Odwracamy karkówkę na drugą stronę i pieczemy kolejne 60 min. Po upieczeniu odstawiamy naczynie do całkowitego ostygnięcia. Możemy podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako przystawka
Domowy Smak JedzeniaSurówki to takie przystawki , z którymi zawsze możemy poeksperymentować. Różne dodatki i sos sprawiają ,że każda będzie inna i nabierze niepowtarzalnego smaku. Moja propozycja to surówka pekińska z porem i suszonymi pomidorami. Zapraszam naprawdę smaczna. SKŁADNIKI 1/2 główki kapusty pekińskiej 4-5 suszonych pomidorów 1 marchewka 1/4 pora ( część biała) 1 jabłko Na sos: 1/2 szklanki jogurtu maturalnego
W kuchennym oknie EwyLekka, smakowita przystawka. Jej zadaniem jest zaostrzyć apetyt, stworzyć przedsmak rozkoszy kulinarnych. Idealna na Święta, na lekką kolację i przekąskę. Szybka w przygotowaniu. Składniki 6 dużych plastrów wędzonego łososia na zimno jabłuszka kaparowe ( mogą być kapary ) pół cytryny w plastrach sok z połowy cytryny liście sałaty Przygotowanie Plastry łososia skropiłem sokiem z cytryny. Każdy złożyłem na pół
R'n'G Kitchensuszonymi śliwkami, to połączenie smaków, które jest w moim guście. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje :) Śledzie po kaszubsku podaje się na zimno. Mogą być dodatkiem do chleba, albo przystawką. Sprawdzają się na rodzinnych imprezach, a już szczególnie jako danie Wigilijne :) Istnieje wiele wariantów tej potrawy. Ja wykorzystuję śledzie matiasy, które marynuję przez noc, ale jeśli brak Wam czasu
Trzeci talerzpodałam z kurczakiem w sosie śmietanowo-paprykowym i ogórkami pokrojonymi w talarki, chwilę podsmażonymi na oliwie i posypanych sezamem. Pycha!!! Jednak równie doskonale smakują jako samodzielne danie, lub przystawka. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniRolada ta spodobała mi się od razu - jest idealna jako przystawka i pięknie wyglądała na świątecznym stole Rolada ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie mrożonego szpinaku ok 400 g 4 jajka (oddzielnie żółtka od białek) opakowanie wędzonego łososia w kawałkach (ok 150 g) łyżka masła serek chrzanowy lub czosnkowy ale fajnie też się sprawdzi naturalny czosnek (ilość według upodobania
sierotka maRysia w kuchniszparagom specyficznego, lekko słonawego smaku - pychota! Polecam - tarta ładnie się prezentuje i można ją jeść zarówno na ciepło jak i zimno. W wersji mini idealnie się sprawdzi jako oryginalna przystawka. Tarta ze szparagami i szynką szwarcwaldzką Składniki: Ciasto: 1 żółtko 100 g mąki 65g zimnego masła 1 łyżeczka kwaśniej śmietany szczypta soli Nadzienie: klika szparagów obranych i blanszowanych (patrz poprzedni
sierotka maRysia w kuchniPrzepyszna sałatka z tuńczykiem, kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami która równe dobrze sprawdzi się jako przystawka ale też jako znakomita pasta na chleb. Wystarczy, że dodamy do niej starty żółty ser i zapieczemy na chlebku... otrzymamy wspaniałą grzankę z ciągnącym serem ;) Składniki: 100g brązowego ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym średnia czerwona cebulka 1/2 szklanki
Pyry na Gazpołówkę. Taka tortilla świetnie smakuje na ciepło jednak w pudełko na wynos śmiało można ją zabrać :) Dodatkowo możecie przygotować sos czosnkowy lub tzatzyki wtedy można śmiało podawać jako przystawka na imprezie. Smacznego
Niezły MłynekKlasyczne rosyjskie bliny gryczane są bardzo smaczną i zdrową przystawką. Możemy serwować je z łososiem, szynką parmeńską, groszkiem, papryką, koperkiem lub na słodko z konfiturą czy tak jak lubi moja córka z cukrem pudrem. Wybór należy do Was ;) Składniki: 150g maki gryczanej (lub zmielonej kaszy gryczanej) 150g mąki pszennej pół łyżeczki soli 20g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru
Pyry na GazPyszna i zawsze smakująca gościom przystawka- tatar . Polędwicę wołową zmieliłam. Wymieszałam z oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzch wbiłam żółtko. Dodałam drobno pokrojoną cebulkę, kapary, ogórka kiszonego obranego ze skórki, sól i pieprz. Składniki wymieszałam i podałam na grzance. Polecam również tatar w innej wersji... równie smacznej TATAR Z KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI
potrawyregionalneDruga przystawka z serii w galarecie. Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi. Półmisek wypełniłam jeszcze ćwiartkami jajek, brokuł,pokrojoną marchewką i marynowanymi kukurydzami. Zalałam wszystko galaretką. Spróbujcie! Smacznego
potrawyregionalnepieprzem. Wlałam parę łyżek oliwy z oliwek Składniki zmiksowałam. W wersji ostrzejszej można dodać do środka ostre czerwone papryczki. Ja dodałam je oddzielnie. Sos guacamole podałam jako przystawkę z chipsami tortilla (nachos) Proponuję poniżej wersję tylko z zielonymi oliwkami,czosnkiem i pomidorem. Pomidora sparzyłam,obrałam ze skórki i wydrążyłam go z pestek. Drobno pokroiłam i dodałam do zmielonego awokado
potrawyregionalneodcedziłam,ponieważ powodują one, że dynia w słoikach ciemnieje. Ustawiałam je do góry nogami,aż wystygły. Dynia marynowana idealnie pasuje do mięs,wędlin a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE
potrawyregionalnemelona, szampana i win czerwonych. Można go też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się. I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę. Składniki: ( 4 porcje ) ser camembert jajko tarta bułka sól pieprz żurawina Ser obtoczyłam w roztrzepanym jajku. A następnie w tartej bułce. Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy. Podawałam
potrawyregionalne