mleka 6 łyżeczek kaszy manny cukier do smaku frużelina truskawkowa Sposób wykonania: 1. Mleko zagotować, posłodzić do smaku, dodać kaszę i energicznie wymieszać. Gotować, cały czas mieszając. 2. Do pucharków dodać po 2 łyżki frużeliny na dno, na to wyłożyć porcję kaszy i znów frużelinę. Udekorować listkiem mięty. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
Kuchnia domowa AniLekko studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości). Przekładam do miski i dokładnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam. Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zależy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe. Smacznego! Przeczytaj najpopularniejsze: Sok - Naturalny Antybiotyk Oczyszczający z toksyn organizm. Przepis. Olej Kokosowy
IzaGotujepozostałej wody wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie rozprowadzić. Rozrobioną mąkę z wodą wlewamy do gotujących się owoców i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok.1 minuty i rozlewamy do pucharków. Mnie osobiście najbardziej smakuje taki jeszcze ciepły, choć nie pogardzę także zimnym, z lodówki, nawet na drugi dzień. Smacznego
Smaczne ZdroweMieszając dosypujemy cukru (łyżka po łyżce). Mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Gotujemy jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Przelewamy do pucharka i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (, aby nasz cytrynowy krem dobrze zgęstniał). Owoce obieramy i kroimy. Następnie układamy na stężałym cytrynowym kremie. Proponuję ułożyć najpierw warstwę bananowych plasterków
Słodkie okruszkicukrem i mąką ziemniaczaną. Na gorące mleko z owocami wlej mleko z żółtkami oraz dodatkami i zagotuj całość chwilę, aż odpowiednio zgęstnieje (około 1 minuty). Budyń rozlej do pucharków i podawaj np. ze świeżymi truskawkami. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyrozpadnie. Do gorącego musu wsypuję cukier oraz galaretkę. Dokładnie mieszam. Odstawiam do przestudzenia. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. 3. Herbatniki kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie nakładam porcję gęstego musu rabarbarowego. Na to porcję ubitej śmietany. Znów nakładam mus i śmietanę. Wierzch oprószam startą na tarce czekoladą i dekoruję truskawkami oraz listkami melisy
Tradycyjna kuchnia Kasipudru (lub według własnego smaku) 1 szklanka truskawek Wykonanie: Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki , dodać do śmietany i zmiksować. W pucharkach wsypać na dno płatki, a następnie włożyć śmietanę. Udekorować truskawkami. Smacznego! chrupiący deser truskawkowy
O kuchni z uczuciemskładniki: 1 galaretka o smaku truskawkowym 500 ml gorącej wody 200 g świeżych truskawek wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego
Domowy Smak Jedzeniawyciągnąć z zamrażarki i przy pomocy widelca pokruszyć zmrożone kawałki. Wstawić ponownie do zamrażarki i powtarzać tą czynność kilkakrotnie, aż całość zamieni się w puchate kryształki. Serwować w schłodzonych pucharkach. Rozkosz
KUCHARNIAśmietany Wykonanie: Żelatynę zalać gorącą wodą, czekoladę rozpuścić w połowie gorącego mleka, ostudzić i dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę. Dodać ubite na pianę jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować. Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady
Tradycyjna Kuchniakawy 1 łyżka wódki 1 łyżka kakao Wykonanie: Czekoladę rozpuścić na parze i zmiksować z serem i cukrem pudrem. Wlać alkohol, kawę i dokładnie wymieszać. Krem rozłożyć do pucharków, wstawić do lodówki i przed podaniem oprószyć kakao
Tradycyjna Kuchniajogurtu biszkoptowego 1 paczka biszkoptów 1 Kubuś truskawkowy 1 tabliczka czekolady deserowej cukierki ozdobne lub posypka kolorowa Wykonanie: Skok wlać do płaskiego naczynia, moczyć biszkopty i układać w pucharkach. Następnie pomiędzy biszkopty nakładać łyżką jogurt biszkoptowy, a na nim truskawki. Czekoladę połamać, stopić w kąpieli wodnej, polać truskawki i ozdobić cukiereczkami. Gotowe desery włożyć do lodówki na kilka godzin
Tradycyjna Kuchniapudru, opakowanie herbatników, rurek, lub biszkoptów podłużnych. Wykonanie: Żelatynę zalać odrobiną wrzątku i rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, wlać likier, następnie letnią żelatynę i całość zmiksować. Rozlać do pucharków, ozdobić herbatnikami i odstawić w chłodne miejsce
Tradycyjna KuchniaUwielbiam ten krem zarówno do przekładania ciast, jak i w formie deserów w pucharkach np. z dodatkiem innych owoców. Składniki: 30 dag rabarbaru 3 jaja 12 dag cukru 15 gram żelatyny 5 dag skórki kandyzowanej pomarańczowej Wykonanie: Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie (około ½ szklanki) -dokładnie rozpuścić. Rabarbar pokroić na kawałki, zalać odrobiną wody – zagotować, odparować i przetrzeć przez sito
Tradycyjna Kuchniaposłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z małą ilością zimnej, przegotowanej wody i wlać do przecieru truskawkowego. Wymieszać, lecz nie doprowadzić do wrzenia, dodać całe truskawki. Gorący kisiel rozlać do pucharków i ostudzić. Można również udekorować bitą śmietaną
Tradycyjna Kuchnia