przystawki - 17402 przepisów (strona:165/1161)

PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 176

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno

potrawyregionalne
CHRUPIĄCE PLACUSZKI ZIEMNIACZANE Z SEROWYM SOSEM 174

słodko, ostro, z mięsem lub warzywami. Przeważnie przygotowuje się je z dodatkiem mąki i jajka. Dziś polecam je w wersji mini tzn. z samych tartych ziemniaków. Są idealne na przystawkę na imprezy. Chrupiące, małe - na jeden kęs. Idealne z serowym sosem.  Ziemniaki starte na cienie paseczki powodują to, że usmażone wyglądają efektownie i są cudownie chrupiące. Składniki: ziemniaki ( ilość

potrawyregionalne
NÓŻKI W GALARECIE 177

Nóżki w galarecie , zimne nóżki albo galaretka wieprzowa. Występują pod różną nazwą ale smakują tak samo. Ta świetna, zimna przystawka znana jest chyba wszystkim.  Łatwa w przygotowaniu ale niestety wymagająca czasu. Potrzeba go na gotowanie mięsa. W wielu przepisach jednym ze składników jest żelatyna. Mnie jest ona niepotrzebna. W nóżkach wieprzowych jest wystarczająca ilość kleju, aby nóżki się związały

potrawyregionalne
ZAPIEKANE MULE Z MASŁEM CZOSNKOWYM 138

Polecam pyszną i efektowną przystawkę. Rewelacyjnie się prezentuje i powinna mile zaskoczyć Waszych gości. Mięso małży, masło czosnkowe, natka pietruszki i chrupiąca przypieczona posypka z bułki tartej  na pewno zasmakują każdemu.  Można posypać je także przed zapieczeniem parmezanem.Polecam.   Składniki: 1 kilogram świeżych muli 50-70 g masła 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki sól

potrawyregionalne
ROLADKI ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE 217

Roladki z naleśników nadziewane kremowym serkiem mascarpone,  wędzonym łososiem i świeżymi listkami szpinaku   są prostą w przygotowaniu przystawką. Podaje się je w temperaturze pokojowej. Idealne na lunch, szybką przekąskę lub spotkanie ze znajomymi. Składniki na farsz: 250 g serka mascarpone 200 g wędzonego łososia dowolna ilość świeżych liści szpinaku ząbek czosnku sól do smaku świeżo zmielony czarny pieprz

potrawyregionalne
Sałatka krabowa z grejpfrutem 181

awokado. Kapustę posiekać. Wymieszać ze sobą składniki. W osobnej miseczce przygotować dressing, polać nim sałatkę i delikatnie dokładnie wymieszać. Sałatkę krabową z grejpfrutem można podawać jako przystawkę, danie lunchowe lub dodatek, także z bagietką.   Post Sałatka krabowa z grejpfrutem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Grzybowo-warzywne faszerowane papryki 4. 154

Faszerować papryki przygotowaną masą i ustawiać je na blasze.  Przykryć papryki czapeczkami. Skropić papryki oliwą. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Podawać jako przystawkę lub danie połączone z sałatką. ----------- Podobne: Papryka z kaszą gryczaną i kalafiorem Papryki faszerowane warzywami Papryki z pęczakiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczona papryka z ziołami i czosnkiem przystawka wegetariańska 310

Dziś przedstawiam bardzo proste i zarazem smaczne danie dla wegetarian.  Jadłam je ostatnio na pewnym bałkańskim obiedzie :) Może to być przystawka, dodatek do kanapek, sałatek, co kto lubi. Można ją też, bo o papryce mowa przełożyć do słoika i przechowywać przez jakiś czas w lodówce. Ja zjadam ją np. z dodatkiem serów :) Składniki na jedną blaszkę do pieczenia

Jemy Pijemy
Sardynki w sosie pomidorowym Graala 190

zastanawiałam. Po otworzeniu drugiej puszki jestem również  zadowolona. Rybki są dobre, w pysznym sosie pomidorowym, nie rozpadają się, można z nich przygotować pyszne śniadania czy kolacje a nawet przystawki.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Sardynki w sosie paprykowym Graala na kanapeczkach 132

się nie zastanawiałam. Po otworzeniu trzeciej puszki jestem ciągle zadowolona. Rybki są dobre, w pysznym sosie paprykowym, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami 130

Posypać pieprzem staropolskim skropić oliwą. Zawinąć w folię aluminiową . Piec w temp 200 st ok 25 min, następnie odwinąć folię i podpiec roladki bez okrycia. Wystudzić i podawać na przystawkę lub na gorąco do obiadu

Gotowanie jest łatwe
Sardynki w oleju Graala na surówce z białej rzodkwi 137

czwartej postanowiłam przygotować pyszne i zdrowe śniadanko, układając je na surówce z białej rzodkwi . Rybki są dobre, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z łososiem Graal w pomidorkach 126

pyszne i zdrowe śniadanko, przygotowując sałatkę z kaszką kuskus i wkładając ją do pomidorków . łosoś jest pyszny, można z niego przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki. http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta 154

Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem wierzch. Posypać odrobiną sezamu. Piec ok 15 min w temp 180 st. Podawać z rosołem, barszczykiem lub na zimno jako przystawki

Gotowanie jest łatwe
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 135

zajmuje więcej niż 30 minut. Są pyszne, sycące, ale wcale nie ciężkie. Dodatek mozzarelli spaja całość i nadaje im miłą konsystencję.  Na jeden duży chaps mogą stać się przystawką, choć u mnie były w roli głównej. scroll down for English Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji

Bazując na smaku