cheesamisu z pewnego fast fooda. Potrzebujemy (na dwie porcje): 3 biszkopty 8 łyżek serka homogenizowanego, waniliowego kilkanaście wiśni garść migdałów, u mnie migdały od Gospodarstwa Rolnego Pliczko Na dno pucharka wsypujemy pokruszone biszkopty. Na biszkopty kładziemy 2 łyżki serka, a na nie wydrylowane wiśnie tak, aby widać je było z zewnątrz. Na wiśnie znowu układamy serek. Migdały
MamaOskarkamieszamy z cynamonem i studzimy. Moja rada musu można zrobić więcej i przechowywać w lodówce. Kaszę przelewamy wrzątkiem, a następnie gotujemy w 1/2 szklanki wody ok 15 minut. W pucharku układamy połowę kaszy, posiekane orzechy włoskie, połowę musu rabarbarowego, jogurt naturalny, pozostałą kaszę, a na nią rozsmarowujemy resztę musu i posypujemy rodzynkami. Wg. danych z portalu ilewazy.pl taka porcja
Cynamonowe szczęściepowstały grudki z żelatyny. Pozostawiamy wszystko do ostygnięcia, aż stanie się gęsty Gdy nasz deser będzie zimny dodajemy do niego jogurt. Dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Posypujemy wszystko migdałami jeśli lubicie i możecie wszystko ozdobić czereśniami, wiśniami czy truskawkami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziełyżki cukru dodatkowo: Płatki migdałowe PRZYGOTOWANIE : Do garnka wlewamy mleko, podgrzewamy, dodajemy kaszę i cukier brzozowy, gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji mieszając, gorącą gęstą kaszę mannę przykładamy do pucharków. Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do wysokiego naczynia lub garnka do zapiekania, zasypujemy cukrem - wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika. Upieczone truskawki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipłaskie naczynie i odstawiam do stężenia. Stężoną galaretkę kroję w kostkę. Jogurt naturalny mieszam z konfiturą różaną. Truskawki obieram z szypułek. 2. Herbatniki kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie nakładam porcję masy jogurtowej, porcje galaretki oraz truskawki. Deser podaję schłodzony. Do przygotowania deseru użyłam konfitury "NASZE DOMOWE Płatki róż ", którą otrzymałam do testowania od sklepu Premium Rosa
Tradycyjna kuchnia Kasiminut aby smaki wzajemnie się przeniknęły. 3. Zmrożone truskawki i jogurt umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Dosłodzić do smaku cukrem lub stewią. 4. Do szklanych miseczek / pucharków nałożyć lody do 1/3 wysokości. Dopełnić owocami i udekorować listkiem mięty. Podawać od razu. Smacznego
DefinicjaSmakuSzampana umieścić w zamrażarce. 3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki. 4. Kiedy galaretka będzie chłodna ( ale wciąż płynna), połączyć ją z szampanem i rozlać do pucharków. Włożyć do zamrażarki na 20 minut. 5. Lekko stężałą galaretkę wyjąć z zamrażarki i naszpikować truskawkami. Na tym etapie galaretka wygląda normalnie, tzn. nie widać w niej wyraźnych bąbelków
DefinicjaSmakuszybko zmiksować. 3. Lody przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażarki na 4-5 h. 4. Po takim czasie mrożenia lody powinny być kremowe i puszyste. Nałożyć do pucharków, udekorować kawałkami owoców, polać lemon curd i przybrać melisą. Smacznego
DefinicjaSmakumrożónych truskawek 1/2 szklanki mleka migdałowego 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżka soku z limonki (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i zajadamy. Lodów nie mrozimy, tylko konsumujemy od razu. W czasie miksowania owoce się lekko rozmrażają i lepiej nie mrozić ich kolejny raz. Ale bez obaw, lody na pewno się
DefinicjaSmakunią nóż i lekko przekręcamy). Przy pomocy łyżeczki wydrążąmy miąższ i wrzucamy go do blendera. Dodajemy kako oraz ksylitol i miksujemy kiladziesiąt sekund, aż uzyskamy gładki mus. Przekładamy do pucharków i ozdabiamy malinami. Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego
DefinicjaSmakułyżkah wrzątku i miksujemy na gładki krem. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy mleka i miksujemy dalej. Całość powinna mieć konsystencję niezbyt gęstego budyniu. Tak przygotowany krem przekładamy do pucharków, dodajemy na wierzch konfiturę i kawałki świeżych pomarańczy Smacznego
DefinicjaSmakujogurtu naturalnego 4 łyżki ulubionej granoli 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego) maliny, borówki i truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe i owoce. Podajemy od razu, wtedy granola pozostanie chrupiąca. Smacznego
DefinicjaSmakupominąć) dodatkowo truskawki banan mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wydrążamy miąższ z awokado i przekładamy do blendera. Dodajemy banana, ksylitol oraz kawę rozpuszczalna i mleko. Miksujemy na gładki krem. Przekładamy do pucharków i schładzamy kilka godzin w lodówce. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. Smacznego
DefinicjaSmakuksylitol do smaku ozdoby czekoladowe do dekoracji- u mnie rurki i kwadraciki ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Truskawki odszypułkowujemy, myjemy. Blendujemy. Dodajemy mleczko kokosowe, dosładzamy do smaku .Przelewamy do pucharków.Kremówkę ubijamy na sztywno, dosaładzamy cukrem pudrem, wykładamy na wierzch deserów. Dekorujemy czekoladowymi ozdobami
Z Majeczką w kuchniużyć innego rodzaju słodzika lub jeśli nie dbacie bardzo o linie to cukru pudru) Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie truskawki kroimy wkładamy i wkładamy do pucharków. Na wierzch układamy mus czekoladowy i jest gotowe do zjedzenia. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie