pulpety z mięsa mielonego - 944 przepisów (strona:29/63)

PULPETY Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM 158

Lubię robić pulpety, są szybkie w przygotowaniu, lekkie i pyszne. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.  Dziś polecam pulpety z indyka z marchewką , natką pietruszki oraz serem . SKŁADNIKI NA 16 sztuk: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula np. Czerwona 2 marchewki 1 pęczek natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Przyprawy:sól

Gotowanie Patki
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowo-bazyliowym 151

pomidorów * 2 łyżki siemienia lnianego * 2 łyżki mąki * 2 łyżki śmietany * puszka pomidorów z puszki (pokrojonych) * 4 łyżki przecieru Mięso mielone przyprawiamy 1 łyżeczką soli, pieprzu i suszonej bazylii oraz dodajemy bułkę tartą. Formujemy średniej wielkości pulpety. W średnik garnku zagotowujemy wodę na ryż. W drugim garnku zagotowujemy 1/2 pojemności wody. Do gotującej się wody na ryż wsypujemy

Klasyka Gotowania
Pieczarka w klopsie 282

Klopsiki z mięsa drobiowego z bogatym wnętrzem są ciekawą odmianą klasycznych pulpetów. Pieczarka schowana w środku klopsika jest miłą niespodzianką i smacznym przełamaniem smaku mięsa. Składniki: 500g mięsa mielonego drobiowego jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku majeranek, sól, czarny pieprz 3 łyżki masła klarowanego 10-15 szt małych pieczarek Wykonanie: Pieczarki opłukujemy. Na patelni rozgrzewamy

Pyry na Gaz
Kapuściana zapiekanka z mięsem 147

bulionu warzywnego 1 pęczek koperku   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Ziemniaki obieramy. Paprykę kroimy w słupki. Dymki kroimy wzdłuż na pół. Ser kroimy na plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę

R'n'G Kitchen
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 186

sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. W trakcie mielenia mięs, zmielić również bułkę i cebulę. Przełożyć mięso do miski, dodać jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, w każdą włożyć suszoną śliwkę. Dobrze zlepić, smażyć na oleju z każdej strony. Jeżeli posiadamy frytkownicę, to ułatwimy sobie pracę, smażąc w niej pulpety. Sos curry. Na oliwie zeszklić

Kulinarny karnet Christophera
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym z chilli 286

Składniki: Pulpety: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 garść płatków owsianych 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka maggi sól, pieprz, słodka papryka Sos: 400 g miąższu z dyni 1 marchew 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 łyżki masła łyżka oleju sól, pieprz, maggi Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaka gotujemy(...)marchew. W razie potrzeby uzupełniamy odrobiną wody i miksujemy na gładko blenderem. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Piersi kurczaka mielimy w malakserze. Mieszamy w misce z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa nieduże pulpety i wrzucamy je na wrzącą wodę. Gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie przekładamy pulpety do dyniowego sosu i gotujemy

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Pulpeciki w sosie pomidorowym 126

danie uwielbiane przez dzieci. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego   ( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego), 3 marchewki, 1 korzeń natki pietruszki, kawałek selera, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 0,5 kajzerki, sól, pieprz, woda do gotowania pulpetów Wykonanie: Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody.   Jajko

Passion of Cooking
Pulpety w sosie koperkowym 212

strasznie przeszkadzał mi zapach smażonego mięsa, więc szukałam jakiejś alternatywy, żeby zjeść smacznie. Wymyśliłam, że gotowane pulpety można przyrządzić z sosem koperkowym, który wcześniej przygotowywałam tylko do jajek. Obiad pyszny i smakuje wszystkim. Składniki: - 50 dag mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowo-wołowego, ale można również drobiowego); - jajko; - 3 łyżki bułki tartej; - sól, pieprz, gałka muszkatołowa; - 3 szklanki(...)łyżki mąki; Wykonanie: W dużej misce wyrobić na jednolitą masę mięso, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Z masy formować małe klopsiki. W dużym rondlu zagotować bulion warzywny. Do gorącego wrzucać partiami pulpeciki (ja wrzuciłam wszystkie od razu). Gotować około 15-20 minut. Gotowe pulpety wyjąć. Koperek opłukać, posiekać, wsypać do wywaru i gotować 5 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką

dom-agi.pl
Pulpety duszone w młodej kapuście 205

kulek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu  600 g mielonego mięsa - szynka, karkówka lub łopatka 1 sucha kajzerka + woda lub mleko do namoczenia 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka suszonego majeranku bułka tarta lub sucha kasza manna do zagęszczenia masy na pulpety mąka do obtoczenia pulpetów olej do smażenia woda Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z kurczaka i warzyw zupy w pomidorach 355

Jeden z pomysłów na wykorzystanie mięsa i warzyw z zupy. Staram się robić z niego różne potrawy bo ugotowany kurczak w sosie po prostu już mi

Buniabaje w kuchni
Pulpety z indyka w sosie grzybowym 228

trzy dni. Z 500 g mięsa wyszło 10 sztuk.  500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę oraz marchewkę startą(...)pieprzu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżka mąki + trochę wody na dnie kubka Wodę gotujemy z grzybami, liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. Dodajemy podsmażone z każdej strony pulpety i gotujemy to ok 30 minut. Następnie dodajemy musztardę oraz mąkę roztrzepaną z wodą w kubku i całość mieszamy, tak aby zagęścić sos.  Podajemy z ziemniakami lub kaszą

Emskie Smaki
Pulpety w sosie koperkowym 203

obtoczenia pulpetówolej do smażenia Sposób przygotowania:1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać suszony majeranek, soli, pieprzu i zmiażdżone ząbki czosnku.2. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju, dodać do mięsa. Całość wymieszać, najlepiej dłonią. Formować pulpety zwilżonymi dłońmi, obtoczyć w mące.3. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pulpety ze wszystkich stron.4

Kuchnia domowa Ani
Meksykańskie pulpeciki z indyka 144

Delikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień

Oryginalny smak
PULPETY Z INDYKA I CUKINI 239

Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.  SKŁADNIKI: 500 ml mięsa mielonego z indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię

Gotowanie Patki
KREMOWA ZUPA BROKUŁOWA Z PULPECIKAMI 179

Sycąca zupa brokułowa z małymi pulpecikami z indyka oraz czerwoną fasolką i drobnym makaronem. Zupa ta może pełnić rolę zarówno pierwszego jak i drugiego dania. Mamy

Kuchnia MagdaLeny