cukru pudru łyżeczka kakao Wykonanie: Brzoskwinie wyjąć z zalewy i zmiksować. Galaretkę rozpuści w szklance wrzątku, po wystygnięciu połączyć z musem brzoskwiniowym. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Do syropu dolać wody by w całości było 0,5 l. Zagotować i wsypać drugą galaretkę. Odstawić do stężenia
magiczna kuchnia KasiMiksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na parę godzin. Po tym czasie, otrzymaną bryłę traktujemy łyżką i drapiemy. Natychmiast przekładamy do szklaneczek, pucharków i podajemy. Jeżeli nie chcemy za bardzo męczyć się z drapaniem bryły, możemy co godzinę wyjmować pojemnik i widelcem przemieszać zawartość do uzyskania w pół zmrożonej, lodowej konsystencji. Smacznego
Be Fit Be Strongłyżeczka cukru pudru Przygotowanie Gruszki obieramy ,wykładamy na folii aluminiowej i zapiekamy 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Następnie studzimy ,kroimy w kostkę i rozkładamy do pucharków. Śmietanę ubijamy razem z amaretto i cukrem pudrem. Bitą śmietanę porcjujemy na gruszki. Deser wkładamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny przed podaniem
R'n'G Kitchenucieramy z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy serek ,dokładnie łączymy. Kawę rozpuszczalną rozrabiamy w przegotowanej wodzie (70 ml) ,mieszamy z likierem. Biszkopty nasączamy mieszanką kawy i likieru. Na dno pucharków układamy biszkopty ,następnie dodajemy 1/8 masy ,kolejno biszkopty i 1/8 masy serka. Wierzch posypujemy kakao ,dekorujemy. Podajemy min 2 godziny po schłodzeniu deseru w lodówce. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G KitchenFingers Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Herbatę zaparzamy ,studzimy i mieszamy z amaretto w proporcji 1:1. Biszkopty nasączamy herbatą wymieszaną z alkoholem. Przekładamy do pucharków. Truskawki podgrzewamy ,wsypujemy cukier i smażymy do momentu ,kiedy będą gęste. Miksujemy. Zalewamy biszkopty ,zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G KitchenPrzygotowanie: 1/ Porzeczki wymieszane z odpowiednią porcją konfitur-fixu i ksylitolu (patrzymy na opakowanie ile dodać na konfiturę) gotujemy zalane wodą tylko by je zakryć 5 minut . Przelewamy do pucharka wraz z listkami mięty i zostawiamy do ostygnięcia po czym przekładamy do zamrażarki na ok. 20 minut 2/ Gdy konsystencja będzie odpowiednia, ubijamy bitą śmietanę dodając przy końcu cukier brzozowy
Kuchnia PROzdrowotnaowocami dodajemy do jeszcze gorącej galaretki. Dołączamy do wszystkich składników żurawinę, rodzynki oraz orzechy ( ja je zawsze przed wrzuceniem drobię). Zakrywamy folia i odstawiamy do zgęstnienia galaretki. Wykładamy do pucharków, dodajemy bitą śmietanę i jemy :) Smacznego
ChilliJemytruskawek 50 g mrożonych wiśni 50 g mrożonej czarnej porzeczki 50 g mrożonych czerwonych porzeczek 400 ml maślanki 100 g świeżych truskawek 16 kakaowych herbatników PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę. Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszklanki preparowanej kaszy gryczanej 1 szklanka truskawek 2 łyżki miodu (lub cukru) 200 g jogurtu naturalnego Wykonanie: Truskawki zmiksować dodać miód i wymieszać. Odłożyć cztery truskawki do dekoracji. Do pucharków wsypać preparowaną kaszę, wlać warstwę musu truskawkowego, ponownie warstwę kaszy , a następnie dwie łyżki jogurtu naturalnego i po 1 łyżeczce musu. Ozdobić truskawką i listkami mięty. preparowana kasza gryczana
O kuchni z uczuciemborówki, granat itd, wiórki kokosowe, miód lub syrop klonowy. Wykonanie: Mleczko kokosowe miksujemy wraz z syropem klonowym, aż zgęstnieje. Około 3 minuty. Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy. W pucharku na spód jako pierwszą warstwę dajemy granolę. Następnie przykrywamy masą z mleczka kokosowego ok 2 łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu
Apetyt na Zielone100ml wody z mąką/skrobią, porządnie rozrabiamy, by nie było grudek i wlewamy do truskawek ciągle mieszając (np. trzepaczką). W momencie, kiedy całość nabierze konsystencji kisielu przekładamy do pucharków lub miseczek i zajadamy! Świetnie smakuje również na zimno, więc spokojnie możemy go schować do lodówki, w celu późniejszej konsumpcji :). Smacznego
Be Fit Be Strongłyżeczki ksylitolu 4 kiwi Wykonanie: Kaszę gotujemy i studzimy. Następnie miksujemy ją razem z bananem i cukrem. Kiwi miksujemy na mus. Wszystko razem przekładamy warstwami do pucharków. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziepotrząsamy pojemnikiem. Najlepiej jest przygotować pudding dzień wcześniej. Maliny blendujemy w blenderze kielichowym. Czekoladę ścieramy na tarce lub bardzo drobno siekamy. Użyłam czekolady Lindt Excellence 85 % Cacao . Do pucharków lub miseczek nakładamy po łyżce puddingu mlecznego, następnie musu malinowego. Czynność powtarzamy. Na wierzchu układamy borówki amerykańskie i przysypujemy startą czekoladą. Deser malinowy podajemy schłodzony. Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe
My Chcemy Jeśćgalaretki mieszając. Dobrze rozmieszane zostawić do ostudzenia. Schłodzoną masę truskawkową przelać do miski, dodać jogurt naturalny i dobrze wymieszać (ja użyłam trzepaczki). Gotową masę przelać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Nieco masy zostawić i po lekkim zgęstnięciu wycisnąć przez szprycę na stężały deser. Udekorować owocami. Podawać schłodzone z lodówki
Passions hobbies lifeOdlej 1/3 szklanki powstałego soku, dodaj do tego żelatynę i rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 4. Żelatynę dodaj do pozostałego soku i wymieszaj. 5. Na dnie pucharków ułóż jagody, zalej galaretką. 6. Odłóż do lodówki aż stężeje (ok. 1 - 2h). 7. Udekoruj pokrojonym w kostkę arbuzem i listkami mięty/melisy. Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik
Powiedz dietom nie