Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Uwielbiam gotowane delikatne mięso. Jak byłam w ciąży, to strasznie przeszkadzał mi zapach smażonego mięsa, więc szukałam jakiejś alternatywy, żeby zjeść smacznie. Wymyśliłam, że gotowane pulpety można przyrządzić z sosem koperkowym, który wcześniej przygotowywałam tylko do jajek. Obiad pyszny i smakuje wszystkim. Składniki: - 50 dag mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowo-wołowego, ale można również drobiowego); - jajko; - 3 łyżki bułki tartej; - sól, pieprz, gałka muszkatołowa; - 3 szklanki bulionu warzywnego; - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dom-agi.pl

Autor

Dom AgiDom Agi

Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, sosy, tarta, łatwe , mięso, jajko, koperek, pulpeciki, bułki, mielone, mięso mielone, klopsy, obiad, drobiowe, mięso na obiad, sos do jajek, pyszne sosy, sos do mielonego , dania na gorąco

Inne przepisy z dom-agi.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.