pulpety - 2438 przepisów (strona:39/163)

Keftedakia pulpety mięsne z Grecji 49

Mięso mielone doprawione po grecku i pieczone w piekarniku, a następnie duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z cynamonem i miodem. KEFTEDAKIA GRECKIE PULPETY MIĘSNE SKŁADNIKI NA PULPETY 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe i wołowe) dwa wiejskie jajka 80 gramów bułki tartej 4 łyżki oliwy duża cebula 2 ząbki czosnku (obrane i zmiażdżone) suszone oregano garść... Artykuł Keftedakia pulpety mięsne

Kuchnia Tomka
Pulpety jagnięce w sosie z pomidorów 53

PULPETY JAGNIĘCE SKŁADNIKI 400 gramów kiełbasek merguez; 100 gramów kaszy jaglanej; szczypiorek; domowy sos pomidorowy lub kilka dojrzałych pomidorów; sól, pieprz; przepis na pulpety jagnięce w sosie z pomidorów Artykuł Pulpety jagnięce w sosie z pomidorów pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
pulpety z łopatki wieprzowej w sosie grzybowym... 66

dokładnie wymieszać na kleistą masę z kucharkiem, jajkami, rozdrobnioną w rozdrabniaczu cebulą, pieprzem mielonym bułkami moczonymi w wodzie i z wody odciśniętymi, kaszą manną. Formować zwilżonymi dłońmi nie duże pulpety, obtaczać je w mące pszennej (mąkę mam w woreczku i nie sypie się na blat) z każdej strony. Wkładać pulpety do wywaru grzybowego, po wypłynięciu na wierzch gotować(...)surówką jaką się lubi - zawsze mam zmielone podgrzybki suszone w słoikach z liściem laurowym (chroni przed ewentualnymi robaczkami) , są doskonałym dodatkiem do sosów, zup, bigosu, czy innych potraw, pulpety są smaczne w tym sosie..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety w musztardowym sosie 70

Proste danie kuchni polskiej, ale przełamane dodatkiem tureckiej przyprawy meatball spice ( papryka, kmin, ,chili pieprz, kolendra, ziele angielskie, czosnek) dodawanej właśnie do klopsików, mięsa mielonego czy gołąbków. Pulpety zyskały dzięki niej wyrazisty, a zarazem delikatny smak. Spróbujcie, polecam 😊 łyżeczka = 5 ml łyżka = 15 ml szklanka = 250 ml Składniki: (function(...)wrzucić warzywa i chwile razem podsmażać mieszając. Podlać 2 szklankami wody, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem 5 min. Mokrymi dłońmi formować pulpety, wkładać delikatnie na duszone warzywa, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok. 30 min. Śmietanę o temp. pokojowej roztrzepać z mąką, dodać musztardy, zahartować gorącym wywarem i wlewać

Kulinarne przemyslenia
Pulpeciki w sosie pomidorowym 870

Pulpeciki w sosie pomidorowym to świetna propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny. Przepis jest naprawdę prosty a danie rewelacyjne w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie

Przepiski.pl
Soczyste kotlety mielone z cukinią 206

podgrzej, ułóż kotlety i duś pod przykryciem przez około 10 – 15 minut na niedużym ogniu. Możesz także dodać przecieru pomidorowego i otrzymasz klopsiki w sosie pomidorowym. Sprawdź koniecznie pulpety w sosie koperkowym lub pomidorowym: Na zdjęciu pulpety w sosie koperkowym Na zdjęciu pulpety w sosie pomidorowym Życzę smacznego! Artykuł Soczyste kotlety mielone z cukinią pochodzi z serwisu Ania gotuje

Ania gotuje
Pulpety z mintaja w sosie pomidorowo-cukiniowym 66

jest bogatym źródłem białka, a także witaminy D i selenu. Ważną zaletą tej ryby jest także niska zawartość rtęci, jest więc lepszym wyborem dla dzieci czy kobiet w ciąży. Pulpety z mintaja w sosie pomidorowo-cukiniowym - przepis na 4 porcje Do przygotowania pulpetów będą Ci potrzebne: 300g cukinii, 600g filetów z mintaja, 700g passaty pomidorowej, 7 łyżek mąki ziemniaczanej(...)pozostałej mące i odłóż na blat. 5. Na głęboką patelnię wlej passatę, dopraw solą, pieprzem i kuminem, dodaje resztę cukinii, po czym zagotuj. 6. Do gorącego sosu dodaj pulpety. 7. Gotuj wszystko 20 minut na małym ogniu

Z notatnika dietetyka
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 104

Zawsze gdy wracam z urlopu mam ochotę na tradycyjny polski obiad, na smaki dzieciństwa i danie, które będzie rozpływało się w ustach. Tym razem miałam ogromną ochotę na domowe pulpety w sosie koperkowym. Klasycznie jest to danie bardzo kaloryczne – w zasadzie są to mini kotlety mielone z mięsa wieprzowego w sosie z dużą ilością tłustej śmietany. Zastosowałam kilka trików(...)dodaj do jakiek i wszystko wymieszaj. Dodaj do masy mięso, 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz namoczoną bułkę lub 3 czubate łyżki bułki tartej. Wymieszaj wszystko dokładnie. W klasycznym przepisie pulpety najpierw trzeba obsmażyć na niewielkiej ilości oleju – w tym przepisie spróbuj pominąć ten krok – dzięki temu danie będzie lżejsze. W misce z wodą mocz ręce i formuj niewielkie

Eat me! Fit me!
Szakszuka z klopsikami i jajkiem 66

łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka soli, lub według uznania 1/2 łyżeczki pieprzu 4 jajka 1 opakowanie sera feta, pokrojonego w kostkę 1 mały słoik ulubionych oliwek Pulpety 500 g dowolnego, mielonego mięsa 1 średnia cebula, posiekana 1 jajko 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę Rozgrzać(...)łyżkę oliwy na patelni. Dodać czosnek, cebulę, zeszklić. Dołożyć chili, pomidory z puszki, przyprawy i dusić około 10-15 minut. W tym czasie przygotować pulpety. Włożyć mięso do miski, dodać jajko, czosnek, cebulę, przyprawy i dokładnie wyrobić.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące i usmażyć na na złoty kolor. Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego ( najpierw zawiesinę sosu

gotuj ze mną
Przepyszne pulpeciki jagnięce z sosem śmietanowo-pomidorowym 69

jeden z najlepszych pomysłów na rodzinny obiad. Dzisiaj zajmiemy się jagnięciną w formie pulpecików – będą one zdecydowanie bardziej bogate w smaku niż klasyczne pulpeciki wieprzowe. Jak odpowiednio przyrządzić pulpety z jagnięciny w sosie ze śmietaną i pomidorami? Pulpeciki jagnięce – klucz to dobre produkty Jednym z najważniejszych aspektów gotowania, nie tylko jeśli chodzi o jagnięcinę, jest odpowiedni dobór produktów. Tylko składniki(...)śmietanowo-pomidorowym – przepis Mając już wszystkie wyszczególnione wyżej składniki, możemy brać się za przygotowywanie pysznego obiadu. Oto kolejne kroki, które należy wykonać, by móc podać na swoim stole pyszne pulpety z jagnięciny w sosie pomidorowo-śmietanowym. Zaczynamy od zmieszania mielonego mięsa jagnięcego z przyprawami i bułką moczoną w mleku. Użycie tej ostatniej pozwoli nam na uzyskanie idealnej miękkości naszego mięsa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety 58

Dziś zdradzam Wam przepis na pulpety i to najlepsze na świecie! Zupełnie inne od zapewne dobrze Wam znanych pulpetów w sosie pieczeniowym. Ta inspiracja pochodzi z fantastycznej kuchni włoskiej. Moje dzieci wprost przepadają za nimi, a jest w nich sporo niespodzianek. Znajdziecie tam orzechy, aromatyczną skórkę z cytryny, serek ricotta, parmezan i dużo aromatycznych ziół. Najlepiej smakują... Read(...)More Artykuł Pulpety pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Pulpeciki w sosie pieczarkowym 92

Doprawiamy do smaku solą (płaska łyżeczka) i pieprzem (ok ¹⁄₃ łyżeczki). Wyrabiamy dokładnie i formujemy małe pulpeciki (u mnie wyszło 22 sztuki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oleju. Układamy pulpety obok siebie i krótko, ale na mocniejszym palniku opiekamy na złoty kolor z każdej strony. Ściągamy z palnika. Na drugiej, głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz(...)posiekany czosnek. Rumienimy, dodajemy pokrojone w pół talarki pieczarki. Doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i bazylii. Gdy pieczarki zmiękną przekładamy do nich pulpety i zalewamy 500ml zimnej wody. Pozostałe 200ml wlewamy na patelnię, w której opiekały się pulpety i podgrzewamy, tak by pozostały tłuszcz się rozpuścił. Gdy się zagotuje zbieramy ze ścianek patelni pozostałości z pieczenia i przelewamy do mięsa

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania