pucharki - 500 przepisów (strona:26/34)

Deser z truskawkami, mascarpone i herbatnikami 782

pałką lub za pomocą blendera. Mascarpone ubić z śmietaną i cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę. Truskawki trochę rozmrozić i zmiksować razem z cukrem. W kieliszku lub w pucharku układać na przemian warstwę z biszkoptów, sera mascarpone i truskawek, tak by były po 2 warstwy każdego składnika. Wierzch posypać herbatnikami i startą czekoladą. Deser podawać od razu lub przechowywać

Mama Gotuje
Deser serowy z jagodami 155

pominąć) Sposób wykonania: 1. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia. 2. Ser miksujemy, ewentualnie lekko słodzimy. Dodajemy 3/4 tężącej galaretki. Wszystko dokładnie łączymy. 3. Masę przekładamy do pucharków, na wierzch układamy owoce, nakładamy pozostałą galaretkę. 4. Deser schładzamy w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szybki deser malinowy 155

kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą malinową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus czekoladowo-pomarańczowy 172

imbiru Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z serkiem mascarpone. Kremówkę ubijamy i łączymy z serkiem, dodajemy cynamon, imbir oraz otartą skórkę z pomarańczy. Mus przekładamy do pucharków i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
Słoneczny deserek 158

cytryn oraz dodajemy cukier. Gotujemy. Gdy zacznie wrzeć zdejmujemy z palnika, dodajemy rozrobioną mąkę. Wstawiamy na niewielki ogień i mieszamy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji kisielu. Przelewamy do pucharków i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser Natas do Céu 309

cukru. Ubitą kremówkę przełożyć do miski z białkami i delikatnie połączyć, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Teraz należy połączyć warstwami nasz deser Natas do Céu i ułożyć w pucharkach po kolei: pokruszone ciasteczka śmietanę z białkami pokruszone ciasteczka śmietanę z białkami masę z żółtek Wstawić do lodówki. Schłodzić przez minimum 2 godziny. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Prozdrowotne truskawki ze śmietaną 132

obtoczą nim truskawki) 2/ 2,5 łyżki śmietany mieszamy intensywnie z sokiem z limonki, miętą i ksylitolem aż do rozpuszczenia się cukru brzozowego. 3/ Truskawki dajemy do salaretki lub pucharka i nakładamy na nie śmietanę. SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript

Kuchnia PROzdrowotna
Deser owocowo-lodowy 153

mnie ze sklepu  SKWORCU orzechy Pecan kilka Migdałowy Przylądek- uwielbiam te ziarna- normalnie wyjadałam łyżeczką.. Ziarna są ze sklepu ZIARENKOWO syrop mango do deserów Na dno pucharka położyłam galaretki oraz mandarynki. Dodałam ociupinkę lodów. Ociupinkę. Polałam syropem wiśniowym z rumem...Jest pyszny, istnieje ryzyko, że go wypijecie troszkę prosto ze słoiczka. Z tegoż słoiczka dołożyłam wisienek. Aromatyczne rumowe

Z Kuchni Do Kuchni
Deser z OREO – bez pieczenia 11649

przygotowałam budyń wg dokładnych instrukcji na opakowaniu, czyli przy wykorzystaniu 500 ml mleka. Po nocy warstwa budyniowa była bardzo płynna (co oczywiście nie przeszkadza, jeśli planujecie podawać deser w pucharkach), ale jeśli zależy Wam na bardziej zwartej konsystencji dajcie mniej mleka do budyniu. Mój deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Dlatego jeśli Wam się nie spieszy, przetrzymajcie

Moja Delicja
Deser malinowy 456

pudrem na puszystą masę. Dodaj serek mascarpone i na najniższych obrotach zmiksuj z żółtkami, tylko do połączenia składników (użycie szybszych obrotów oraz długie miksowanie może doprowadzić do zważenia serka). Pucharki lub małe szklaneczki wypełnij po równo malinowym miąższem a następnie wyłóż warstwą kremu. Przykryj każdą szklaneczkę folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą

Moja Delicja
Zdrowy i pożywny deser z mango, nasion Chia i mleka kokosowego 191

kokosowego 1 łyżeczka nasion Chia   Przygotowanie: Obrane mango i pokrojone w kawałki wrzucić do blendera, dodać mleko kokosowe oraz nasiona Chia. Wszystko zmiksować na gładki krem. Przełożyć do pucharków. Udekorować plasterkiem mango. Od razu podawać.       The post Zdrowy i pożywny deser z mango, nasion Chia i mleka kokosowego appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Bananowa czekolada z chrupiącą niespodzianką 180

orzechy włoskie do dekoracji   Przygotowanie: Do blendera włożyć obrane banany, wsypać kakao i zmiksować na gładki krem. Spróbować i jeśli lubimy mocno kakaowe, dodać więcej kakao. Na dno pucharków włożyć garść Crunchy Naturalnych lub pokruszonych (ale nie na miazgę) ciasteczek. Przykryć kremem czekoladowym. Udekorować orzechem włoskim i listkiem mięty. The post Bananowa czekolada z chrupiącą niespodzianką appeared first

Moja Delicja
Zielono mi, czyli zdrowy kisiel o smaku kiwi i jabłuszka z kawałkami gruszki 147

Dobrze wmieszać i ściągnąć z palnika. Do garnka dodać zblendowane owoce i dokładnie wymieszać, aż powstanie kisiel. Następnie wrzucić pokrojone w kosteczkę (obrane) gruszki. Przemieszać i rozłożyć do przygotowanych pucharków. Najważniejsze jest, aby podczas całego procesu przyrządzania kisielu wszystko dokładnie mieszać. By kolor kisielu był bardziej wyrazisty (pięknie zielony) można dołożyć do gotujące się wody 1/2 łyżki (zaparzonej wcześniej) zielonej

Słodkie okruszki
Małe piwo - najprostszy deser świata 136

latem w 800ml, gdyż pod wpływem ciepła, galaretka nie chce tężeć) i pozostawiamy do wystygnięcia. Owoce myjemy, obieramy i kroimy w drobniejsze kawałki prosto do kufli, szklanek lub pucharków i tak owoc za owocem, aż naczynia będą pełne pod sam wierzch :) Gdy galaretka będzie zimna, powoli zalewamy nią deser i pozostawiamy w lodowce do czasu, gdy stężeje. Bezpośrednio przed podaniem

Smakowy Raj
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z GRANATEM 188

efekcie da pianę zwartą, twardą i lśniącą. Łączę kremówkę z czekoladą, na samym końcu dodając porcjami pianę z białek i mieszając (najlepiej) drewnianą łopatką lub trzepaczką. Na dno pucharków/kieliszków wrzucam po trosze granatu, przykrywam musem, ozdabiam owocem i wstawiam do lodówki na około godzinę. Podaję mocno schłodzony. SMACZNEGO! * Przed użyciem białej należy sparzyć skorupki jaj! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki