Pulpety w sosie koperkowym
Pulpety w sosie koperkowym
Uwielbiam gotowane delikatne mięso. Jak byłam w ciąży, to strasznie przeszkadzał mi zapach smażonego mięsa, więc szukałam jakiejś alternatywy, żeby zjeść smacznie. Wymyśliłam, że gotowane pulpety można przyrządzić z sosem koperkowym, który wcześniej przygotowywałam tylko do jajek. Obiad pyszny i smakuje wszystkim. Składniki: - 50 dag mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowo-wołowego, ale można również drobiowego); - jajko; - 3 łyżki bułki tartej; - sól, pieprz, gałka muszkatołowa; - 3 szklanki bulionu warzywnego; - ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu dom-agi.pl
Autor
Dom Agi
Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pulpety, sosy, tarta, łatwe , mięso, jajko, koperek, pulpeciki, bułki, mielone, mięso mielone, klopsy, obiad, drobiowe, mięso na obiad, sos do jajek, pyszne sosy, sos do mielonego , dania na gorąco
Inne przepisy z dom-agi.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję