czekolady mlecznej/deserowej Żelatynę wymieszać z wodą, odstawić na 10 minut. Maliny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić np w mikrofalówce. Wymieszać z malinami. Wyłożyć na dno 2 pucharków. Odłożyć do lodówki na około 30 minut do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno. Jajka sparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli
Moja Galeria Smakuśmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru owoce (borówki i granat) Przygotowanie: Mocno schłodzoną śmietankę i serek umieszczamy w naczyniu, wsypujemy cukier i ubijamy, aż powstanie krem. W pucharkach układamy biszkopty (mogą być nasączone w kawie lub alkoholu - co kto lubi), dajemy część kremu i posypujemy owocami. Układamy przynajmniej 3 takie warstwy. I deser gotowy. Przed podaniem warto go schłodzić
Lawendowe Nieboborówek i porzeczek Masło i miód rozpuścić w garnku na małym ogniu. Dodać płatki owsiane i dokładnie wymieszać. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. W pucharkach (ok. 3-4 średnie porcje) wykładać płatki, śmietanę i owoce
Bulliopołówki pozbywając się pestek Wrzucamy je na patelnie, zasypujemy cukrem i dodajemy troszkę wody (2-3 łyżki) Śliwki dusimy ok 10-15 minut, aż zmiękną a sos zgęstnieje Do pucharków nakładamy musli do każdego po 2-3 łyżki Zalewamy to jogurtem Na wierch dajemy 3-4 łyżki śliwek (mogą być jeszcze lekko ciepłe) Deser z musli, jogurtem i duszonymi śliwkami
Pyza i Surówkaczasie gotujemy 15 minut na wolnym ogniu (powinna całkowicie wchłonąć płyn) i w zależności od tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaUwielbiam przygotowywać szybkie, pełne kolorów i owocowych smaków desery. Taki mały pucharek potrafi umilić każdą chwilę. Dziś zapraszam Was na moją "Fioletową fantazję". Wspaniałe barwy, jagodowo-borówkowy smak... każda łyżeczka tego prostego deseru sprawia przyjemność. A ta jest jeszcze większa, gdy obok mała istotka zajadająca się swoją porcją dziękuje fioletowym uśmiechem :) Zapraszam Was na mój deser, spróbujcie. Przygotowanie: (dla ułatwienia
Słodkie okruszkipłynnej żelatyny dodać troszkę zmiksowanych truskawek, dobrze wymieszać i przelać do zmiksowanych truskawek. Teraz należy dobrze wymieszać masę, żeby połączyła się dobrze z żelatyną. Przelać gotową masę do pucharków i odstawić na kilka godzin do lodówki
The Sweet Damselpłaskim talerzu i polewać je delikatnie herbatą, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić, ponieważ będą się rozpadać. Wsypujemy maliny do szklanki i ugniatamy je widelcem. Do szklanki lub pucharka ułożyć na dnie: biszkopty, serek, zgniecione maliny, biszkopty, serek, zgniecione maliny, serek. Wierzch można posypać wiórkami z czekolady i ułożyć świeże owoce. Gotowy deser należy schłodzić w lodówce. PS. Biszkopty można
The Sweet Damselwymieszać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej z wodą, następnie dodać do serka i dokładnie wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Biszkopty nasączyć w espresso. Następnie ułożyć w pucharkach lub szklankach biszkopty na przemian z kremem. Na każdą warstwę kremu zetrzeć troszeczkę białej i mlecznej czekolady
The Sweet Damselmleko sok marchwiowy Wszystko zmiksować blenderem pod koniec miksowania dodać kurkumę i truskawki Zmiksować aby zostały z truskawek większe kawałki według potrzeb dosłodzić - Koktajl przelać do pucharków ozdobić startą białą czekoladą
W królestwie smaków Beatyherbatę, studzimy i mieszamy z likierem. Żółtka ucieramy z cukrem. Do masy dodajemy po łyżce serka, cały czas ucierając. Maliny płuczemy, miksujemy. Biszkopty moczymy w herbacie, układamy warstwowo w pucharkach…biszkopty, mascarpone, biszkopty, mascarpone, maliny. Wstawiamy do lodówki na godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenszklankę mleka łączymy z malinami, zagotowujemy. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę i zalewamy gotujące się maliny, mieszamy. Nie przerywając mieszania dodajemy cukier i gotujemy gładki budyń. Przelewamy do pucharków, dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i prażonycmi orzechami.. Smacznego
Ostra na Słodkośmietankową (zdjęcie poniżej). Tak przygotowane lody wstawiamy do zamrażalnika w zamkniętym plastikowym pojemniku. U mnie czas mrożenia wyniósł 5 godzin. Po tym czasie lody wyciągamy i nakładamy do pucharków. Jeśli nie zjemy lodów zaraz po czasie mrożenia, przed ich podaniem należy je wyciągnąć z zamrażalnika, aby zmiękły. Smacznego
Słodkie okruszkiczekolady do dekoracji Sposób przygotowania Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, tarkujemy. Przekładamy jabłka do rondla wsypujemy cukry, cynamon i gotujemy aż powstanie mus. Studzimy. Następnie układamy składniki w pucharkach w kolejności: prażone jabłka pokruszone herbatniki serek pokruszone herbatniki prażone jabłka pokruszone herbatniki serek starta gorzka czekolada Schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego
na moim stole...serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: Zamrożone truskawki włożyć do robota miksującego i dokładnie je zmiksować. Dodać serki, miód i jeszcze chwilkę miksować. Od razu nakładać do pucharków i gotowe :) Smacznego
na moim stole...