pucharki - 500 przepisów (strona:25/34)

Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 200

Połączyć delikatnie najpierw z małą porcją przestudzonej czekolady, później połączyć całość i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do momentu aż mus będzie gęsty i zimny.  Przygotować pucharki, do każdego pokruszyć na dno kilka czekoladowych/kakaowych ciasteczek nasączonych wcześniej w kawie. Na warstwę ciastek nałożyć porcję musu i nakryć go drugą porcją nasączonych w kawie i pokruszonych ciasteczek

KUCHARNIA
Budyniowa owsianka z orzechami, korzennymi ciasteczkami i truskawkami 164

przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wsypać płatki owsiane i wymieszać. Ja swój deser przygotowałam na talerzyku przy pomocy pierścienia. Można jednak podać go w szklance lub pucharku. Na dno wsypać pokruszone ciastka, na ciastka wylać owsiankę. Odstawić do wystygnięcia. Przed podaniem udekorować owocami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Arbuzowe orzeźwienie 148

cytryny (1/2 średniej cytryny) oraz 2-3 łyżeczki miodu wielokwiatowego (ilość zależy od naszych gustów smakowych). Wszystko razem miksujemy. Następnie dodajemy wodę gazowaną i delikatnie mieszamy. Przelewamy do pucharka. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser z galaretek - kolorowy deser 255

wsypuję do miski, jeśli są posklejane to je oddzielam. Zalewam je gorącymi galaretkami truskawkowymi, rozpuszczonymi w 400 ml wrzątku. Mieszam co jakiś czas. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Do pucharków nakładam warstwami zastygnięte galaretki, (wcześnie pokrojone )na spód więcej truskawek. Potem bita śmietana, cytrynowa galaretka , też ja kroję na kawałki, troszkę czerwonej. Na wierzch bita śmietana, kolorowa posypka i biszkopty

Takie tam pichcenie
Błyskawiczny deser z truskawkami 150

sobą. Posmakować masę - jeżeli jest dla Was za mało słodka - dodać cukier puder. W międzyczasie truskawki umyć i pozbawić szypułek. Kilka sztuk pozostawić z szypułkami do dekoracji. Na dnie pucharków ułożyć plasterki truskawek, następnie dodać masę śmietanową (2 łyżki), posypkę czekoladową, pokrojone w kostkę truskawki, a na sam wierzch ponownie biała masa (1-2 łyżki). Przygotowany deser można schłodzić

Ugotować
Deser FIT z truskawkami i młodym jęczmieniem 92

truskawek 400 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki młodego jęczmienia 3 łyżki miodu Wykonanie: Truskawki zmiksować z jedną łyżką miodu . Jogurt wraz z dwoma łyżkami miodu i jęczmieniem zmiksować. Do pucharków wlewamy warstwę truskawek, a następnie warstwę jogurtu. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Orzeźwiające smoothie, czyli winogrona, kiwi i... 158

oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Wszystko razem blendujemy przy pomocy ręczne blendera (można również użyć blender z misą). Powstałą gęstą owocową "masę" przecedzamy przez sitko.Następnie przelewamy smoothie do pucharka. Dodajemy listki mięty i dowolnie zdobimy. Smoothie można pić od razu lub wstawić na chwilę do lodówki, wówczas smak mięty będzie intensywniejszy. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser z musem truskawkowym 137

łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodać pozostałą część wody z rozpuszczoną żelatyną. Powstały mus wylać na serek i ponownie wstawić do lodówki na kilka

Bullio
Lody truskawkowe 143

Odrobina lata w chłodny, wiosenny dzień. Miło powspominać przyjemne, ciepłe czerwcowe wieczory z pucharkiem lodów truskawkowych w ręce :) Bardzo łatwe do zrobienia, efekt końcowy więcej niż zadowalający. Słodkie, z wyraźnym smakiem truskawek... Polecam! Składniki: 150 g śmietany kremówki 200 g słodzonego mleka skondensowanego 300 g truskawek Truskawki zmiksować na mus. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mleko skondensowane

Domowa cukiernia Ewy
Koktajl winogronowo-bananowy na dobry początek dnia 163

Bardzo lubię zaczynać mój dzień od pożywnego koktajlu. Wykonanie jest proste i szybkie, a efekt wspaniały. W kilka chwil przyrządzamy pożywne i pełne witamin pucharki. Dziś zapraszam Was na koktajl winogronowo - bananowy. Ja osobiście bardzo lubię winogrona, a Wy? Te małe owoce są delikatnie słodkie, dzięki czemu koktajlu nie trzeba dosładzać. Zapraszam również m.in. na: koktajl ananasowo-bananowy , brzoskwiniowo-waniliową

Słodkie okruszki
Deser lodowy oraz Lodowy Shake czekoladowy 168

ugotować płatki ryżowe do miękkości. Gotować około 10 minut, często mieszając.Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzone płatki ryżowe, dokładnie wymieszać. Wiśnie odsączyć na sicie. Na dno 3 pucharków nakładać po 2 łyżki masy ryżowej, następnie po 2 łyżki wiśni oraz po 2 gałki lodów. ponownie nałożyć po 2 łyżki masy ryżowej, trochę wiśni oraz gałkę lodów. Polać odrobiną

Z miłości do słodkości
Budyń z kaszy jaglanej 143

Lekko studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości).  Przekładam do miski i dokłądnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam.  Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zalezy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe.     Smacznego

IzaGotuje
Deser z granolą, twarożkiem i truskawkami 239

zmielonego minimum trzykrotnie 75 g jogurtu greckiego cukier puder do smaku granola Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Twaróg połączyć z jogurtem greckim i cukrem. Truskawki ułożyć na dnie pucharka, przykryć warstwą serową. Z wierzchu udekorować granolą i pozostałymi truskawkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego :) Z podanych składników wychodzą 3-4 porcje deseru

Domowa cukiernia Ewy
Jaglany deser z mlekiem kokosowym, ciasteczkami i prażonymi wiórkami kokosowymi 224

Jeśli lubicie bardziej gładkie w strukturze desery, wtedy można tak ugotowaną kaszę zmiksować blenderem. Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno szklanek, salaterek lub pucharków. Na ciastka wylać ugotowaną kaszę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser. Podawać na ciepło lub na zimno. Kiedy deser postoi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cytrusowe ptasie mleczko z niespodzianką 304

Lekko słodkie i pyszne, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Taki oto prosty deserek z galaretek i mleka skondensowanego. Można  go przygotować w pucharkach lub tak jak ja w formie ciasta na zimno na biszkoptach.  składniki: 300 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa biszkopty do wyłożenia formy pianki w czekoladzie

Monia miesza i gotuje