pucharki - 500 przepisów (strona:23/34)

Galaretka truskawkowa z migdałami 159

międzyczasie umyć truskawki, obrać z szypułek i posypać dwoma łyżkami cukru. Zagotować jedną szklankę wody z pozostałym cukrem i żelatyną. Truskawki zmiksować i wymieszać z przygotowanym płynem z żelatyną. Pucharki wypłukać zimną wodą, posypać migdałami wymieszanymi z jedną łyżką cukru pudru i wlać przestudzoną galaretkę. Wstawić do lodówki i przed podaniem wyłożyć na półmisek

Tradycyjna Kuchnia
Krem truskawkowy z alkoholem 168

parze i przestudzić. Truskawki umyć i rozbić w blenderze. Wino zagotować i wymieszać z żelatyną. Śmietankę ubić, dodać cukier, wlać tężejące wino, dodać truskawki, wymieszać i przelać do pucharków

Tradycyjna Kuchnia
Deser waniliowy 100

kefirem, dodać cukry waniliowe, kilka kropli aromatu, skórki kandyzowane( zostawić trochę do posypki) i wlać letnią żelatynę. Chwilę ubić z żelatyną, a gdy zacznie tężeć, przelać do ozdobnych pucharków. Posypać resztą skórek i wstawić do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Jabłka faszerowane sałatką śledziową NA SYLWESTRA 116

Przygotowanie: Jabłka opłukać, odciąć górną część od ogonka i wydrążyć miąższ z nasionami. Śledzie pokroić z cebulą, wymieszać z miąższem z jabłek, groszkiem, majonezem i całość przyprawić do smaku. Pucharki jabłkowe napełnić farszem śledziowym i podawać zaraz po przyrządzeniu

Tradycyjna Kuchnia
Deser- puch z kaszy manny z truskawkami 119

mieszając gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie, przestudzić i ubić z cukrem pudrem mikserem, dodać pokrojone dojrzałe truskawki ubić na puch. Gotowy puch truskawkowy przełożyć do ozdobnych pucharków i schłodzić

Tradycyjna Kuchnia
Szybki deser 162

orzechów włoskich 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka kakao Sposób przygotowania: 100g serka mieszamy z jedną łyżeczką miodu, a drugie 100g z kakao i 1 łyżeczką miodu na spód pucharka (u mnie kieliszka) wykładamy 1 łyżkę płatków owsianych i 1 łyżkę orzechów następnie kładziemy biały serek potem znów 1 łyżka orzechów i 1 płatków a na to serek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczne lody bananowo-karobowe 149

wkładamy do zamrażarki, aż zmrozi się na kamień zmrożonego banana blendujemy z jogurtem powstałą masę dzielimy na połowę do jednej części dodajemy karob i mieszamy przekładamy lody do pucharka i posypujemy na wierzch wiórkami kokosowymi  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Orzeźwiająco miętowy napój wieloowocowy 145

całkowitego wystudzenia. W między czasie kroimy czereśnie na pół i wyciągamy z nich pestki. Truskawki myjemy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Tak przygotowane owoce układamy w dwóch pucharkach lub w szklankach, w których podamy napój. W osobnej naczyniu łączymy sok wiśniowy z wodą gazowaną (, jeśli nie lubicie może być również niegazowana). Następnie dodajemy przestudzony napar miętowy. Tak przygotowanym

Słodkie okruszki
Deser z truskawkami, mascarpone i ciasteczkami owsianymi 182

tego przepisu ) listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Serek mascarpone mieszamy z jogurtem, skórką cytrynową i cukrem waniliowym. Ciasteczka kruszymy na małe kawałki. Truskawki kroimy na plasterki. W pucharkach lub szklankach układamy warstwy deseru : 2 łyżki mascarpone, połowa ciasteczek i truskawek, łyżka mascarpone, pozostałe ciastka i truskawki. Całość ozdabiamy listkami mięty i schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Deser z truskawkami i bananem 118

łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem  Wykładamy na wierzch galaretki , dekorujemy owocami, posypujemy dowolną posypką. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Dziecinnie proste desery 1257

najszybszych i smacznych deserów dla dzieci. Owocowe, słodkie, wywołujące uśmiech na twarzy. A Wy jak spędzaliście Dzień Dziecka?  Pamiętam słodkie desery z galaretką, śmietaną i owocami w dużych pucharkach oraz koktajle truskawkowe, który piłam pod tunelem, jakieś 25 lat temu, to były czasy ;) Na 3-go Maja w Katowicach ustawiała się najdłuższa kolejka w mieście po lody włoskie

Moja smaczna kuchnia
Truskawkowy mus jaglany 174

cytryny. Zmiksuj na gładką masę. Do czerwonego soku dorzuć teraz ugotowaną kaszę z daktylami oraz mlekiem kokosowym i ponownie miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do pucharków lub kieliszków, ozdób kawałkami truskawek i płatkami migdałowymi. Zajadaj na ciepło lub, jeżeli wolisz, poczekaj, aż mus ostygnie i nieco stężeje.  2 porcje

Roślinna - blog wegański
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 146

Całość za pomocą łyżki wymieszać. Do ubitej śmietany powoli wlewać mus truskawkowy z żelatyną. Całość połączyć ze sobą,  najlepiej mieszać na najniższych obrotach miksera. Przygotowaną piankę przelać do pucharków. Umieścić w lodówce na kilka godzin. Gdy pianka stężeje można podawać. Udekorować śmietaną i cukrową posypką przed samym podaniem

Ugotować
Eliksir młodości Hollywood: Koktajl pokrzywa-seler-jabłko 112

potrzeba by się upewnić że są klarowne/czyste i nie posiadają elementu miąższu/korzenia ani pianki. 4. Zmieszać napar z pokrzywy oraz mięty z sokami bardzo dokładnie i przelać do pucharków bądź szklanek. 5. W gorące dni można podawać z kostkami lodu Smacznego :) Zobacz także: Przepis bierze udział w akcji

KreatywnePiny
Pucharek z truskawkami. 159

mogłabyś ich poczęstować? Zaraz, zaraz, czy przypadkiem nie mamy sezonu na truskawki, w Twojej szafce znajdzie się kilka herbatników, a w lodówce serek homogenizowany? Sytuacja opanowana! Do sporządzenia jednego pucharka potrzeba (orientacyjnie): 2 herbatniki maślane 5-6 truskawek 3-4 łyżki serka homogenizowanego, ja użyłam waniliowego Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki. Truskawki w zależności od tego jaką mają wielkość kroimy

MamaOskarka