Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym
Składniki: 1 kawałek karkówki - co najmniej 1/2 kg (jeśli nie macie maszynki do mielenia to użyjcie gotowego mięsa mielonego) 1 mała cebula 1 twarda kajzerka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 1 jajko mąka do obtaczania świeży koperek śmietana 30% i mąka do zagęszczenia sosu 1. Karkówkę umyć, osuszyć i pociąć w dużą kostkę, zmielić za pomocą maszynki. Na sam koniec dodać namoczoną we wrzątku kajzerkę. 2. Następnie do masy dodać jajko, posiekaną cebulę, przyprawy i wszystko ze sobą połączyć. Jeśli według wa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotować
Autor
Mariola Moskal
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, sosy, mięso, pulpety, koperek, karkówka, tarta, mięso mielone, ziemniak, bułki, kasza, ziemniaki, mięso na obiad, obiad, karkówka w cebuli, sos do jajek, karkówka na obiad, sos do mielonego , sos mięsny, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Ugotować
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję