pulpety z mięsa mielonego - 944 przepisów (strona:30/63)

PULPETY Z INDYKA I CUKINI 239

Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.  SKŁADNIKI: 500 ml mięsa mielonego z indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię

Gotowanie Patki
KREMOWA ZUPA BROKUŁOWA Z PULPECIKAMI 179

Sycąca zupa brokułowa z małymi pulpecikami z indyka oraz czerwoną fasolką i drobnym makaronem. Zupa ta może pełnić rolę zarówno pierwszego jak i drugiego dania. Mamy

Kuchnia MagdaLeny
Kalarepka z ,,wkładką,, 199

zera albo z cyklu mam coś gotowe to wykorzystuję w nietypowy sposób. Na pewno też tak macie, że kotlety mielone ( pulpety, klopsiki ) robicie w ilościach hurtowych . Ja w każdym razie tak robię . Jak już mam, zmielone mięso to smażę ( duszę, gotuję) z całości. Część podaję  na obiad, a resztę dzielę na porcje i mrożę. Mrożę też nadmiar ryżu

Buniabaje w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe pulpety z marchewką i natką pietruszki 221

pulpeciki gotowane na parze. Dodatkowo wybrałam chude mięso i tu stawiam na drób - indyk bądź kurczak świetnie nadają się by je przygotować. Dodatek świeżej zieleniny nadaje aromatu jak i podkreśli ich smak.  Podać je można zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniakami propozycji wiele, a całość skomponuje się przepysznie.    Drobiowe pulpety z marchewką i natką pietruszki SKŁADNIKI(...)manny sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, a następnie mielimy. Marcheweczki kroimy w mniejsze kawałki, natkę płuczemy osuszamy i siekamy - dodajemy całość do mięsa, wraz z białkiem. D oprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy pulpety które gotujemy na parze przez 25 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z cukinią i pulpetami 143

przepis  jest właśnie dla Was. Makaron z cukinią z  pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to  moja propozycja na pyszny i szybki obiad . Składniki: 350 g makaronu 2 cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 300 ml śmietany 18% zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonane: Makaron ugotować(...)osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, dodać bułkę, cebulę, jajko, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić mięso. Z masy formujemy pulpety, obtoczyć w mące. W rondlu zagotować wody, wrzucić pulpety (wody tylko tyle, by przykryła pulpety).  Dusimy na małym

magiczna kuchnia Kasi
Pulpeciki w sosie koperkowym 176

masła sól i pieprz Zaczynamy! Cebulę siekamy na drobno i wyciskamy czosnek do miski z mięsem. Mieszamy ręcznie składniki. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i połowę posiekanego kopru. Doprawiamy solą i pieprzem i ugniatamy ręcznie, aż wszystkie składniki się połączą.  Formujemy małe pulpety. Do wysokiego naczynia lub głębokiej patelni wlewamy ok 0,5 - 0,7 l wody

Kolejny blog o gotowaniu
Pulpety w sosie pomidorowym 232

Składniki: -500 g mięsa mielonego -1,5 bulionu -1 cebula -2 ząbki czosnki -1 jajko  -1 czerstwa kajzerka -przecier pomidorowy -50 ml śmietany -papryka słodka, pieprz, sól -mąka do obtaczania pulpetów  -mleko do namoczenia kajzerki -olej Wykonanie: Kajzerkę namaczamy w mleku. Gdy zmięknie, odciskamy ją. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju

KasiekGotuje
Mięsne kulki z sosem z pomidorów 216

możemy oczywiście używać suszonych ziół. Klopsiki są niezwykle delikatne w smaku, ale smakują i dzieciom i dorosłym. Pulpety w sosie pomidorowym to pomysł na smaczny obiad, do którego nie potrzebujesz wielu składników. Składniki: Składniki na klopsiki: 1 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 czerwona cebula 8 łyżek bułki tartej Sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem 158

dziś postanowiłam go połączyć  z mięsem i świeżym ananasem. Tercet wyszedł znakomity, więc będę eksperymentować dalej z rabarbarem  na wytrawnie. Do czego i Was zachęcam :).  Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem Czas przygotowania: 80 minut   Składniki: 500 g łopatki wieprzowej sól morska pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów olej do smażenia 1/2 łyżeczki(...)cebula 1/2 świeżego ananasa 2 łodygi rabarbaru 200 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki curry sól morska Wykonanie: Wieprzowinę mielimy w maszynce do mięsa, wkładamy do miski. Dodajemy sól, pierz i 2 łyżki zimnej wody. Wyrabiamy dokładnie do uzyskania kleistej masy. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, aż uzyskają złocisty kolor. Obsmażone

Kulinarne przygody Gatity
Pulpety w sosie pomidorowym. 179

Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki) 1 bułka 1 jajko 1 łyżka cebuli prażonej sól, pieprz,papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany 1 łyżka majonezu bułka tarta do obtoczenia pulpetów olej do smażenia Sos: 2 szklanki bulionu 1 szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz kilka

Agusiowe smakołyki
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 336

ryżem i natką pietruszki Klopsiki z ryżem do zupy Klopsiki w sosie paprykowym Klopsiki w sosie śmietanowym Klopsiki ze szpinakiem , składniki na 12 klopsików ze szpinakiem: 250 g mięsa mielonego z wieprzowiny garść świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku ½ cebuli 1 jajko sól i pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego lub bulion(...)drobną kosteczkę. Czosnek i cebulę szklimy na oliwie, dodajemy pokrojony szpinak i chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, szpinakiem, doprawiamy do smaku przyprawami, zagęszczamy 2 łyżkami bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety ciut większe od orzechów włoskich. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone marchewki, które chwilę podgotowujemy. Do wrzącego bulionu wkładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpety w sosie pomidorowym 165

ząbki czosnku sól, pieprz oregano suszone olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mięso i cebulę zmielić w maszynce. Do mielonego mięsa dodać jajko, kaszę manną, sól i pieprz - wyrabiać masę przez 2-3 minuty.Z masy mięsnej formować pulpety. Na głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Smażyć pulpety z każdej strony na rumiano. Do zarumienionych pulpetów

kolorowotorcikowo
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE JARZYNOWYM 229

Bardzo lubię gotowane mięsko. Zdecydowanie więcej niż smażone. Mało kiedy jadam gulasz, zrazy, smażone klopsy mielone.... robię dla moich chłopaków a sama wcinam wtedy zazwyczaj jakąś zupkę :) Inaczej jest z mięsem gotowanym. Smakuje mi... dobrze się po nim czuję, noo... nie wpominając o tym, że jest zdecydowanie zdrowsze! Dlatego staram się chociaż raz w tygodniu serwować gotowanego(...)dziś pulpeciki - w otoczeniu tego, co lubimy najbardziej :) Zapraszam!Składniki na pulpety:70dkg piersi z indyka2 jajkasól, pieprzsłodka papryka2 łyżki kaszy mannyNa sos:1 cebula1 marchewkakawałek selera naciowegokawałek papryki1/2 puszki kukurydzy1/2 puszki groszkuśmietana 18%natka pietruszkiłyżka mąkibulionWykonanie:Mielimy mięso z indyka .Dodajemy jajka, kaszkę manną, szczyptę mielonej papryki, szczyptę pieprzu i soli. Wyrabiamy mięso bardzo dokładnie .Formujemy pulpeciki

Walijskie Pichcenie
PULPETY W ZALEWIE OCTOWEJ, POMIDOROWO - PAPRYKOWEJ 342

SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego  1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka olej do smażenia mąką do obtoczenia pulpetów(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do dużej miski, dodajemy jajka, wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Wyrabiamy dokładnie masę. Teraz formujemy małe pulpeciki które obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju smażymy je na złoto z jednej i drugiej strony. Odkładamy na talerz. Paprykę kroimy w kostkę a cebulę w talarki, przekładamy warzywa do garnka, wlewamy olej i chwilkę podsmażamy. Dodajemy cukier, sól

Kulinarne Fantazje Marioli
SMAK LASU CZYLI GRZYBOWA Z PULPETAMI Z INDYKA 190

miałam drobiowy, ale równie dobrze może być warzywny)2 marchewki1 pietruszkakawałek seleraliść laurowyziele angielskiesól, pieprz1 cebula400g mielonego z indykaodrobina granulowanego czosnkukoperekmajeranekśmietana 12%2 jajkakasza mannałyżka masła sklarowanegoWykonanie:Borowiki (ja miałam suszone) moczymy w wodzie  ok. 1h. Mięso mielone z indyka mieszamy w misce z 2 całymi jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, kaszą manną. Wyrabiamy na gładką masę(...)korzystam z wcześniej zamrożonego) wlewamy do garnka, dokładamy obraną pietruszkę, marchewkę, seler, liść laurowy, ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia. Na wrzący bulion wrzucamy uformowane z masy mięsnej pulpety. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw i ugotowania się pulpetów. W międzyczasie na rozgrzanej patelni i łyżce masła sklarowanego podsmażamy na złoty kolor cebulkę. Dodajemy do niej odciśnięte

Walijskie Pichcenie
Zupa serowa z pulpecikami 205

pulpecikami Składniki 1,5 l bulionu 3 serki topione 250 gr mięsa mielonego namoczona połówka kajzerki 1 jajko mała cebulka 1 łyżka masła sól, pieprz natka Wykonanie Bulion podgrzewamy. Serki kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Mieszamy i czekamy aż się rozpuszczą Pulpety Cebulkę obieramy, kroimy drobniutko i szklimy na maśle. Kajzerkę odciskamy i dodajemy

Mieszam w Garnku
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym 160

Składniki: 1 kawałek karkówki - co najmniej 1/2 kg (jeśli nie macie maszynki do mielenia to użyjcie gotowego mięsa mielonego) 1 mała cebula 1 twarda kajzerka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 1 jajko mąka do obtaczania świeży koperek śmietana 30% i mąka do zagęszczenia sosu 1. Karkówkę umyć, osuszyć i pociąć w dużą kostkę, zmielić za pomocą(...)się - dosypać bułki tartej.   3. Z przygotowanej masy formować mięsne kulki. Każdą kulkę obtoczyć w mące. Przygotowane mięso schłodzić w lodówce (co najmniej 30 minut).  4. Następnie do garnka wlać wodę. Do wrzącej wody wrzucić pulpety wieprzowe. Gotować na średnim ogniu około 20 minut.  5. W międzyczasie do kubka wlać 100 ml śmietany, wsypać

Ugotować