cynamonem i kardamonem. Studzimy.        Z każdej porcji ciasta formujemy placuszek nieco cieńszy na brzegach, a grubszy w środku, nadziewamy go porcją puree, formujemy okrągłą, zgrabną bułeczkę, układamy sklejeniem do spodu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że bułeczki jeszcze urosną. Przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce

Rozpustne gotowanie
Brownie Serowo – Dyniowe 131

pozostałą częścią surowego ciasta (nakładając je kupkami) i ponownie pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Nadzienie serowo-dyniowe: 1 jajko 120 g serka kremowego np. Philadephia 100 g puree dyniowego 55 g cukru kryształu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 3 łyżki mąki pszennej Z dyni wyjmujemy miąższ i blednujemy. Serek, za pomocą rózgi kuchennej lub miksera łączymy z jajkiem(...)cukrem, przyprawą, puree dyniowym i mąką. Wykładamy na lekko podpieczony spód, kupkami, po czym rozsmarowujemy w miarę możliwości. Źródło (ze zmianami): averiecooks.com The post Brownie Serowo – Dyniowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 146

Obłędne w smaku , wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe- inspiracją był przepis znaleziony na opakowaniu po zielonym pieprzu! Ps. Misiek pomagał Ciasto: 50g puree z dyni (duża czubata łycha) 180 g mąki pszennej (7 łyżek) 3 łyżki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem(...)puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego w proszku /lub 100 ml lub 100 ml mleka roślinnego łyżka mąki ziemniaczanej 50 g serka wegańskiego lub tofu naturalnego

greenscarf
Muffinki dyniowe 258

owsianej ( można użyć zmielonych płatków owsianych) łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego ( ja użyłam takiego z ziarenkami wanilii) szczypta cynamonu ( opcjonalnie) 1 jajko średnie 200 .g puree z dyni ( pokrojoną w kostkę należy ugotować, wystudzić i zmiksować ) 90 g. stopionego i przestudzonego masła Najpierw nagrzałam piekarnik, ustawiłam na 180 stopni. Następnie w rondelku stopiłam masło. W niedużej(...)misce umieściłam mąkę, sól, cynamon - wymieszałam. Dodałam mokre składniki : jajko, puree z dyni - wymieszałam na gładką masę. Na końcu wlałam stopione masło i wymieszałam do połączenia. Ciasto jest gęste. Papilotki wypełniłam ciastem do około 3/4 wysokości i wstawiłam do piekarnika. Piec na zloty kolor. Muffinki należy wystudzić na kratce. Od razu po upieczeniu mogą się kruszyć dlatego najlepiej jeść

apetytnapieczenie
Wegański tort dyniowy z kremem marcepanowym 168

brązowego cukru pół łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu po poł łyżeczki: cynamonu, gałki muszkatołowej, imbiru lub kardamonu 2 banany 240 g puree z dyni 200 g brązowego cukru Krem: https://www.youtube.com/watch?v=q77e0cO7htg około 600 g wegańskiego serka 50 g ksylitolu 50 g płatków ryżowych 200 g masy marcepanowej 50 g masła kokosowego(...)masła kokosowego Przygotowanie ciasta: Utrzeć na gładką masę olej z cukrem i bananami. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem do pieczenia i sodą. Połączyć mąkę z masą bananową i puree z dyni. Upiec całe ciasto na raz lub podzielić na części i piec pojedynczo. Jako całość piec około 45-60 minut (sprawdzać suchość ciasta patyczkiem) w przypadku pieczenia w 3 częściach

greenscarf
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 140

nich zostanie. Składniki: 140 g mąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki

greenscarf
Malinowy curd 229

garnuszka przesypać maliny, zasypać cukrem. Doprowadzić do wrzenia i pogotować, przez chwilę, aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Przecedzić przez sitko, by pozbyć się pesteczek i otrzymać malinowe puree. Przestudzić. Malinowe puree przelać z powrotem do garnuszka. Dodać jajka, żółtka, sok z cytryny i roztrzepać (najlepiej przy pomocy rózgi do ubijania), do połączenia. Dodać masło. Postawić na kuchence, podgrzewać

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania