pucharki - 500 przepisów (strona:13/34)

Deser jogurtowy z chia 174

jest pyszny deser z nasiona chia.. jogurt naturalny jogurt owocowy  nasiona chia Jogurty [ osobno] wymieszać z 1-2 łyżkami nasion chia.Odstawić do lodówki.Do pucharków układać na przemian jogurt naturalny i owocowy

Moje domowe kucharzenie
Mrożony deser z malinami 165

około 10 minut wcześniej). Następnie przekładamy 3-4 gałki sorbetu do miseczki i delikatnie "mieszamy" go widelcem, aby nieco zmienić jego konsystencję na mniej zbitą. Przekładamy nasz sorbet do pucharka. Na wierzch nakładamy łyżeczką warstwę jogurtu (zostawiając 1-2 łyżeczki), którą można delikatnie dosłodzić do smaku miodem. Maliny lekko rozgniatamy widelcem i układamy na jogurcie. Na koniec nakładamy

Słodkie okruszki
Deser truskawkowy /galaretka z truskawkami i serkiem homogenizowanym/ 344

łyżeczka żelatyny spożywczej + łyżka gorącej wody Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na torebce. Do miski dodać serek, cukier i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Poukładać na masie oczyszczone truskawki. Zalać galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia galaretki. Podawać zimne.   A kolejny przepis na deser, to będą pewnie powyższe roladki

Kuchnia co dnia
Koktajl malinowy 153

malin 2,5 szklanki mleka cukier według własnego smaku lub miód sok z 1/2 cytryny Maliny z cukrem zmiksować dodać sok z cytryny i mleko. Ponownie zmiksować . Wlać do pucharków i podawać schłodzone. koktajl malinowy

O kuchni z uczuciem
Sorbet mocno owocowy - najlepszy deser na upalne dni 198

czym myślę, to zimne napoje i... lody. Ale dziś miałam ochotę na coś lekkiego i zdrowszego, bez śmietany. Dlatego zapraszam Was na mój mocno owocowy sorbet. Taki zimny pucharek jest wprost idealny na upały. A Ci z Was, którzy dbają o wakacyjną sylwetkę mogą jeść go bez większych wyrzutów sumienia. Zapraszam. Składniki: 3 duże nektarynki 2 małe morele 10 truskawek

Słodkie okruszki
Soczysty deser na UPAŁY 240

amerykańskich 3 łyżki soku z limonki 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki wody  Przygotowanie: 1/ Winogrona kroimy na pół, łyżką wyciągamy środek pozostawiając skórkę. Wydrążone winogrono przekładamy do pucharka. 2/ Mieszamy: wodę, sok z limonki i cukier trzcinowy. Wylewamy na winogrono. Nakładamy borówkę amerykańską a następnie obraną ze skóry i drobno posiekaną nektarynkę. Przyozdabiamy i podajemy. Jemy zbierając

Kuchnia PROzdrowotna
Szafirowy serowy deser 174

stężenia. W między czasie mieszamy ser z cukrem pudrem 2-3 łyżki, gdy galaretka wystygnie i trochę stężeje dodajemy do sera i mieszmay do połączenia składników. Przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Kisiel na soku 193

łyżki cukru trzcinowego szczypta cynamonu maliny Przygotowanie; Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim mąkę ziemniaczaną. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ponownie zagotować. Kisiel rozlać do pucharków. Jabłko obrać z skórki pokroić w kostkę. Na patelni zagotować wodę, wsypać cukier, szczyptę cynamonu i dodać jabłka. Podsmażać na niewielkim ogniu aż woda odparuje a jabłka będą miękkie lecz

Ala piecze i gotuje
Jaglany deser malinowy 154

również zblendować, dodać do kaszy, dokładnie wymieszać.  Galaretki rozrobić w 500ml wrzątku, odstawić do wystygnięcia, aż zaczną tężeć. Następnie 2/3 galaretek zmiksować z masą jaglaną. Masę wyłożyć do pucharków, ułożyć maliny na wierzchu i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić

Cakes By Kejt
Szkło gastronomiczne do serwowania alkoholu w restauracji 141

bardziej przysadzisty. Szklanki te, wykorzystywane są także do podawania soków i innych napojów bezalkoholowych. Hot drinki W tym przypadku stosowane są szklanki z uszkiem, przypominające w pewnym sensie pucharki. Są to w zasadzie szklanki rozszerzające się ku górze o dość sporej objętości, wypełniane praktycznie do pełna, z zastrzeżeniem, iż sam faktyczny drink zajmuje przestrzeń maksymalnie do 1 cm od górnej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Mleczny deser kawowo - waniliowy z nasionami chia z dodatkiem borówek 163

kilka minut i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki, po około godzinie można kolejny raz wymieszać i pozostawić na kolejne przynajmniej 2-3 godziny. Gotowe masy przełożyć warstwami do pucharków lub szklaneczek. Na górze ułożyć ulubione owoce. Ja wykorzystałam borówki :) Deser jest dość gęsty, więc jeśli ktoś woli rzadsze konsystencje, wystarczy dodać mniej nasion chia.  Polecam Wam takie zdrowe desery

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kokosowy pudding z tapioki i mango posypany cynamonem 192

dolewamy wodę. Nie możemy dopuścić do tego, by tapioka przypaliła nam się na dnie. Gdy będzie już gotowa, zdejmujemy z ognia i studzimy, a następnie przekładamy do szklaneczek lub pucharków, dodajemy kawałki mango i posypujemy cynamonem. Wcześniej można schłodzić w lodówce. Smacznego

Be Fit Be Strong
Deser z musem brzoskwiniowym i chia 158

Mieszam i wstawiam do lodówki na około 3 godziny.   2.  Brzoskwinie (2 sztuki) obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoce miksuję blenderem na gładki mus. 3.  Do pucharków nakładam naprzemiennie porcję masy z chia oraz porcję musu brzoskwiniowego. Pozostałą brzoskwinię kroję w półplasterki i układam na wierzchu deseru. Do przygotowania deseru wykorzystałam nasiona szałwii hiszpańskiej chia, które otrzymałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser z białą czekoladą, morelami i galaretką 131

rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę.  Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku.  Wyłożyć 1/3 masy serowej i ułożyć na niej ćwiartki moreli. Przylać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Eton Mess z malinami 182

widelcem. Możemy zostawić kilka w całości do dekoracji.  Kremówkę ubijamy (bez cukru), ma być gęsta, ale nie sztywna. Do ubitej śmietany dodajemy pokruszone bezy i delikatnie mieszamy. W pucharkach układamy warstwami śmietanę z bezami i owoce. Dekorujemy listkami mięty. * Jak przygotować cukier z wanilią? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu zrobić domowym sposobem. Jest niesamowicie aromatyczny. Można

Smakowity Blog Kulinarny